Mbappé, Griezmann, Dembélé – három francia gól a walesi kapuban

RUSZNÁK GYÖRGYRUSZNÁK GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 20:52
null
Antoine Griezmann (középen) örül, újabb gólt szerzett a válogatottban (fotó: AFP)
Eb-felkészülési mérkőzésen a hazai pályán játszó Franciaország nagy fölényben játszva 3–0-ra legyőzte a 25. perctől emberhátrányban küzdő Wales csapatát.

 

EB 2020, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország–Wales 3–0 (1–0)
Nizza,
Allianz Riviera,zárt kapuk mögött. V:Godinho (portugál)
Franciaország:Lloris – Pavard (Koundé, a szünetben), Varane, Kimpembe, L. Hernández (Digne, a szünetben) – Pogba (Coman, 63.), Tolisso (Sissoko, 63.), Rabiot – Mbappé (O. Dembélé, 73.), Griezmann (Ben Yedder, 83.), Benzema.Szövetségi kapitány:Didier Deschamps
Wales:Ward – Roberts, Rodon, Mepham (B. Davies, 60.), Gunter – Allen (Levitt, 59.), Morrell (Colwill, 83.), N. Williams – Bale (Moore, 59.), Wilson (Ramsey, 60.), D. James (Brooks, 73.).Mb. szövetségi kapitány:Robert Page
G:Mbappé (34.), Griezmann (47.), O. Dembélé (79.)
K: N. Williams (25.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nyilvánvalóan nem lehetett túl sok illúziója a walesi válogatottnak a franciák elleni találkozó élvezetével kapcsolatban, hiszen nem nyaralni érkezett az Azúr-partra Nizzába, hanem meccset játszani a többek között Griezmann-nal, Mbappéval és a visszatérő Benzemával felálló hazaiak ellen.

A meccs eleje nem is cáfolt rá erre az előzetes feltételezésre, hiszen nagy fölényben játszottak a franciák. Leginkább Karim Benzema csipkedte magát, talán meg akarta mutatni, hogy kár volt sokáig mellőzni őt.

A meccs igazán érdemi része viszont már a 25. percben lezárult, ekkor ugyanis Williams kézzel mentette Benzema közeli lövését, és nem volt elég a megítélt tizenegyes, még piros lapot is kapott a walesi védő. A tizenegyest ugyan Benzema kihagyta, de tíz emberrel végképp semmi esélye sem maradt Walesnek. A 34. percben a félelmetes kezdősebességű Mbappé rajtolt a Wardról kipattanó labdára, és 4 méterről a kapuba lőtt. 1–0

A hátralévő időben ráérősen játszottak a franciák, a walesiek pedig szinte el sem jutottak a francia tizenhatosig. A 48. percben Griezmann csodálatosan lőtte ki a jobb pipát (2–0), és az ámulatba ejtő gól után már nem nagyon kínozta vendégét a világbajnok.

A walesieknek szinte momentumuk sem volt, Benzema viszont szeretett volna gólt szerezni. A 79. percben elég közel is járt ehhez, de a jobb kapufa mentett, a gól viszont mégsem maradt el, mert a kipattanót Dembélé a kapuba terelte. 3–0

Hogy ebből a meccsből milyen következtetést vontak le a szövetségei kapitányok, az jó kérdés, de nézőként annyit leszűrhettünk, hogy a franciák rettentően erősek, és Benzemával sem gyengültek, sőt...

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. perc: És akkor itt a vége, a franciák megerőltetés nélkül nyertek. 3–0

90. perc: Két perc lesz a hosszabbítás.

86. perc: Benzema próbálkozott egy csavarással, de vagy fél méterrel elméretezte.

85. perc: Digne lőtte el a walesi tizenhatos bal sarka közeléből, a labda megpattant Brooks hátán, így lett szöglet.

83. perc: Azért cserékre még van lehetőség, Griezmann helyett Ben Yedder, Morrell helyett Colwill jöttaz utolsó percekre.

79. perc: GÓÓÓL! BENT VAN A HARMADIK! Koundé adott középre a jobb oldalról bravúrosan, Benzema középen mellre vette, majd jobbal a bal kapufát találta el. A kipattanó Dembélé elé perdült, aki 6 méterről könnyen lőtt az üres kapuba. 3–0

76. perc: Ez semmi!A szabadrúgást Brooks a sorfalba vágta.

75. perc: Ramsey harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a francia kaputól. Jó a szög!

73. perc: Walesi és francia csere, James helyett Brooks a pályán, Mbappé helyett pedig Dembélé érkezett.

70. perc: Mbappé cselezgetett a walesi tizenhatoson belül, röviden szerelték, éppen Benzema elé, aki 16 méterről ellőtte, egy védő lábáról ment a labda szögletre.

67. perc: Digne labdájába piszkált bele Mbappé, de erőt nem tudott beleadni, így Ward zsákmánya lett.

65. perc: Helyzet a francia kapu előtt! James lőhetett 7 méterről, a labda kijött Llorisról, éppen Mooreelé, aki nem találta el a kaput.

63. perc: Végre csere! Pogba helyett Coman, Tolisso helyett pedig Sissokojátszik tovább.

62. perc: Digne próbálkozott lövéssel 14 méterről, de egy védőről lepattant a labda.

60. perc: Négyet cserélt Wales. Mephan helyett Davies, Wilson helyett Ramsey, Allen helyett Levitt, Bale helyett Moore a pályán.

56. perc: Pogba küldte rá a labdát mintegy 25 méterről, a középre tartó löketet azonban biztosan fogta Ward.

52. perc: Roberts keveredett be valahogy a francia tizenhatoson belülre, de lövéshez nem jutott, szerelték.

Griezmann: 90 meccs, 36 gól a válogatottban.

48. perc: GÓÓÓÓL! KETTŐVEL VEZETNEK A FRANCIÁK! Mbappé tette remekül a labdát sarokkal Grizemann-nak, aki megfordult, majd 16 méterről, ballal a jobb felsőbe csavart. Mesteri gól volt! 2–0

46. perc: A szünetben cseréltek a franciák, Hernández helyett Digne, Pavard helyett Koundé játszik tovább.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

 

Mbappé nyújtózkodik, és pillanatok múlva vezetést szerzett Franciaország (fotó: AFP)
Mbappé nyújtózkodik, és pillanatok múlva vezetést szerzett Franciaország (fotó: AFP)

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőnek, vezetnek a franciák. 1–0

44. perc: Újabb kezezés a walesi tizenhatoson belül, csakhogy most Rabiot volt a tettes, így jöhetett a szabadrúgás kifelé.

41. perc: Mbappé kapott remek labdát Griezmanntól, majd a walesi ötös jobb sarka közeléből fölédurrantott.

40. perc: Jobb oldali szöglet után Roberts húzta meg Benzema mezét, de a bíró nem adott tizenegyest a franciáknak.

Mbappé mérlege a válogatottban: 43. meccs, 17. gól.

34. perc: GÓÓÓÓL! VEZET FRANCIAORSZÁG! Pogba játszott Rabiot-hoz, akinek a 17 méteres lövése megpattant Grizemannon, így Wardnak bravúrral, lábbal kellett védenie, de a felpattanóra rárajtolt Mbappé, és ha ő valamire rárajtol... majd 4 méterről a hálóba tette a labdát. 1–0

Williams (balra) itt még Pogbával harcolt, de néhány perc múlva kiállították (fotó: AFP)
Williams (balra) itt még Pogbával harcolt, de néhány perc múlva kiállították (fotó: AFP)

 

27. perc: KIMARADT! A tizenegyest Benzema végezte el, de a nem túl erősen meglőtt labdát Ward kikapta a jobb alsó elől.

25. perc: Sőt, kiállította Williamset. Már csak ez hiányzott a walesieknek...

25. perc: Igen, megadta!

25. perc: Egyértelmű tizenegyesnek tűnt, de vajon mit ítélnek?

23. perc: Griezmann kanyarított a walesi kapu elé, Pogba fejelt, Ward óriási bravúrral védett, a kipattanót Benzema lőtte rá közelről, de éppen az előtte álló védő, Williams kezére. Tizenegyes? Jön a videózás!

20. perc: Szöglet a másik oldalon is. Griezmann adott középre, Williams azonban kifejelte a labdát.

18. perc: James végezhetett el szögletet a bal oldalról, aztán kis szöglet lett belőle, majd egy beadás a lesen álló Bale-nek.

13. perc: Wilson próbálkozott egy lövéssel a francia tizenhatos bal sarka közeléből, de csúnyán lecsúszott a lábáról a labda, amely szinte föld körüli pályára állt.

5. perc: James használta ki a gyorsaságát, betöt a tizenhatoson belülre, éles szögből lőtt, a labda kipattant Llorisról, de Wilson próbálkozása gyenge volt.

4. perc: Bal oldali beadás után a reaktivált Benzema fejelt 7 méterről kapura, Wardazonban védte a fejest.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a franciák tiszta kékben, a walesiek tiszta pirosban játszanak.

 

Itt a francia kezdő:

 

 

 

A walesi válogatott Eb-beharangozóját ide kattintva lehet elolvasni.

EB-MENETREND

A FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK MENETRENDJE, EREDMÉNYEI

A KÉT CSAPAT EB-KERETE

FRANCIAORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26)
KAPUSOK: Hugo Lloris
(Tottenham – Anglia),Steve Mandanda(Marseille),Mike Maignan(Lille)
VÉDŐK: Benjamin Pavard(Bayern München – Németország),Léo Dubois(Lyon),Raphaël Varane(Real Madrid – Spanyolország),Kurt Zouma(Chelsea – Anglia),Presnel Kimpembe(PSG),Clément Lenglet(Barcelona – Spanyolország),Lucas Hernandez(Bayern München – Németország),Lucas Digne(Everton – Anglia),Jules Koundé(Sevilla – Spanyolország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: N'Golo Kanté(Chelsea – Anglia),Paul Pogba(Manchester United – Anglia),Adrien Rabiot(Juventus – Olaszország),Corentin Tolisso(Bayern München – Németország),Moussa Sissoko(Tottenham – Anglia),Thomas Lemar(Atlético Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: Marcus Thuram(Mönchengladbach – Németország),Kingsley Coman(Bayern München – Németország),Kylian Mbappé(PSG),Antoine Griezmann(Barcelona – Spanyolország),Olivier Giroud(Chelsea – Anglia),Karim Benzema(Real Madrid – Spanyolország),Wissam Ben Yedder(Monaco),Ousmane Dembélé(Barcelona – Spanyolország)

SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Didier Deschamps

WALES – VÉGLEGES KERET (26)
KAPUSOK: Wayne Hennessey(Crystal Palace – Anglia),Danny Ward(Leicester City – Anglia),Adam Davies(Stoke City – Anglia)
VÉDŐK: Chris Gunter
(Charlton Athletic – Anglia),Ben Davies(Tottenham Hotspur – Anglia),Connor Roberts(Swansea City – Anglia),Ethan Ampadu(Chelsea – Anglia),Chris Mepham(AFC Bournemouth – Anglia),Joe Rodon(Tottenham Hotspur – Anglia),Tom Lockyer (Luton Town – Anglia),Neco Williams(Liverpool – Anglia),Rhys Norrington-Davies(Sheffield United – Anglia),Ben Cabango(Swansea City – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Aaron Ramsey
(Juventus – Olaszország),Joe Allen(Stoke City – Anglia), Jonny Williams(Cardiff City),Harry Wilson(Liverpool – Anglia),Daniel James(Manchester United – Anglia),David Brooks(AFC Bournemouth – Anglia),Joe Morrell(Luton Town – Anglia),Matt Smith(Manchester City – Anglia),Dylan Levitt(Manchester United – Anglia),Rubin Colwill(Cardiff City)
TÁMADÓK: Gareth Bale
(Real Madrid – Spanyolország),Kieffer Moore(Cardiff City),Tyler Roberts(Leeds United – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Rob Page

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik