Vb 2022: a lengyelek játék nélkül továbbjutottak – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.03.08. 21:23
null
Robert Lewandowskiék játék nélkül továbbjutottak a világbajnoki pótselejtezőben (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) júniusra halasztotta az ukrán válogatott vb-pótselejtezőjét, míg a lengyel csapat játék nélkül továbbjutott az elődöntőből az orosz együttes kizárása miatt – számolt be róla az MTI.

 

A FIFA keddi döntésével elfogadta az ukrán szövetség halasztási kérelmét, amelyet múlt csütörtökön azért nyújtott be, mert Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. A szervezet egyúttal arról is döntött, hogy az invázió miatt kizárt orosz válogatott helyére nem lép másik csapat, így Lengyelország játék nélkül lép a pótselejtező egyik ágának döntőjébe.

A skót–ukrán párharcot március 24-én Glasgow-ban rendezték volna meg, az új időpontot pontosan nem jelölték meg, csak a hónapot. A mérkőzés győztese a Wales–Ausztria találkozó nyertesével találkozik a vb-részvételért. Utóbbi meccset a terveknek megfelelően március 24-én megrendezik, de a március 29-ére kiírt döntőt szintén júniusra halasztják.

A FIFA és az UEFA a háború kitörését követően eltiltotta a nemzetközi tornáktól és versenysorozatoktól az orosz futballklubokat és a válogatottat. Utóbbi így nem léphet pályára a vb-pótselejtezőn Lengyelország ellen. Az oroszok múlt csütörtökön fellebbeztek a szankciók ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), amelytől kedden azt kérték, hogy függessze fel az ítélet végrehajtását a végső döntés meghozataláig. A FIFA keddi döntésével a lengyelek rögtön a pótselejtező március 29-i döntőjébe jutottak, amelyben a március 24-i svéd–cseh párharc továbbjutójával találkoznak.

A vb-t idén november 21. és december 18. között rendezik Katarban.


VB 2022, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐK
A JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Skócia–Ukrajna – júniusra halasztva
Wales–Ausztria (a párharc győztese a döntő házigazdája)

B JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Lengyelország (a párharc győztese a döntő házigazdája)
Svédország–Csehország

C JELŰ ÁG
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Észak-Macedónia
Portugália–Törökország (a párharc győztese a döntő házigazdája)

A B és a C jelű ágon az elődöntőket március 24-én, a döntőket március 29-én rendezik meg.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik