Vb 2022: „Akit túlsztárolnak, az szerintem Németország”– véli a legendás scout

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.11.22. 21:42
null
Riccardo Guffanti munkában (Fotó: <a href="http://www.footballec.com/rolunk/?v=b7b82d2dc218"><strong>FEC</strong></a><strong>)</strong>
Javában zajlik a katari labdarúgó-világbajnokság, elkerülhetetlen ilyenkor, hogy ne kerülne szóba a beszélgetések közben a futball nagy ünnepe. Hát ha még két ilyen remek szakemberrel találkozik az ember!

 

Federico Gatti nem is olyan régen még az olasz ötödosztályban játszott, most a Juventus tagja, kétszeres olasz felnőttválogatott, Fabio Miretti és Nicolo Fagioli egyszeres válogatottak, szintén a Juventus játékosai – csak három az olasz vezetőedző és videoelemző, az Internazionale egykori fiatal tehetsége, Massimo Sala felfedezettjei, tanítványai közül. Hogy miért látogatott el Magyarországra, erre még visszatérünk engedelmükkel, most a világbajnokságról kérdeztük.

„A legjobb, legkiemelkedőbb csapat a francia válogatott, Kylian Mbappé lesz a vébé gólkirálya és a torna aranylabdása is, de Neymar is lehet a torna legjobbja szerintem. Hogy melyik lesz a meglepetéscsapat? Hiányzik a világbajnokságokról a nagy afrikai vagy ázsiai áttörés, egy igazi meglepetéscsapat, évek óta beszélnek már erről. Azt gondolom, nem európai csapatból jön majd a torna felfedezettje, egy afrikai vagy ázsiai játékos lesz az, aki befut az ismeretlenségből ezen a vébén” – nyilatkozta Massimo Sala az NS-nek.

„Több olyan játékos is szerepel ezen a világbajnokságon, akiket a scoutcsapatommal együtt megfigyeltünk, majd leigazolta őket a klub, de nem szeretek neveket mondani, mert csapatmunka volt a megfigyelés, ez nem egyedül az én érdemem. Hogy ki nyeri tornát? Brazília! Akit túlsztárolnak, és most rosszul fog szerepelni, az szerintem Németország. Lesznek nehézségei” – ezt már a leendő csillagok egész sorát az Udineséhez és a Cagliarihoz vivő megfigyelő-legenda, Riccardo Guffanti mondta, aki (a munkatársaival!) többek között Alexis Sánchezt, Simone Zazát, Juan Cuadradót és Samir Handanovicot fedezte fel; és ő látta meg az igazi potenciált Luca Pellegriniben és Milan Skriniarban. Nem mellesleg volt a Monza sportigazgatója is.

„A legjobb játékos meg Haaland lesz a vébén” – tette hozzá, és közben ezer ördög virgonckodott a szemében.

„Komolyra fordítva a szót: szerintem a legjobb Neymar lesz. Mindig Lionel Messiről beszélnek, de szerintem ez Neymar világbajnoksága lesz. Mindenki Kylian Mbappére gondol, mint a másik nagy sztárra, de Neymar lesz az igazi csillag. Főleg azért, mert megérdemli. Cristiano Ronaldo, Messi, Ronaldo, Messi, Messi, Ronaldo, de Neymarról sohasem beszélnek annyit, mint erről a párosról. Ő lesz az, aki messzire viszi a brazilokat. A nagy áttörést egy afrikai csapattól várom, régóta esedékes már.”

Köszönet Szabó András Bálintnak a fordításért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik