Vb 2022: Ez volt minden idők legjobb világbajnoksága – Infantino

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.16. 17:08
null
Gianni Infantino meg volt elégedve a katari vb csoportkörével (Fotó: Getty Images)
Sajtótájékoztatót tartott Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a szervezet bizottsági ülése után. A svájci sportvezető a jelenleg is zajló torna mellett a következő, 2026-os vb lebonyolítási rendjéről is szót ejtett.

 

„Köszönetet kell mondanunk minden résztvevőnek, a katari államtól az utolsó önkéntesig, hogy lebonyolították minden idők legjobb labdarúgó-világbajnokságát. A mérkőzéseket remek hangulatban, rendbontások nélkül játszották le. A futball minden tekintetben globális sportág lett, hiszen Marokkó révén először láthattunk afrikai csapatot a legjobb négy között, emellett a futballtörténelem során először vezetett nő – Stéphanie Frappart – világbajnoki mérkőzést” – nyilatkozta Gianni Infantino, aki azt is elmondta, hogy eddig 3.27 millióan nézték meg a helyszínen a vb meccseit, szemben az oroszországi 3.3 millióval.

A FIFA svájci elnöke ezután a következő, 2026-os torna lebonyolításáról is beszélt. Azt már korábban megírtuk, hogy a nemzetközi szövetség három lebonyolítási rendszer közül akar választani, de Infantino szavaiból ítélve a katari vb izgalmas csoportköre jó eséllyel parkolópályára tette azt a változatot, hogy a 48 csapatosra bővülő mezőnyt 16 háromcsapatos csoportra osztanák.

„A mostani négycsapatos csoportkör fantasztikusan sikerült, az utolsó mérkőzések utolsó percéig nem tudhattuk, kik lesznek a továbbjutók. Ismét át kell beszélnünk a lebonyolítás kérdését. Ez a téma biztosan napirenden lesz a következő ülésünkön” – mondta Gianni Infantino.

 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik