Eb-selejtező: A magyarok kapura sem rúgtak – Szavics

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.18. 07:53
null
Sztefan Szavics szerint a magyarok tele önbizalommal, kissé arrogánsan érkeztek Montenegróba, de a hazai együttes volt a jobb csapat (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a magyar válogatott gól nélküli döntetlent játszott Montenegró vendégeként az Európa-bajnoki selejtező 3. fordulójában, a G-csoportban. A hazaiak védője, a spanyol Atlético Madridot erősítő Sztefan Szavics szerint a magyar válogatott tele önbizalommal, kissé arrogánsan érkezett és a montenegrói válogatott volt a jobb csapat.

 

„Lehetőség nélkül hagytuk őket, a labdabirtokláson kívül semmit nem mutattak. Tele önbizalommal, kissé arrogánsan jöttek és mi voltunk a jobb csapat. Az a keresztléc vagy Vukan Szavicsevics lehetősége…” – idézi a Vijesti Sztefan Szavicsot.

„Hiányoztak a valódi helyzetek és nem vagyunk abban a formában, hogy kilencven percen át magas intenzitással játszunk. Könnyedén hoztuk le kapott gól nélkül a meccset, de van néhány játékosunk, akinek korán véget ért az idény és nem játszott negyvenöt napja, és ezt kiegyensúlyozták a magyarok. Jó, hogy szeptemberben két meccset is játszunk. A magyaroknak nincsenek extraklasszis játékosaik, de kiváló labdarúgók és egy egységes csapat. Ezért sem féltem, hogy néhány mozdulattal kiütnek minket és túlságosan magabiztosak voltak ok nélkül, pedig nem lőttek kapura” – tette hozzá Szavics.

„Elég nehéz volt, de próbáltuk lezárni a területeket a kapu előtt, és úgy gondolom, ezt jól csináltuk. Ugyanakkor nem tudtunk előnyt szerezni a néhány lehetőségünkből. Mindenekelőtt kár azért a keresztlécért, nem volt szerencsénk, de az eredmény talán reális és elégedettek lehetünk az egy ponttal. Szerintem a magyarok nagyon alábecsültek minket, egész jól helytálltunk és megmutattuk, hogy innen senki sem fogja könnyen elvinni a pontokat” – értékelt a Pobjedának az azeri Qarabag védője, Marko Vesovics.

„Kár, hogy nem használtuk ki a helyzeteket az első félidőben, mert úgy gondolom, ebben az esetben meg tudtuk volna őrizni az eredményt. Számítottunk rá, hogy a magyarok birtokolják többet a labdát, de ha a helyzeteket nézzük, úgy gondolom, megérdemeltük volna a győzelmet. Nem örülök, hogy nem tudtuk megszerezni a három pontot a szurkolóinknak és az egész nemzetnek, de ilyen a futball és a következő meccsre kell koncentrálnunk” – mondta immár Vukan Szavicsevics, a török Giresunspor középpályása.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, G-CSOPORT
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 0–0
Podgorica,
Városi Stadion, 8000 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MONTENEGRÓ:
M. Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), V. Szavicsevics (Sz. Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.). Szövetségi kapitány: Miodrag Radulovics
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 88.), Nagy Á., Styles (Kalmár Zs., 72.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám M. (Varga Barnabás, 59.), Sallai R. (Csoboth K., 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik