Eb 2016: „Remélem, láthatjuk még Benzemát a válogatottban”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.15. 16:48
Noël Le Graët, a francia futballszövetség (FFF) elnöke bízik benne, hogy lesz még válogatott Karim Benzema, a Real Madrid játékosa, aki néhány napja írta meg, hogy nem lehet ott a válogatottal a 2016-os Európa-bajnokságon.

Az FFF megerősítette, hogy Benzema valóban nem lesz Eb-kerettag – ezt Didier Deschamps, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, illetve maga Noël Le Graët döntötte el.

Az FFF első embere azóta elmondta: reméli, hogy Benzema az Európa-bajnokság (és természetesen az éppen ellene folyó eljárás lezárulta) után ismét magára ölti a címeres mezt.

„Benzema szerethető fickó, sajnálom, hogy ilyen buta nézeteltérés közepébe csöppent” – vélekedett Le Graët.

„Remélem, hogy a bíróság hamarosan felmenti és jól teljesít a bajnokságban, valamint a Bajnokok Ligájában is. Két év múlva világbajnokság, bízom benne, hogy látjuk még őt a válogatottban játszani.”

Mint ismert, a március végi felkészülési mérkőzéseken is mellőzött Benzema ellen november óta folyik eljárás, azzal vádolják, hogy bűntárs volt Mathieu Valbuena zsarolásában, és közvetített a felek között. A Real Madrid labdarúgója vallomásában tagadta, hogy látta a szóban forgó felvételt. Utóbbi játékos már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló szexvideó, s ha nem fizet 150 ezer eurót, nyilvánosságra hozza azt.

Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, akár öt év börtönbüntetést is kaphat. A Francia Labdarúgó-szövetség elnöke még decemberben bejelentette, hogy az ügy lezárásáig Benzema nem léphet pályára a válogatottban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik