Eb 2020: a Vajdaságban elsötétül az M4 Sport a magyar–portugál alatt is

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 13:57
null
Kivetítős meccsnézés Magyarkanizsán a 2016-os Eb alatt (Fotó: Pannon RTV, atchív)
Amennyire várták a vajdasági magyarok a labdarúgó Európa-bajnokságot, legalább akkora csalódást okozott nekik, hogy kiderült, hogy az M4 Sport valamennyi mérkőzés idejére elsötétül…

 

Az M4 Sport elsötétüléséről a szolgáltatók közül elsőként a topolyai Sat-trakt adott hírt, amely a hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az Európa-bajnokság kizárólagos közvetítésére szóló jogokkal a Szerb Köztársaság területén a United Media rendelkezik, amelynek tulajdonában áll a Nova S televíziós csatorna, amely a mérkőzéseket közvetítik.

A Sat-trakt tájékoztatása szerint a 2021-es Európa-bajnokság összes mérkőzése alatt törvény által szabályozottan kötelességük, hogy a regionális és nemzetközi csatornákat, amelyeken a mérkőzéseket közvetítik, beszüntessék a hálózatukban a mérkőzések időtartamára. Az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy a szabályozás alól a Magyarország–Portugália mérkőzés esetében sem tehetnek kivételt.

A Szerbiában élő magyaroknak így csak az a megoldás maradt – az online streamek követése mellett – hogy az Eb idejére az EON Evropsko alkalmazáson keresztül 30 napra előfizetnek a cég csomagjára, amit ezer dinár ellenében (3000 forint) tehetnek meg, s így egy „okostelevízión”, valamint három hordozható eszközön vagy asztali számítógépen is nézhetik a mérkőzéseket.

A tervezett, kivetítős meccsnézéseket az M4 Sport elsötétülése miatt egyelőre nem nagyon hirdették meg a szórakozóhelyek: ami biztos, hogy Magyarkanizsán a Tavernában, Zentán pedig a Mojo Clubban és a Zentropiában lesz szervezett meccsnézés. Hajdújáráson a Green Army Ifjúsági Szervezet valamennyi mérkőzést a pálya melletti épület emeleti termében vetíti, a Magyarország–Portugália mérkőzésre, amelyre sok szurkolót várnak, külön készülnek, s annak a vetítését a lelátón követhetik majd az érdeklődök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik