nemzetisport.hu
2017.08.30 12:25 Frissítve: 2017.08.30 12:25

Vb 2018: „Néha cigizem, iszom, és? Nem a világ vége”

Meggondolta magát Radja Nainggolan, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma belga klasszisa a válogatottságot illetően.

 

Mint ismert, Radja Nainggolan néhány nappal ezelőtt kiakadt, hogy ismét kimaradt a belga válogatott keretéből, és úgy döntött, Roberto Martínez szövetségi kapitány irányítása alatt nem kíván többet pályára lépni a nemzeti együttesben.

A Roma 29 éves fenegyereke azóta lenyugodott, és a hln.be-nek adott nyilatkozatában elmondta, szeretne ott lenni a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

„Először úgy döntöttem, nem szeretnék többet válogatott lenni, ezt közöltem is a sportigazgatóval, ám ő azt mondta, ott kell lennem jövőre a világbajnokságon. Meggyőzött, így ismét a kapitány rendelkezésére állok. Még akkor is ezt szeretném, ha tudom, rendkívül nehéz lesz elérnem. Kiábrándító lenne, ha egymás után a második világbajnokságot kellene kihagynom.”

Nainggolan ezt követően elmondta, véleménye szerint személyes problémái vannak vele Roberto Martínez szövetségi kapitánynak.

„Az a játékos vagyok, aki mindig százhúsz százalékot ad ki magából, nem vagyok lázadó, nyitott személyiség vagyok – vélekedett Nainggolan. – Oké, dohányzom, ez igaz. Egyszer megkapom, azért van ez az egész, mert iszom, egyszer meg azért, mert cigizem. Pedig nem én vagyok az egyetlen. Máskor éppen azt hallom, hogy nem vagyok eléggé koncentrált, vagy esetleg elkések valahonnan, holott a szóban forgó esetnél harminchét másodpercet késtem az értekezletről, mert vártam a liftre.”

„Mindig olyan indokkal hagy ki Martínez a válogatottból, aminek semmi köze a sporthoz és a teljesítményemhez. Én sosem titkoltam el az életstílusom, nem is szégyelltem soha. Olyasvalaki vagyok, aki mindig kimondja, mit gondol. A csapattársaim ismernek, tudják, hogy nem vagyok az a fajta személy, aki problémákat generál. A Romában jó teljesítményt nyújtok! Ha a kihagyásom hátterében taktikai dolgok állnak, akkor el kellene mondania Martíneznek őszintén, bár nem gondolnám, hogy az Olaszországban eltöltött tizenhárom év után ez lenne gond.”

„A belga válogatottban is jól játszottam, mindegy, hogy a középpálya melyik részén kellett helytállnom. Franciaország ellen például teljesen visszavontak védekezni, mégis gólt szereztem, huszonöt méterről találtam be. Ismétlem: ha hibáztam, vagy esetleg fogjuk rá, késhettem egy percet, az még nem a világ vége. Martínez azt mondja, ahhoz, hogy valakit behívjon a nemzeti együttesbe, az illetőnek játszania kell a klubcsapatában. Nem vagyok például mérges Axel Witselre vagy Youri Tielemansra, ők jó srácok. Én az elvről beszélek.”

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.