Eb 2016: „Ha Ibra norvég lenne, már most kint lennénk”

Vágólapra másolva!
2015.10.20. 11:59
Stale Solbakken, 58-szoros korábbi norvég válogatott labdarúgó szerint jobb sorsolást nem is kaphattak volna honfitársai az Eb-pótselejtezőre, amelyen Magyarországgal mérkőznek meg a részvételért. Ugyanakkor hozzáteszi: ha Ibrahimovic norvég lenne, már a csoportkörben biztossá tették volna továbbjutásukat.

„Dánia és Svédország egymás elleni csatájában két igazi thrillerre számítok, Norvégia pedig Magyarországgal találkozik, amely a lehetséges ellenfelek közül a kedvencünk volt. Ennél jobb nem is lehetett volna – mondta a dán Köbenhavn vezetőedzőjeként dolgozó Solbakken, aki az 1998-as vb-n két csoportmeccsen léphetett pályára, miután az északi együttes a selejtezőben épp a magyarok előtt végzett. – Dániát egy fokkal erősebbnek érzem, de ott van a Zlatan-faktor. Ha ő úgy dönt, hogy ott akar lenni az Eb-n, akkor ott is lesz, mert egyedül is képes eldönteni egy meccset, még egy ilyen fontos pótselejtezőt is. Ha Ibrahimovic norvég lenne, már most kint lennénk az Eb-n.”

EB-PÓTSELEJTEZŐ
November 12., 20.45: Norvégia–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Norvégia

November 13., 20.45: Bosznia-Hercegovina–Írország
November 16., 20.45: Írország–Bosznia-Hercegovina

November 14., 18.00: Ukrajna–Szlovénia
November 17., 20.45: Szlovénia–Ukrajna

November 14., 20.45: Svédország–Dánia
November 17., 20.45: Dánia–Svédország

A LEGUTÓBBI NORVÉG BŐ KERET

Kapusok: Rune Jarstein (Hertha Berlin), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)
Védők: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar), Jonas Svensson (Rosenborg)
Középpályások: Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Stefan Johansen (Celtic), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha Berlin), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ödegaard (Real Madrid Castilla), Jone Samuelsen (Odd)
Csatárok: Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha(Greuther Fürth), Joshua King (Bournemouth), Alexander Söderlund (Rosenborg)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik