Anglia fél gőzzel is magabiztosan győzött Kazahsztán vendégeként

Vágólapra másolva!
2009.06.06. 18:59
A 2010-es világbajnokság selejtezőjének 6. európai csoportjában Anglia gyenge játékkal is magabiztosan, 4–0-ra megverte a házigazda kazah válogatottat, így továbbra is pontveszteség nélkül vezeti a csoportot. A találkozó góljait Barry, Heskey, Rooney és Lampard szerezte.
Anglia továbbra is hibátlan
Anglia továbbra is hibátlan
Fotó: Reuters
Anglia továbbra is hibátlan
Anglia továbbra is hibátlan
Anglia továbbra is hibátlan
Fotó: Reuters
Anglia továbbra is hibátlan

Előzetesen országos kettesnek minősült az angol válogatott kazahsztáni vendégjátéka: a „háromoroszlánosok” öt eddigi világbajnoki selejtezőjüket megnyerték, és veretlenül álltak a hatodik európai csoport élén, míg a házigazda kazahok csupán három pontot gyűjtöttek eddigi mérkőzéseiken.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy Anglia legnagyobb sztárjai hihetetlen sorozatterhelésen vannak túl, Fabio Capello szövetégi kapitány is úgy nyilatkozott, hogy ő bizony azzal is elégedett lenne, ha együttese rossz játékkal gyűjtené be a három pontot.

Nos, az angolok nem játszottak jól. Passzaikba sok hiba csúszott, és a kazahok már az első másodpercekben megszerezhették volna a vezetést – de csak egy lesgólig jutottak a 18. percben.

A klasszisok pedig – fáradtság ide, fáradtság oda – megvillantak, így az első félidő végén 2–0-s vendégelőnnyel mehettek pihenőre a csapatok. Az első találatot a friss Manchester City-szerzemény, Gareth Barry jegyezte öt perccel a szünet előtt – a „kékek” vezetői bizonyára elégedetten nyugtázták, hogy jó vásárt csináltak. A játékrész utolsó percében Emile Heskey növelte kétgólosra Anglia előnyét.

A második félidőben Wayne Rooney bizonyította, hogy valóban csatárként, és nem balszélsőként érzi igazán jól magát a pályán – a Manchester United klasszisa szerezte a harmadik angol gólt a 73. percben.

A hajrában még Frank Lampard is feliratkozott a gólszerzők közé, a középpályás higgadtan értékesítette a Renat Abdulin szabálytalansága miatt megítélt büntetőt, kialakítva így a 4–0-s végeredményt.

A gyengén játszó Angliának ezúttal ennyi is elég volt Kazahsztán ellen, a „háromoroszlánosok” továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a 6. csoportot, és több mint kényelmes helyzetből várhatják a folytatást.

A találkozó góljait itt tekintheti meg!

VB 2010, EURÓPA

6. CSOPORT

A 6. CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anglia6 620–4+16 18
2. Horvátország5 31110–4+6 10
3. Ukrajna4 2115–3+2 7
4. Fehéroroszország4 229–6+3 6
5. Kazahsztán6 156–20–14 3
6. Andorra5 51–14–13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik