Anelka és Henry igényt tart a prémiumára

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 14:55
null
Ami jár, az jár, gondolhatja Henry és Anelka (Fotó: Action Images)
Két francia labdarúgó, Nicolas Anelka és Thierry Henry nem hajlandó lemondani a vb-szereplésért járó prémiumáról.

A francia válogatott gyalázatosan szerepelt az idei dél-afrikai tornán, a csoportkör végére morálisan teljesen szétesett, és nem is jutott be a legjobb 16 közé.

Hugo Lloris, a „kékek" kapusa a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy a történtek miatt lemondanak a vb-szereplésért járó prémiumukról.

Ezzel a 23 fős keret nagy része egyet is értett, most azonban Anelka és Henry jelezte, hogy igényt tart a jussára.

A két játékos egyébként valószínűleg csak a büszkesége miatt tesz így, mivel az összeg, amelyért harcolnak, nem több 150 ezer eurónál, ami a havi fizetésüket sem éri el.

Anelka lépése várható volt – meglátása szerint igazságtalanul küldték haza a vb-ről a Raymond Domenech-kel való összetűzése után, így össze is rúgta a port a francia szövetséggel, bohócnak nevezve annak vezetőit –, Henry ilyen irányú reakciója azonban meglepőnek mondható.

A Francia Labdarúgó-szövetség megerősítette a Libération értesülését, miszerint már csak a két játékos nem írta alá a prémiumról való lemondásról szóló nyilatkozatot. A szövetség vezetői abban még bíznak, hogy Henry megteszi ezt, Anelka esetében azonban már ők sem látnak esélyt ennek bekövetkeztére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik