Vb 2018: a Roma fenegyereke kiakadt, lemondta a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.26. 11:04
null
Nainggolan kiakadt, egy időre búcsút int a válogatottnak (Fotó: AFP)
Kiakadt Radja Nainggolan, hogy ismét kimaradt a belga labdarúgó-válogatott keretéből, és úgy döntött, Roberto Martínez szövetségi kapitány irányítása alatt nem is kíván többet pályára lépni a nemzeti együttesben. Az AS Roma középpályása az egyik helyi lapnak mesélt érzéseiről.

 

A Roma játékosa Európa legkeresettebbjei közé tartozik: többek között a Chelsea és a Manchester United ajánlatát is visszautasította a nyáron, és új szerződést írt alá olasz klubjával. Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya azonban nem nagyon kedveli őt, a Gibraltár és Görögország elleni vb-selejtezőkre készülő keretbe sem hívta meg Nainggolant.

Felhívott délelőtt, és azt mondta, nem voltam elég koncentrált a júniusi meccseken. Majdnem felrobbantam – mondta Nainggolan a Nieuwsbladnak, és megemlítette, hogy Martinez kiakadt rá, amiért elkésett egy taktikai értekezletről. – Nem mondta ugyan, de tudtam. 37 másodpercet késtem, mert vártam a liftre, de nem voltam egyedül. Egyelőre nem kívánok pályára lépni a válogatottban. Semmi értelme. Behívja Youri Tielemanst, aki a kispadon ül és csak perceket játszik a Monacóban..."

Amikor Roberto Martínezt kinevezték, azt mondta, fontos, hogy a válogatott tagjai topligákban játsszanak. Axel Witsel Kínában futballozik például, így ez a tézis már nem érvényes. Nincs is ezzel baj, de még én javuljak? Ne már... Ibizán egy étteremben voltam Martinezszel, aki még csak nem is köszönt nekem. Hogy lehet így együtt dolgozni?"

Nainggolannak nem ez az első balhéja a válogatottnál: a 2014-es világbajnokságra utazó keretbe sem került be, mivel a vb előtt összebalhézott Marc Wilmots szövetségi kapitánnyal.

Nincs értelme, hogy folytassam a válogatott szereplést. 52 meccset játszottam a Serie A-ban ezüstérmes Romában, a legjobbamat igyekeztem nyújtani, mégis mindig találtak valami okot, hogy kihagyjanak a keretből. Elég volt ebből, befejezem. Sajnálom, de ez van. Belekényszerítettek ebbe a helyzetbe, így most minden erőmmel a Romára koncentrálhatok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik