Eb 2020: Dánia esélyesebb, mint Anglia – Peter Schmeichel

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 16:34
null
Schmeichel nem félti a hazáját Anglia ellen (Fotó: AFP)
Peter Schmeichel, a Manchester United és a dán labdarúgó-válogatott korábbi kapusa szerint Dánia esélyesebb, mint az angolok az Európa-bajnoki elődöntőben – írja a Sport Bible.

 

Miután Kasper Schmeichel beszólt az angol válogatottnak a legutóbbi sajtótájékoztatón, édesapja, Peter Schmeichel is elmondta őszinte véleményét az angol–dán elődöntő előtt.

Bár Gareth Southgate együttese öt meccsen stabilan futballozott, s nagyszerűen védekezett – eddig egyetlen gólt sem kapott Jordan Pickford –, a Manchester United legendás kapusa úgy véli, Dánia az esélyesebb.

„Szerintem Dánia az esélyesebb. Nagyon jó futballnemzet vagyunk, a FIFA-világranglista kilencedik helyét foglaljuk el. Ötvenből csupán öt mérkőzést veszítettünk el, s az összes nagy tornán ott vagyunk, és jól is teljesítünk” – mondta Peter Schmeichel.

„Kis ország a miénk, de labdarúgás szempontjából a legjobbak között vagyunk. Bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, még akkor is, ha nincs annyi minőségi játékosunk, mint egyes válogatottaknak. Szerintem az angolokkal is szoros meccset játszunk majd. Kiegyenlített találkozót várok annak ellenére, hogy sokan nem ezt olvashatják az angol médiában” – tette hozzá az MU egykori kiválósága.

 


 

Dániának nem indult könnyen az Európa-bajnokság: Christian Eriksen a finnek elleni mérkőzésen összeesett, és újra kellett éleszteni. Ezt követően azonban erős maradt a dán csapat, a veresége ellenére Belgium ellen is pazarul futballozott, a következő meccseken pedig Oroszország, Wales és Csehország sem jelentett akadályt a számára.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

21.00: Anglia–Dánia, London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik