Vb 2022: „Ha úgy játszunk mint ma, megcsíphetjük a második helyet”

BORSOS LÁSZLÓ (Elbasan)BORSOS LÁSZLÓ (Elbasan)
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 21:37
null
Az albánok nagyszerűen futballoztak Magyarország ellen (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a magyar válogatott 1–0-ra kikapott Albániától a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében. A mérkőzés után Edoardo Roja szövetségi kapitány és Berat Djimsiti, az albán válogatott egyik  játékosa értékelte a látottakat.


Armando Broja beírta magát a történelemkönyvekbe, ám nemcsak azért, mert ez volt az első találata nemzeti színekben, hanem mert ő lett az első albán futballista, aki gólt lőtt Magyarországnak. Az örömittas szurkolók és játékosok gyűrűjéből nehezen szabaduló Edoardo Roja jókedvűen értékelt a lefújás után, nagy teher került le a válláról azáltal, hogy együttese továbbra is versenyben maradt a második, világbajnoki pótselejtezős hely megszerzéséért.

A Nemzeti Sport tehette fel neki az első kérdést: arra voltunk kíváncsiak, hogyan értékelte a lapunk által a mérkőzés legjobbjának választott ferencvárosi támadó teljesítményét.

„Ahogyan a többiek, úgy ő is remek meccset játszott, nagyon aktív volt, sok támadás futott át rajta, hatékony volt a védőkkel szemben. Ő olyan játékos, aki rengeteget melózik, ezáltal sokat segít a társaknak. Kiválóan játszott, hasznára volt az együttesnek, kivette a maga részét a győzelemből.”

Az 75 éves olasz szakembernél rákérdeztünk arra is, többet várt-e a magyaroktól. Bár diplomatikus, kissé kitérő választ adott, sejthetjük: vélhetően igen.

„Kilencven percig megkeserítettük egy olyan erős csapat dolgát, mint amilyen a magyar, amely jó minőséget képvisel, amit az Eb-n is bizonyított. Kimondottan motiváltan játszottunk ezen az estén, ami sokat számított. Lengyelországban elkövettünk néhány hibát, amit tudtuk, hogy ki kell javítanunk a jó eredmény elérése érdekében. Ez sikerült is, kiválóan játszottunk, s bár kemény és szervezett volt az ellenfél, megérdemelten győztünk.”

A hivatalos sajtótájékoztató másik résztvevője, Berat Djimsiti a továbbjutási esélyeket latolgatta.

„Ha úgy játszunk mint ma, megcsíphetjük a második helyet – nyilatkozta az Atalantában légióskodó 40-szeres válogatott belső védő. – A szurkolók ezen az estén rengeteget segítettek abban, hogy a meccs kései szakaszában betaláljunk, s bár csak a stadion harminc százaléka telt meg nézőkkel, sokat lendítettek rajtunk. Szerdán jöhet a következő erőpróba, amelyen a papíron gyengébb San Marinóval csapunk össze, de tudjuk, hogy az a selejtező sem lesz sétagalopp. Mindenesetre nincs más hátra, le kell győznünk a következő vetélytársat is. Tiszteljük San Marinót, ellene még jobban kell összpontosítanunk, mert merész álmaink vannak, amelyek tovább élnek.”

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ
I-CSOPORT

ALBÁNIA–MAGYARORSZÁG 1–0 (0–0)
Elbasan, Elbasan Aréna, 4500 néző. Vezette: Makkelie (holland)
ALBÁNIA: E. Berisha – Doka (Hoxhallari, 78.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Cekici, 69.), Gjasula, Trashi (Roshi, a szünetben) – Uzuni, Balaj (Broja, 78.), Bajrami (Laci, 63.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Orbán, Lang, Szalai A. – Botka (Varga R., 89.), Kleinheisler (Nikolics, 90+3.), Nagy Á., Gazdag (Sallói D., 67.), Fiola – Szoboszlai – Sallai R. (Hahn J., 88.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Broja (87.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

A csoport többi mai mérkőzésén
Anglia–Andorra 4–0

San Marino–Lengyelország 1–7

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 5 5 17–1 +16 15
2. Lengyelország 5 3 1 1 18–7 +11 10
3. Albánia 5 3 2 5–6 –1 9
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 10–9 +1 7
5. Andorra 5 1 4 3–12 –9 3
6. San Marino 5 5 1–19 –18 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik