Eb 2020: Bárcsak mindenhol annyi néző lenne, mint Budapesten – C. Ronaldo

Vágólapra másolva!
2021.06.14. 16:13
null
Cristiano Ronaldo edzés közben (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának keddi nyitó mérkőzése, a Magyarország–Portugália találkozó előtti megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos, az eseményen a portugálok csapatkapitánya, Cristiano Ronaldo is részt vett.

„Legszívesebben elöl szeretek játszani, ahol a legjobb a csapatnak, ahol leginkább segíteni tudok a győzelem elérésében. A győzelem a legfontosabb, mindenhol szeretek játszani – kezdte az online sajtótájékoztatót a posztját érintő kérdéssel Cristiano Ronaldo, majd azzal folytatta, rekordot dönthet, azzal, hogy az ötödik Eb-jén játszhat. – Nem foglalkoztat, hogy az ötödik Eb-re készülök. Persze szép rekord, de fontosabb, hogy megvédjük a címünket. A csapat készen áll. Remélem jó lábbal kelünk fel és jól kezdjük a tornát. A szurkolók persze a hazaiakkal lesznek, de a csapat mindenre készen áll, jó hogy újra nézők előtt játszhatunk.”

A Juve klasszisa a koronavírust érintő kérdésre elmondta, meg kell tanulnia együtt élni ezzel a helyzettel, elegük van a vírusból, próbálják kizárni az ezzel kapcsolatos gondolatokat, csak a játékra koncentrálnak, persze sajnálják, hogy Joao Cancelo kiesett a keretből a vírus miatt.

„A magyar válogatott koncentrált, szervezett játékot játszik, de azt majd meglátjuk, hogy erősebb lett-e a csapat, mint öt évvel ezelőtt volt. Mi mindenre készen állunk. Ez az ötödik Európa-bajnokságom, de olyan mintha az elsőre készülnék. Most csak ez számít, a jövőmet érintő kérdéssel nem foglalkozom, ha húszéves lennék, akkor talán más lenne, de most nem foglalkozom azzal, maradok-e a Juvéban, most csak az Eb számít” – hárította el Ronaldo a jövőjét érintő kérdést.

„Sokat változtam az évek alatt. Az ember az évek alatt érik, alkalmazkodik és mindig, akárhol játszottam, egyénileg és csapat szinten is sikeres voltam, mert jól alkalmazkodtam. Ez a kulcs, a számok önmagukért beszélnek” – fogalmazott Ronaldo azzal kapcsolatban, mennyit változott az évek alatt, az első Eb-részvétele óta.

Ronaldo a telt házas stadion kapcsán annyit mondott, bárcsak mindenhol telt ház lehetne az Eb-n, úgy mint Budapesten. Egyúttal azt is kifejtette, a legfőbb céljuk az Eb-győzelem, ezért ha az első meccsen kikapnak, de a végén megnyerik a tornát, akkor ő azzal kiegyezne. Annak kapcsán mondta ezt, hogy a legutóbbi két Eb-n nem tudta megnyerni a portugál válogatott az első meccsét.

Fernando Santos azzal indított, nem nézi a statisztikákat, a múltat.

„Ami fontos, hogyan játszik Magyarország most. Hogyan játszottak a lengyelek és az írek ellen. Mik az erősségeik, a hibáik. Meghallgattam Marco Rossit és Nagy Ádámot is. Egy szenvedélyes csapat lesz az ellenfelünk, amely a szurkolóik támogatására, a legjobbunkat kell nyújtanunk. A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat” – mondta a magyar csapat kapcsán Santos, aki szerint a 2016-os meccset nem lehet összehasonlítani a mostanival, mert sokat változtak a csapatok.

A címvédés kapcsán Santos elmondta, nem tudja megígérni, hogy ismét hazaviszik a kupát, de azt megígérheti, hogy mindent megtesznek ezért, és az esélyeik semennyivel nem rosszabbak, sőt talán még jobbak is, mint öt évvel ezelőtt voltak.

„Mindent meg fogunk tenni, hogy a portugál népnek nagy örömet szerezzünk" – hangsúlyozta Santos.

A PORTUGÁL EB-KERET
KAPUSOK:
Anthony Lopes (Olympique Lyon – Franciaország), Rui Patrício (Wolverhampton – Anglia), Rui Silva (Granada – Spanyolország)
VÉDŐK: Diogo Dalot (AC Milan – Olaszország), Nélson Semedo (Wolverhampton – Anglia), José Fonte (Lille – Franciaország),Pepe (Porto),Rúben Dias (Manchester City – Anglia),Nuno Mendes (Sporting CP),Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Danilo Pereira (PSG – Franciaország), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton – Anglia), Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia),Joao Moutinho (Wolverhampton – Anglia), Renato Sanches (Lille – Franciaország), Sérgio Oliveira (Porto), William Carvalho (Real Betis – Spanyolország)
TÁMADÓK:Pedro Goncalves (Sporting CP),André Silva (Eintracht Frankfurt – Németország),Bernardo Silva (Manchester City – Anglia),Cristiano Ronaldo (Juventus – Olaszország),Diogo Jota (Liverpool – Anglia), Goncalo Guedes (Valencia – Spanyolország),Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), Rafa Silva (Benfica)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos

MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár),Kecskés Ákos(Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi(olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik