Villa, Torres és Xavi ideje lejárt – bennük bízhatnak a spanyolok!

Murányi DomonkosMurányi Domonkos
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 22:22
null
David Silva és Cesc Fabregas ünnepli a spanyolok első gólját a 2012-es Eb-döntőben (Fotó: Reuters)
Kilenc nap múlva kezdetét veszi a 2016-os Európa-bajnokság Franciaországban. Az A-, a B- és a C-csoport résztvevőivel már megismerkedhettünk, most következzen a D jelű négyes, amelyben a címvédő Spanyolország mellett Horvátország, Törökország és Csehország küzd meg a továbbjutásért. Hogyan jutottak el a csapatok az Eb-ig? Kik lehetnek a kulcsemberek és a lehetséges felfedezettek? Mik a válogatottak erősségei és gyengeségei? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a D-csoport beharangozójában!

 

A D-CSOPORT CSAPATAI
SPANYOLORSZÁG
CSEHORSZÁG
TÖRÖKORSZÁG
HORVÁTORSZÁG

SPANYOLORSZÁG

A kétszeres címvédő spanyol válogatott a selejtezősorozat második fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett Szlovákia vendégeként, ezzel megszakadt a 2014 októbere óta tartó, 36 meccses veretlenségi sorozata, ami az Európa- és világbajnoki kvalifikációs meccseket illeti. Ezek után azonban magára talált a La Roja, amely a következő nyolc tétmérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg, és Szlovákiát megelőzve csoportelsőként jutott ki az Eb-re. A selejtezők során a spanyolok legeredményesebb játékosának Paco Alcácer bizonyult, aki öt gólt szerzett, a Valenciában azonban tavasszal hullámzó teljesítményt nyújtott, így nem került be a 23 fős Európa-bajnoki keretbe – ahogy Diego Costa, Fernando Torres, Santi Cazorla és Juan Mata sem. A spanyolok a legerősebb összeállításukban ismét az Európa-bajnoki cím legfőbb várományosai közé tartoznak, a kérdés, hogy a kispadról beszálló játékosok mit tudnak hozzátenni a csapat játékához.

Így néz ki a jelenlegi legerősebb spanyol csapat
Így néz ki a jelenlegi legerősebb spanyol csapat

ERŐSSÉGEK
A középpályássor.
Bár Xavi és Xabi Alonso már lemondta a válogatottságot, Andrés Iniesta, Cesc Fabregas, Sergio Busquets és David Silva még mindig tagja a keretnek, és amíg ez a négy játékos a pályán van, addig borítékolható, hogy a spanyolok birtokolják többet a labdát a mérkőzéseken, és kontrollálni tudják a játékot. Az utóbbi időben a lehengerlő támadójátékkal olykor adós maradt Vicente del Bosque csapata, de amíg nem engedi labdához jutni ellenfelét, addig nincs mitől tartania. Az pedig biztosra vehető, hogy türelmes, sokpasszos játékával előbb-utóbb megtalálja a rést a riválisok védelmén.

GYENGESÉGEK
Nincs gólvágó csatár.
A spanyolok keretében a támadók közül az abszolút újonc Lucas Vázquez mellett Álvaro Morata, Nolito és Aritz Aduriz kapott helyet, akik hárman összesen 22-szer léptek pályára eddig a címeres mezben, és nyolc gólt szereztek – ebből négyet a Dél-Korea elleni szerdai felkészülési mérkőzésen. A Celta Vigo játékosa a gólszerzésben és az előkészítésben is jeleskedett a szezon során klubcsapatában, míg az Athletic Bilbao csatára 35 évesen pályafutása egyik legjobb idényén van túl. Ennek ellenére egy Fernando Torres, vagy egy David Villa típusú gólvadász nagyon hiányozhat a spanyol csapatból.

Az imént méltattuk a klasszis középpályásokat, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy a legutóbbi világverseny óta Iniestáék megint idősebbek lettek két évvel. Arra pedig mindannyian jól emlékszünk, hogy a fiatal, erőtől duzzadó holland és chilei együttes elleni meccseknek, valamint a 2014-es világbajnoki szereplésnek mi lett a vége…

KAPITÁNY
Vicente del Bosque
a labdarúgás történetének egyetlen trénere, aki világbajnokságon, Európa-bajnokságon és a Bajnokok Ligájában is csúcsra ért a csapatával. A Real Madrid korábbi vezetőedzője 2008 óta irányítja a spanyol válogatottat, amellyel 2010-ben vb-t, míg 2012-ben Eb-t nyert. A franciaországi kontinenstorna után biztosan távozik a szövetségi kapitányi posztról, de előtte szeretné még egyszer nagyot alkotni a válogatott élén.

SPANYOLORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 9.

Európa-bajnoki szereplések száma: 9 (1964, 1980, 1984, 1988, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012)

Legjobb eredménye: Európa-bajnok (1964, 2008, 2012)

Kis spanyol Eb-történelem

KULCSEMBER
Csak középpályás jöhetett szóba, a választásunk David Silvára esett. A Manchester City klasszisa nagyon labdabiztos játékos, remekül szolgálja ki a társakat és a kapu előtt sem jön zavarba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a jelenlegi kerettagok közül a 23 gólos Silva a spanyol válogatott valaha volt legeredményesebb játékosa. Egy fecske azonban nem csinál nyarat, szükség lesz Fabregas, Iniesta és Busquets kiváló teljesítményére is.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Nehéz bárkit is kiemelni, hiszen a labdarúgás szerelmeseinek a spanyol válogatott egyik játékosa sem ismeretlen, a közvélemény jelentős része minden futballista nevével találkozott már. Mi a Celta Vigo kiválóságára, a 2015–2016-os szezonban 29 spanyol bajnoki mérkőzésen 12 gólt és hét asszisztot jegyző, de már a 30. életévében járó Nolitóra, valamint a Real Madridba az idén berobbanó, a BL-döntő tizenegyespárbajában is higgadt maradó Lucas Vázquezre hívnánk fel a figyelmet.

Petr Cech harmincnégy évesen is a csehek kulcsemberének számít (Fotó: Action Images)
Petr Cech harmincnégy évesen is a csehek kulcsemberének számít (Fotó: Action Images)

CSEHORSZÁG

A csehek függetlenedésük óta minden Európa-bajnokságra kijutottak, sorozatban a hatodik kontinenstornájukra készülnek. Pavel Vrba csapata remekül kezdte a selejtezősorozatot, hiszen az első négy mérkőzését megnyerte, utána azonban két találkozón csak egy pontot szerzett. Tavaly ősszel aztán ismét ráerősített az együttes, és az utolsó négy találkozóján kilenc pontot gyűjtött be, ezzel a megtorpanó Izlandot megelőzve csoportelsőként jutott ki az Eb-re. Érdekesség, hogy a selejtezőcsoportokat megnyerő csapatok közül toronymagasan a csehek kapták a legtöbb gólt, a tíz mérkőzésükön összesen 14-szer kapituláltak.

Világklasszisok nélkül a cseh csapat
Világklasszisok nélkül a cseh csapat

ERŐSSÉGEK
Az erős csapatszellem. Korunk cseh válogatottjából hiányoznak a Karel Poborsky, Pavel Nedved, Milan Baros és Jan Koller kaliberű futballisták, csapatként viszont nagyon erős a jelenlegi keret. A Petr Cech és Tomás Rosicky nevével fémjelzett együttes csíp-harap a győzelem érdekében, és bár nagyon nehéz csoportba került, szinte biztos, hogy mindegyik riválisa megszenved majd ellene.

GYENGESÉGEK
A védekezés.
Az első számú kapus minden bizonnyal a negyedik Európa-bajnokságára készülő Petr Cech lesz, de a selejtezők során is kiderült, hogy az Arsenal játékosának személye nem jelent garanciát a kapott gól nélküli meccsekre. Néhány évvel ezelőtt sem jelentett volna, amikor Cech még fiatalabb volt, most pedig pláne nem, amikor már 34 esztendős. A spanyolokhoz hasonlóan a cseheknek sincs vérbeli gólvágójuk, a kvalifikációs sorozatban négyszer betaláló Borek Dockal bizonyult a csapat legeredményesebb labdarúgójának – aki eredeti posztját tekintve nem is csatár.

KAPITÁNY
A szövetségi kapitányi teendőket Pavel Vrba látja el. A jelenleg 52 esztendős szakember 2014-ben vette át a cseh válogatott irányítását, előtte a Viktoria Plzen vezetőedzőjeként töltött el sikeres éveket. Klubcsapatával a bajnokságot kétszer, a kupát egyszer nyerte meg, és sorozatban háromszor is feljutott együttesével az Európa-liga főtáblájára, ami a mai napig cseh rekord. Vrbát 2010 és 2014 között egymás után ötször választották meg az év edzőjének hazájában.

KULCSEMBER
Bár már nem fiatal, elsőként még mindig Petr Cech jut az eszünkbe, amikor a cseh válogatottra gondolunk. A nemzeti együttesben való pályára lépések számát tekintve listavezető kapus a legszebb évein már túl van, de személye, tapasztalata és magabiztossága sokat érhet a cseheknek.

CSEHORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. szeptember 6.

Európa-bajnoki szereplések száma: 5 (1996, 2000, 2004, 2008, 2012)

Legjobb eredménye: ezüstérem (1996)

Kis cseh Eb-történelem

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Dárdai Pál játékosa, a Hertha alkalmazásában álló Vladimír Darida. A 25 esztendős középpályás tavaly nyáron hagyta el a Freiburgot a berlini alakulat kedvéért, melynek színeiben a mögöttünk hagyott idényben 35 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, és hét gólt, valamint öt gólpasszt jegyzett. Hatalmas munkabírására sok európai élcsapatnak szüksége lenne, és ha az Eb-n jól teljesít, nem lesz egyszerű feladat a Hertha számára a megtartása.

Hakan Calhanoglu (világoskékben) az idei Eb-n bizonyíthat azoknak, akik még nem ismerik (Fotó: Action Images)
Hakan Calhanoglu (világoskékben) az idei Eb-n bizonyíthat azoknak, akik még nem ismerik (Fotó: Action Images)

TÖRÖKORSZÁG

A törökök a csehekkel azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szerepeltek, és sokáig nem úgy nézett ki, hogy 2008 után ismét kijutnak az Eb-re. Az együttes az első három meccsén egy pontot szerzett, a kvalifikációs sorozat feléhez érve pedig még csak egy győzelmet tudott felmutatni. Az utolsó öt mérkőzésén azonban a megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtött Fatih Terim csapata, és legjobb csoportharmadikként megváltotta a repülőjegyét Franciaországba. Mindannyian emlékezhetünk rá, hogy a törökök milyen drámai körülmények között kvalifikálták magukat az Eb-re. Ha Selcuk Inan lába nem sül el Izland ellen a 89. percben, akkor a törökök pótselejtezőre kényszerültek volna. A futballban viszont nincs „ha”, így Arda Turanék ott lesznek a kontinensviadalon.

Az egyéni képességeket tekintve nagyon masszív a török csapat
Az egyéni képességeket tekintve nagyon masszív a török csapat

ERŐSSÉGEK
A technikailag nagyon képzett támadójátékosok. A törökök stílusát meghatározó futballisták közül a Barcelona alkalmazásában álló Arda Turan, a Bayer Leverkusent erősítő Hakan Calhanoglu és a Borussia Dortmund középpályása, Nuri Sahin is a kreatív labdarúgók közé tartozik, akik klubcsapatuk filozófiájából adódóan hétről hétre gyakorolhatják és magas szinten űzhetik a támadófutballt. Már amikor egyikük helyzetét sem nehezíti sérülés, vagy féléves eltiltás…

GYENGESÉGEK
Lehet, hogy telhetetlenek vagyunk, de megint a csatárkérdésnél lyukadtunk ki. Hogy miért? A törökök első számú támadója, Burak Yilmaz az őszi szezonban ontotta a gólokat a Galatasaray színeiben, a télen azonban – bizonyára sportszakmai okokból… – Kínába igazolt, ahol sérülések hátráltatták, és a legutóbbi két és fél hónapban csak két tétmérkőzésen lépett pályára, április 23-a óta pedig egyszer sem. A keretbe behívott másik csatár a török bajnok Besiktas játékosa, Cenk Tosun, aki ebben a naptári évben a bajnokságban mindössze három gólt szerzett, az utóbbi hetekben pedig a legritkább esetben fordult elő, hogy 20-30 percnél többet töltött volna a pályán, amikor lehetőséget kapott. Ezek után kérdés, a két csatár hogyan boldogul majd a rá nehezedő nyomással.

KAPITÁNY
Fatih Terim
neve már-már egybeforrt a szövetségi kapitányi poszttal, hiszen a harmadik időszakát tölti a török válogatott élén. Először 1993 és 1996, majd 2005 és 2009 között irányította a nemzeti csapatot, amellyel a 2008-as Eb-n érte el az eddigi legnagyobb sikerét, amikor a legjobb négy közé vezette az együttest. A 62 esztendős tréner a Galatasaray edzőjeként hatszoros bajnoknak és kétszeres kupagyőztesnek vallhatja magát.

KULCSEMBER
Arda Turan és Hakan Calhanoglu között gondolkodtunk, utóbbi játékosra esett a választásunk. A Bayer Leverkusen légiósa az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 46 tétmérkőzésen kapott szerepet a német együttesben, és nyolc gólt, valamint 11 gólpasszt jegyzett. Legfőbb erőssége a rúgótechnikája, minden szöglete és szabadrúgása gólveszélyt hordoz magában, valamint – ahogyan az asszisztok számból kiderül – remek előkészítő. Arda Turannal ellentétben alapembere klubcsapatának, nem véletlen, hogy felkeltette többek között a Manchester United érdeklődését is.

TÖRÖKORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 13.

Európa-bajnoki szereplések száma: 3 (1996, 2000, 2008)

Legjobb eredménye: elődöntő (2008)

Kis török Eb-történelem

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Az Arsenal akadémiáján korábban négy évet eltöltő Oguzhan Özyakup, aki 2012-ben 500 ezer euróért szerződött a Besiktashoz. A még mindig csak 23 esztendős középpályás piaci értéke a transfermarkt.de becslése szerint jelenleg csaknem 10 millió euró, a legutóbbi idényben kilenc góllal és hét gólpasszal járult hozzá a „fekete sasok” bajnoki címéhez.

 

Luka Modric (kékben) a Groupama Arénában is megcsillantotta tudását (Fotó: AFP)
Luka Modric (kékben) a Groupama Arénában is megcsillantotta tudását (Fotó: AFP)

HORVÁTORSZÁG

Az olaszokkal és a norvégokkal azonos selejtezőcsoportban szereplő horvátok kiválóan kezdték a kvalifikációs sorozatot, hiszen az első öt mérkőzésükből négyet megnyertek – hazai pályán Azerbajdzsánt (6–0) és Norvégiát (5–1) is kitömték –, és Olaszországban sem kaptak ki (1–1). Ezek után kisebb hullámvölgybe került a csapat, a következő három meccsén csak két pontot szerzett, de 2015 októberében összeszedte magát, megnyerte az utolsó két találkozóját, ezzel megelőzte a norvégokat, és az olaszok mögött a csoport második helyén zárt. Dacára annak, hogy az európai szövetség (UEFA) a selejtezők során egy pontot levont tőle és két zárt kapus mérkőzésre kötelezte.

A horvát válogatott sokra lehet hivatott az Eb-n
A horvát válogatott sokra lehet hivatott az Eb-n

ERŐSSÉGEK
A bivalyerős középpályássor. Ante Cacic együttesében Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Mateo Kovacic (Real Madrid), Ivan Perisic (Internazionale) és Marcelo Brozovic (Internazionale) segítheti az előretolt éket, Mario Mandzukicot (Juventus). A nevezett kiválóságok nemhogy a topligákban, hanem Olaszország és Spanyolország legerősebb csapataiban keresik a kenyerüket, és a legmagasabb szintet képviselik. A szövetségi kapitány még azt is megengedte magának, hogy a Barcelona csodagyerekét, a legutóbbi idényben a Sporting Gijónnak kölcsönadott Alen Halilovicot nem nevezte az Európa-bajnoki keretbe – az persze csak később derül ki, hogy ez jó döntésnek bizonyult-e.

GYENGESÉGEK
A játékosok nem bíznak a kapitányban.
Ami annak ismeretében érthető, hogy az Eb-t megelőző hetekben Ante Cacic még mindig nem tudja, pontosan melyik hadrendben kellene pályára küldenie a csapatát ahhoz, hogy a legtöbbet tudja kihozni a játékosokból. A Liverpool középhátvédje, Dejan Lovren összeveszett a szakemberrel, ezért nem kapott meghívót, pedig ő biztosan nem lenne hátrányára az együttesnek. A csapatkapitány Darijo Srna helye – amennyiben egészséges – megkérdőjelezhetetlen a védelem jobb oldalán, míg balhátvédként Domagoj Vida kaphat szerepet, aki bár több poszton bevethető, a Dinamo Kijevben a legritkább esetben szerepel ebben a szerepkörben.

KAPITÁNY
Az előző bekezdésben már esett szó Ante Cacicról, akit Niko Kovac távozása után, tavaly szeptemberben neveztek ki szövetségi kapitányának, irányításával a horvát válogatott egyelőre veretlen, sőt csak egyszer nem nyert – a mieink ellen a Groupama Arénában. Ennek ellenére túlzás lenne azt állítani, hogy Cacic minden szakmabelit meggyőzött már rátermettségéről, az Eb jó alkalom lehet erre – és arra is, hogy a kétkedőknek legyen igazuk.

HORVÁTORSZÁG

A kvalifikáció dátuma: 2015. október 13.

Európa-bajnoki szereplések száma: 4 (1996, 2004, 2008, 2012)

Legjobb eredménye: negyeddöntő (1996, 2008, 2012)

Kis horvát Eb-történelem

KULCSEMBER
A Real Madrid immáron kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályása, Luka Modric. A 30 esztendős klasszis márciusban, a Ferencváros stadionjában nem nyújtott felejthetetlen teljesítményt, de akkor is látszott, hogy játékintelligenciája kiemelkedő, labdái hajszálpontosak, uralja a középpályát. Akkor nem volt ott mellette Ivan Rakitic, aki általában a mezőnymunkájával tűnik ki, míg Modric sokkal jobban szereti szervezni a játékot. És ahogy azt már említettük, a támadósorban lesz ki(k)nek osztogatnia.

LEHETSÉGES FELFEDEZETT
Mateo Kovacic
, aki a Real Madridban eddig nem tudta megvetni a lábát. A 22 esztendős, mozgékony, gyors és technikás futballista a királyi együttesben 34 tétmérkőzésen csak egyszer talált be a legutóbbi idényben, a horvát válogatottban azonban megcsillanthatja valós tudását. A Groupama Arénában ízelítőt kaphattunk a képességeiből, a magyar játékosok nehezen tudták lekövetni a mozgását.

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

♦ AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG, A MENETREND

2016. június 10.–2016. július 10.
A 24 csapatot 6 négyes csoportba osztották. A csoportok első két helyezettje és a négy legjobb harmadik helyezett továbbjut a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik a torna, a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést.

AZ EB-CSOPORTOK
A-CSOPORT:
Franciaország, Albánia, Románia, Svájc
B-CSOPORT: Anglia, Wales, Szlovákia, Oroszország
C-CSOPORT:
Németország, Észak-Írország, Lengyelország, Ukrajna
D-CSOPORT:
Spanyolország, Törökország, Csehország, Horvátország
E-CSOPORT:
Belgium, Írország, Svédország, Olaszország
F-CSOPORT:
Portugália, Izland, MAGYARORSZÁG, Ausztria

EURO 2016, A TELJES MENETREND
A-CSOPORT
Június 10. 21.00 Franciaország–Románia Saint-Denis, Stade de France
Június 11. 15.00 Albánia–Svájc Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 15. 18.00 Románia–Svájc Párizs, Parc des Princes
Június 15. 21.00 Franciaország–Albánia Marseille, Stade Vélodrome
Június 19. 21.00 Románia–Albánia Lyon, Stade des Lumières
Június 19. 21.00 Svájc–Franciaország Lille, Stade Pierre-Mauroy
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
C-CSOPORT
Június 12. 18.00 Lengyelország–Észak-Írország
Nizza, Allianz Riviera
Június 12. 21.00 Németország–Ukrajna Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 18.00 Ukrajna–Észak-Írország
Lyon, Stade des Lumières
Június 16. 21.00 Németország–Lengyelország Saint-Denis, Stade de France
Június 21. 18.00 Ukrajna–Lengyelország Marseille, Stade Vélodrome
Június 21. 18.00 Észak-Írország–Németország Párizs, Parc des Princes
D-CSOPORT
Június 12. 15.00 Törökország–Horvátország
Párizs, Parc des Princes
Június 13. 15.00 Spanyolország–Csehország
Toulouse, Városi Stadion
Június 17. 18.00 Csehország–Horvátország
Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 17. 21.00 Spanyolország–Törökország Nizza, Allianz Riviera
Június 21. 21.00 Csehország–Törökország Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 21. 21.00 Horvátország–Spanyolország Bordeaux, Matmut Atlantique
E-CSOPORT
Június 13. 18.00 Írország–Svédország Saint-Denis, Stade de France
Június 13. 21.00 Belgium–Olaszország Lyon, Stade des Lumières
Június 17. 15.00 Olaszország–Svédország Toulouse, Városi Stadion
Június 18. 15.00 Belgium–Írország Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 22. 21.00 Olaszország–Írország Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 22. 21.00 Svédország–Belgium Nizza, Allianz Riviera
F-CSOPORT
Június 14. 18.00 Ausztria–MAGYARORSZÁG Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 14. 21.00 Portugália–Izland Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 18. 18.00 Izland–MAGYARORSZÁG Marseille, Stade Vélodrome
Június 18. 21.00 Portugália–Ausztria Párizs, Parc des Princes
Június 22. 18.00 Izland–Ausztria Saint-Denis, Stade de France
Június 22. 18.00 MAGYARORSZÁG–Portugália Lyon, Stade des Lumières
NYOLCADDÖNTŐ
Június 25. 15.00 A2–C2 Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Június 25. 18.00 B1–A/C/D3 Párizs, Parc des Princes
Június 25. 21.00 D1–B/E/F3 Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 26. 15.00 A1–C/D/E3 Lyon, Stade des Lumières
Június 26. 18.00 C1–A/B/F/3 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 26. 21.00 F1–E2 Toulouse, Városi Stadion
Június 27. 18.00 E1–D2 Saint-Denis, Stade de France
Június 27. 21.00 B2–F2 Nizza, Allianz Riviera
NEGYEDDÖNTŐ
Június 30. 21.00 A2/C2–D1/BEF3 Marseille, Stade Vélodrome
Július 1. 21.00 B1/ACD3–F1/E2 Lille, Stade Pierre-Mauroy
Július 2. 21.00 C1/ABF3–E1/D2 Bordeaux, Matmut Atlantique
Július 3. 21.00 A1/CDE3–B2/F2 Saint-Denis, Stade de France
ELŐDÖNTŐ
Július 6. 21.00 1. negyeddöntő győztese–
2. negyeddöntő győztese
Lyon, Stade des Lumières
Július 7. 21.00 3. negyeddöntő győztese–
4. negyeddöntő győztese
Marseille, Stade Vélodrome
DÖNTŐ
Július 10. 21.00 1. elődöntő győztese–
2. elődöntő győztese
Saint-Denis, Stade de France

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik