Eb 2020: az angolok Harry Kane játékát méltatják – lapszemle

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 09:47
null
Harry Kane két góllal vette ki a részét az angol továbbjutásból (Fotó: AFP)
Az angol sajtó Harry Kane játékával foglalkozott a legtöbbet az Ukrajna–Anglia Európa-bajnoki negyeddöntő után, míg a dán lapok felidézték, hogy 1984-ben és 1992-ben sikerült legutóbb ilyen messzire jutnia Dániának az Európa-bajnokságon, ahol a negyeddöntőben Csehországot győzte le 2–0-ra az együttes.

 

„HARRY KANE ISMÉT EGY IGAZI PREDÁTOR VOLT A PÁLYÁN"

„Harry Kane ismét veszélyesen játszott" – írja a The Guardian online tudósítása a szombat esti Anglia–Ukrajna Eb-negyeddöntőről. A lap szerint minden tökéletes volt a mérkőzésen Gareth Southgate és a játékosok szempontjából is. Hozzáteszik, a találkozó előtt rendkívül nagyok voltak az elvárások a Németország elleni továbbjutás után. Természetesen az elődöntőről is szót ejtettek, amellyel kapcsolatban figyelmeztették a szurkolókat, hogy nem olyan régen, 2020 októberében Dánia legyőzte Angliát a Wembleyben, ráadásul Koppenhágában is döntetlent játszott a két válogatott a Nemzetek Ligájában.

A The Guardian tudósítása
A The Guardian tudósítása

A BBC tudósítása szerint Anglia fantasztikus és nagyon meggyőző játékkal ütötte ki Ukrajnát és jutott be az Eb-negyeddöntőbe. „Harry Kane ismét egy igazi predátor volt a pályán" – emeli ki a lap a Tottenham támadójának játékát, aki két góllal segítette az angolok továbbjutását. Hozzáteszik, Jadon Sancho első alkalommal kezdhetett a tornán, de nagy magabiztosságot és ambíciót mutatott a pályán.

„A megaláztatástól a heroikus sikerig öt év alatt" –áll a Sky Sports online kiadásának címlapján vasárnap reggel. „Dörzsöljük meg a szemünket egy pillanatra. „Nézzünk a a képernyő bal felső sarkába, az eredmény: Ukrajna–Anglia 0–4" – olvashatjuk a cikk bevezetőjében. A lap szerint a játékosok történelmet írnak, és a szurkolókat is magukkal rángatják ebbe. Hozzáteszik, ritkán van olyan angol válogatott, amelyben ennyire bízhatnak, mint a mostaniban.

„NEM MEGYÜNK HAZA – ÉPP A WEMBLEYBE TARTUNK!"

„Nem megyünk haza – épp a Wembleybe tartunk!" – áll a dán Ekstrabladet címlapján. A lap felhívja a szurkolók figyelmét, hogy 1984-ben már egyszer megcsinálta ezt a válogatott, majd 1992-ben megismételte, most pedig ismét ott van az Eb-elődöntőben. Hozzáteszik, ez egy nagyszerű revans volt Csehország ellen, hiszen a legutóbbi két alkalommal, amikor Európa-bajnokságon talákozott a két csapat, akkor mindkétszer a csehek örülhettek a mérkőzés után. Arról is beszámoltak, hogy több mint ezer szurkoló buzdította a hazáját a helyszínen, viszont a stadiont nem a legjobban értékelte az Ekstra Bladet. „A baki Olimpiai Stadion nem alkalmas a focira, hiszen a szurkolók túl messze vannak a pályától."

Az Ekstrabladet tudósítása
Az Ekstrabladet tudósítása

„Thomas Delaney korai fejese már figyelmeztetett arra, hogy a dánoknak jó estéjük lesz Bakuban, amikor Kasper Dolberg is betalált, akkor már a kezünkben érezhettük az elődöntőt" – tudósít a mérkőzésről a dán Berlingske. Kiemelik, már csak egy lépésre vannak attól, hogy megismételjék az 1992-es Európa-bajnokságon mutatott teljesítményüket.

EB 2020, AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., szombat, 18.00
Amszterdam
Wales–Dánia 0–4
Június 26., szombat, 21.00
London
Olaszország–Ausztria 2–1 – h. u.
Június 27., vasárnap, 18.00
Budapest
Hollandia–Csehország 0–2
Június 27., vasárnap, 21.00
Sevilla
Belgium–Portugália 1–0
Június 28., hétfő, 18.00
Koppenhága
Horvátország–Spanyolország 3–5 – h. u.
Június 28., hétfő, 21.00
Bukarest
Franciaország–Svájc 3–3 – 11-esekkel: 4–5
Június 29., kedd, 18.00
London
Anglia–Németország 2–0
Június 29., kedd, 21.00
Glasgow
Svédország–Ukrajna 1–2 – h. u.
NEGYEDDÖNTŐ
Július 2., péntek, 18.00
Szentpétervár
Svájc–Spanyolország 1–1 – 11-esekkel 1–3
Július 2., péntek, 21.00
München
Belgium–Olaszország 1–2
Július 3., szombat, 18.00
Baki
Csehország–Dánia 1–2
Július 3., szombat, 21.00
Róma
Ukrajna–Anglia 0–4
ELŐDÖNTŐ
Július 6., kedd, 21.00
London
Olaszország–Spanyolország
Július 7., szerda, 21.00
London
Anglia–Dánia
DÖNTŐ
Július 11., vasárnap, 21.00
London
az elődöntő győztesei

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik