Vb 2022: „Életem végéig kísérteni fognak” – Jorginho a két kimaradt büntetőjéről

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 10:37
null
Ha Jorginho büntetője bemegy Svájc ellen Rómában a 90. percben…(Fotó: AFP)
Mint ismert, óriási meglepetés született az európai vb-pótselejtező elődöntőjében: Olaszország hazai pályán 1–0-ra kikapott Észak-Macedóniától, így eldőlt, hogy az Európa-bajnok nem lesz ott a 2022-es világbajnokságon. A mérkőzés után Jorginho elismerte, hogy a selejtezősorozatban kihagyott két büntetője élete végéig kísérteni fogja – írja a Football Italia.

A világbajnokság selejtezősorozatának csoportkörében Olaszország csak a második helyen zárt, két ponttal a svájciak mögött. Az olasz csapat nyolc meccsén ugyan egyszer sem szenvedett vereséget, viszont csak a mérkőzései felét tudta megnyerni. Svájc ellen mind a kétszer döntetlent játszott, a Chelsea sztárja, Jorginhomindkét találkozón büntetőt hibázott.

A Rómában kimaradt tizenegyes azért is volt különösen fájó, mert a 90. percben maradt ki, s az olaszok kijutását jelentette volna.

A BASELBEN KIMARADT BÜNTETŐ AZ 53. PERCBEN (0–0)

A RÓMÁBAN KIMARADT BÜNTETŐ A 90. PERCBEN (1–1)

„Nehéz magyarázatot adni arra, hogy mi történt – mondta könnyek között Jorginho a RAI Sportnak. – Nagyon fáj. Őszintén szólva, még most sem hiszem el. Nem hiszem, hogy hiányzott volna a játékunkból a kreativitás, mivel mindig domináljuk a meccseket és sok helyzetet alakítunk ki. Sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni.”

„Jó futballt játszottunk, tavaly nyáron megnyertük az Európa-bajnokságot, de sajnos az elmúlt néhány meccsen elkövettünk pár apró hibát, amiken aztán nem tudtunk felülkerekedni. Ezek jelentették a különbséget” – vonta le a tanulságokat Jorginho. Ezen hibák, momentumok közé sorolhatók a 30 éves középpályás svájciak ellen kihagyott két büntetője is.

„Fáj, ha felelevenítem őket, és még most is sokat gondolok ezekre. Életem végéig kísérteni fognak. Az, hogy kétszer is odaálltam a tizenegyesponthoz és egyszer sem tudtam góllal segíteni a csapatomat és a hazámat, az olyasvalami, amit egész életemben teherként fogok cipelni a hátamon” – árulta el.

„Az emberek most azt mondják, hogy emeljük fel a fejünket és nézzünk előre, de ez nehéz” – fogalmazott Jorginho.

A GÓL, AMELY VÉGÜL MEGPECSÉTELTE AZ OLASZOK SORSÁT

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ
OLASZORSZÁG–ÉSZAK-MECEDÓNIA 0–1 (0–0)
Palermo, Renzo Barbera Stadion, 33 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
OLASZORSZÁG:G. Donnarumma – Florenzi, G. Mancini (Chiellini, 90.), Bastoni, Emerson – Barella (Tonali, 77.), Jorginho, Verratti – Berardi (Joao Pedro, 89.), Immobile (Lo. Pellegrini, 77.), Insigne (Raspadori, 64.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
ÉSZAK-MACEDÓNIA: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki (Risztevszki, 86.), Muszliu, Alioszki – Csurlinov, Ademi (Askovszki, 59.), Bardi, B. Nikolov (Szpirovszki, 59.) – Trajkovszki, M. Risztovszki (Miovszki, 72.). Szövetségi kapitány: Blagoja MIlevszki
Gólszerző: Trajkovszki (90+2.)

DÖNTŐ
Március 29., 20.45:
Portugália–Észak-Macedónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik