Vb 2014: Löw taktikai okokból nem hívja meg a Bayer gólvágóját

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 08:16
Továbbra sem tagja a német labdarúgó-válogatott keretének Stefan Kiessling. A Bayer Leverkusen 29 éves játékosa nem élvezi Joachim Löw bizalmát, a szövetségi kapitány szakmai éveket hozott fel a gólerős játékos mellőzésre.

„Ha meghívom, éreznie kell a bizalmat, de nem hívhatsz meg valakit egy vagy két mérkőzésre – érvelt Joachim Löw. – Kiessling nagyon jól teljesít a Leverkusenben, de válogatott szinten sokkal kevesebb a levegő, szóval ez stratégia kérdése, ebből pedig nem engedek."Joachim Löw. – Kiessling nagyon jól teljesít a Leverkusenben, de válogatott szinten sokkal kevesebb a levegő, szóval ez stratégia kérdése, ebből pedig nem engedek."

A németek nem világverő ellenféllel találkoznak – Kazahsztánnal játszanak oda-vissza az előttünk álló két játéknapon –, ráadásul a támadósorból Marco Reus eltiltás miatt hiányzik, Lukas Podolski és Miroslav Klose sérült (játékuk kérdéses), az egyetlen fixen bevethető csatár a Bayern Münchenben kispadozó Mario Gomez.

Kiessling viszont pazar formában van: a jelenlegi kiírásban tizenhat góllal második a góllövőlistán az ott vezető lengyel Robert Lewandowski (19) mögött, de hogy nem kisikerült idény ez a részéről, azt jelzi, hogy az utóbbi négy Bundesliga-idényben egy kivételével tíz gól fölött termelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik