Vb 2022: Ez a lehető legnagyobb csalódás – Mancini

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 08:28
null
Roberto Mancini egyelőre nem akart a folytatásról beszélni (Fotó: AFP)
Mint ismert, óriási meglepetés született az európai vb-pótselejtező elődöntőjében: Olaszország hazai pályán 1–0-ra kikapott Észak-Macedóniától, így eldőlt, hogy az Európa-bajnok nem lesz ott a 2022-es világbajnokságon. Nézzük, hogyan értékeltek a két csapat részéről!

 

„Nehéz megszólalni egy ilyen vereség után, nem tudom, mit mondhatnék. A múlt nyáron mi voltunk a legboldogabbak az Európa-bajnoki győzelem után, most pedig a lehető legnagyobb csalódás ért bennünket. Nagyon sajnálom a fiúkat. Még jobban szeretem őket most, mint júliusban” – mondta Roberto Mancini.

„Én vagyok a szövetségi kapitány, én felelek ezért a vereségért, nem a játékosok. Nagyszerű jövő vár rájuk, biztos helyük van a nemzeti csapatban a továbbiakban is. Azt gondolom, nem érdemeltük meg ezt a vereséget” – tette hozzá Mancini.

Az 57 éves szakember a csúfos kiesés után még nem állt készen a jövőjéről diskurálni.

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Véleményem szerint annyira csalódott mindenki, hogy most felesleges a folytatásról beszélni.”

„Büszke vagyok a csapattársaimra. Mindannyian összetörtünk, de újra kell kezdenünk. Jelenleg nagyon nehéz bármit is mondani, ez a vereség örökké velünk marad” – nyilatkozta az olaszok csapatkapitánya, Giorgio Chiellini.

Az olaszoknak összesen 32 lövésük volt, de ebből csak öt találta el az észak-macedóniaiak kapuját. A nézők türelme a 60. perc táján fogyott el először, füttyszóval igyekeztek jobb teljesítményre ösztökélni kedvenceiket. Próbálkozásból nem is volt hiány, lövöldöztek mindenhonnan, de hiába.

„Óriási csalódás és nagyon fájdalmas is egyben. Meccseket domináltunk, amelyeken helyzeteket alakítottunk ki, de képtelenek voltunk értékesíteni azokat. Senkit sem szeretnék hibáztatni, viszont ez a valóság. Nem értem, hogy jutottunk ide. Én is hibás vagyok, s nagyon fáj most erre gondolnom” – mondta Jorginho.

A másik oldalon az északmacedón szövetségi kapitány szerint ironikus, ami csütörtök este történt.

„Olasz stílusban nyertünk az olasz válogatott ellen. Két kaput eltaláló lövés, egy gól. Nagyon örülök a győzelemnek, és persze büszke vagyok a futballistáimra” – fogalmazott Blagoja Milevszki.

Észak-Macedónia kedden Portugáliával találkozik az európai világbajnoki pótselejtező döntőjében.

EURÓPAI VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ
OLASZORSZÁG–ÉSZAK-MECEDÓNIA 0–1 (0–0)
Palermo, Renzo Barbera Stadion, 33 000 néző. Vezette: Turpin (francia)
OLASZORSZÁG:G. Donnarumma – Florenzi, G. Mancini (Chiellini, 90.), Bastoni, Emerson – Barella (Tonali, 77.), Jorginho, Verratti – Berardi (Joao Pedro, 89.), Immobile (Lo. Pellegrini, 77.), Insigne (Raspadori, 64.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
ÉSZAK-MACEDÓNIA: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki (Risztevszki, 86.), Muszliu, Alioszki – Csurlinov, Ademi (Askovszki, 59.), Bardi, B. Nikolov (Szpirovszki, 59.) – Trajkovszki, M. Risztovszki (Miovszki, 72.). Szövetségi kapitány: Blagoja MIlevszki
Gólszerző: Trajkovszki (90+2.)

DÖNTŐ
Március 29., 20.45:
Portugália–Észak-Macedónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik