Vb 2018: Tudtam, hogy Isten velünk van – Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.27. 00:13
null
Lionel Messi és Jorge Sampaoli a mérkőzés közben (Fotó: AFP)
Mint ismert, szorult helyzetéből kiutat talált, s ezzel továbbjutott a D-csoportból az első két meccsén csalódást keltő teljesítményt nyújtó argentin válogatott. Ehhez az is kellett, hogy a horvátok ne veszítsék el az Izland elleni meccset – végül nyertek Ivan Rakiticék, így győzelmével Argentína is a nyolcaddöntőbe jutott. Nézzük, hogy látta a meccset az argentinok két, a figyelem középpontjában álló figurája!

 

Lionel Messi az első félidőben Éver Banega precíz indítása után fontos gólt szerzett, ezzel első találatát megszerezve az oroszországi világbajnokságon.

„Bíztunk abban, hogy tudunk majd gólt szerezni, de nem számítottunk arra, hogy kiegyenlítenek, és hogy szembenézzünk azzal, amit ez jelentett. Idegesek voltunk, aggódtunk, mégis fantasztikus így nyerni. Nagyon örültem Marcos góljának, megérdemli mindazért, amit tett, nagy öröm volt ez számunkra annyi szenvedés után.”


„Nagyon fájó és igazságtalan lett volna, ha kiesünk. Az első meccs után azt mondtuk, győzelmet érdemeltünk volna, de jött a kihagyott tizenegyesem. A második meccsen 1–0-ig jól játszottunk, de aztán szervezetlenné váltunk, és két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, ami ahhoz vezetett, hogy nehéz helyzetből vártuk ezt a meccset. De tudtam, hogy Isten velünk van, és nem fog elhagyni minket.”

„Szeretném megköszönni az áldozatot azoknak, akik itt voltak és megtöltötték a stadiont. Az emberek Argentínában, akik velünk szenvedtek, egy pillanatra sem hagyták, hogy megtöltsék a fejüket azokkal a hülyeségekkel, amikről beszélnek, és megmutatták, hogy a válogatott meze mindenek fölött való” – utalt Messi a napokban felhangzó pletykákra, miszerint Jorge Sampaoli tekintélye teljesen elveszett az argentin öltözőben, és a játékosok állították össze a kezdőcsapatot.

Végül a nigériaiak számára megítélt tizenegyesről is beszélt.

„Ítéltek ellenünk egy tizenegyest, ami nem tudom, hogy az volt-e, a videobíróval nem könnyű, a legkisebb szabálytalanságot is befújhatják.”

A napokban rengeteget kritizált argentin kapitány, Jorge Sampaoli is nyilatkozott a lefújás után.

„Elég jó első félidőnk volt, sokat birtokoltuk a labdát, uraltuk a pálya közepét. A tizenegyes bonyolította a helyzetet, de talán az idegesség, és a kiesés gondolata miatt örültünk annyira a végén. Ezek a játékosok óriási szívvel játszottak egy nagyon nehéz helyzetben, megszerezték a győzelmet, ez pedig erőt adhat a folytatásra. Leo gesztusa
(megölelték egymást a meccs végén – a szerző) büszkeségre ad okot, mert pontosan tudja, mennyi energiát fektetek bármibe, amit csinálok. Nagyon jól tudja, hogy közös álmunk az, hogy valami fontosat tegyünk Argentínáért Oroszországban.”

Argentína a nyolcaddöntőben Franciaországgal találkozik június 30-án, Kazanyban.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT

NIGÉRIA–ARGENTÍNA 1–2 (0–1)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 64 468 néző. Vezette: Cakir (török)
NIGÉRIA: Uzoho – Balogun, Omeruo (Iwobi, 90.), Troost-Ekong – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu – Iheanacho (Ighalo, a szünetben), Musa (Simy, 92.). Szövetségi kapitány: Gernot Rohr
ARGENTÍNA: Armani – Tagliafico (Agüero, 80.), Otamendi, Mercado, Rojo – Banega, Mascherano, E. Pérez (Pavón, 61.) – Di María (Meza, 72.), Higuaín, Messi. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző: Moses (51. – 11-esből), ill. Messi (14.), Rojo (86.)
Sárga lap: Balogun (32.), Mikel (91.), ill. Mascherano (49.), Banega (65.), Messi (94.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 3 3 7–1 +6 9
2. Argentína 3 1 1 1 3–5 –2 4
3. Nigéria 3 1 2 3–4 –1 3
4. Izland 3 1 2 2–5 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik