Vb 2022: „Neeeeeeeeem” – olasz lapszemle az északmacedónok elleni kudarc után

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 10:38
null
Marco Verrattiék egymás után a második világbajnokságról maradnak le (Fotó: AFP)
Melankolikus hangulat uralkodott el Olaszországban és az olasz sportsajtóban azután, hogy a helyi labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott hazai pályán Észak-Macedóniától a világbajnoki pótselejtező elődöntőjében, így elveszítette az esélyét arra, hogy kijusson az év végi katari tornára. Az olasz lapok nem leplezték csalódottságukat pénteki számukban.

 

A Tuttosport pénteki címlapja
A Tuttosport pénteki címlapja

„Neeeeeeeeem” – kürtöli világgá fájdalmát a Tuttosport szerkesztősége. A torinói sportlap címlapján Xavier Jacobelli újságíró öthasábos jegyzetben kérleli Roberto Mancinit, hogy folytassa a munkát, és ne távozzon a szövetségi kapitányi posztról.

„Fuori dal mondo”, vagyis „Kívül a világon” – olvasható a La Gazzetta dello Sport címlapján. „Képtelenség Palermóban: a Wembley hősei a 92. percben kapott góllal 1–0-ra kikaptak Észak-Macedóniától. Viszlát, Katar” – teszik hozzá. A milánói újság idézi Mancinit, aki a meccs után túlságosan csalódott volt ahhoz, hogy a jövőjéről beszéljen. „Én vagyok az első számú felelős. Most jobban támogatom a játékosaimat, mint valaha.”

„A pokolba” – írja a Corriere dello Sport, amely hihetetlen vereségként jellemzi az Észak-Macedónia elleni 0–1-et. A római lap a címlapján megszólaltatta Gabriele Gravinát, az olasz szövetség elnökét: „A kapitánynak maradnia kell. Nagy a fájdalmunk, de együtt leküzdjük.”

„Olasz katasztrófa. A »kékek« nem voltak veszélyesek, nem tudták kellőképpen irányítani a mérkőzést” – olvasható a Corriere della Sera tudósításában.

„Egyirányú utazás a Wembley és Palermo között. Nagyobb a csalódás, mint a svédek ellen volt” – utalt az előző, 2018-as világbajnokság pótselejtezőjében elbukott párharca a La Repubblica.

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE
NAGY-BRITANNIA
The Sun: Olaszország kirepült. Az Azzurri egymás után másodszor marad le a világbajnokságról.
SPANYOLORSZÁG
Marca: Nyolc év egyetlen világbajnoki szereplés nélkül.
AS: Történelmi katasztrófa.
FRANCIAORSZÁG
L’Équipe:
Olaszország továbbra is a földön hever.
Le Figaro: Alekszandar Trajkovszki történelmet írt.
SVÁJC
Blick:
Mamma Mia! Olaszország kikapott Észak-Macedóniától a pótselejtező elődöntőjében és a 2018-as oroszországi vb után Katarba sem jutott ki.
AUSZTRIA
Krone:
Kiesés! Olaszország bolondot csinált magából.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Észak-Macedónia 0–1 (0–0)
Palermo, Renzo Barbera Stadion, 33 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
OLASZORSZÁG:G. Donnarumma – Florenzi, G. Mancini (Chiellini, 90.), Bastoni, Emerson – Barella (Tonali, 77.), Jorginho, Verratti – Berardi (Joao Pedro, 89.), Immobile (Lo. Pellegrini, 77.), Insigne (Raspadori, 64.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
ÉSZAK-MACEDÓNIA: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki (Risztevszki, 86.), Muszliu, Alioszki – Csurlinov, Ademi (Askovszki, 59.), Bardi, Nikolov (Szpirovszki, 59.) – Trajkovszki, M. Risztovszki (Miovszki, 72.). Szövetségi kapitány: Blagoja Milevszki
Gólszerző: Trajkovszki (90+2.)

DÖNTŐ
Március 29., kedd

20.45: Portugália–Észak-Macedónia – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik