Eb 2020: De Bruyne hétfőn edzésbe áll

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 22:48
null
Kevin De Bruyne hamarosan újra edzhet (Fotó: AFP)
Hétfőn edzésbe állhat a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő belga válogatott sztárja, Kevin De Bruyne – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Roberto Martínez szövetségi kapitány a vasárnapi sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a tréningeken derül majd ki, számíthat-e a Manchester City világklasszis játékosára a nemzeti együttes második csoportmérkőzésén, amelyet csütörtökön a társházigazda Dániával vív Koppenhágában.

De Bruyne a Bajnokok Ligája május 29-i, portói döntőjében szenvedett orr- és szemüregcsonttörést, amikor az 57. percben ütközött Antonio Rüdigerrel, a Chelsea védőjével. A vb-bronzérmes futballistát le kellett cserélni, ápolás után támolyogva, segítséggel ment le a pályáról. Csapata 1–0-s vereséget szenvedett a fináléban.

A világelső belgák De Bruyne nélkül is 3–0-s győzelemmel rajtoltak a kontinensviadalon a szintén társházigazda oroszok vendégeként, a harmadik fordulóban pedig Finnországgal mérkőznek a B-csoportban.

A spanyol szakvezető arról is beszámolt, hogy a januári Achilles-ínszakadása óta harcképtelen Axel Witsel is bevethető lehet Dánia ellen, míg az oroszok ellen kisebb sérülést szenvedő Jan Vertonghen legkésőbb a harmadik körben újra a pályán lehet.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT (KOPPENHÁGA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 12., szombat, 18.00
Koppenhága
Dánia–Finnország 0–1
Június 12., szombat, 21.00
Szentpétervár
Belgium–Oroszország 3–0
Június 16., szerda, 15.00
Szentpétervár
Finnország–Oroszország  
Június 17., csütörtök, 18.00
Koppenhága
Dánia–Belgium  
Június 21., hétfő, 21.00
Koppenhága
Oroszország–Dánia  
Június 21., hétfő, 21.00
Szentpétervár
Finnország–Belgium 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik