PIETSCH TIBOR
PIETSCH TIBOR
2015.10.20 10:58

Nikolics elmondta, miért nem rúg gólt a válogatottban, miközben a Legiában igen

Mint beszámoltunk róla, Nikolics Nemanja továbbra is kiváló formában van, a hétvégén elért mesterhármasával 15-re emelte góljai számát a lengyel bajnokságban. A hétvégi bravúr után a Legia Warszawa labdarúgója interjút adott a Nemzeti Sportnak, és természetesen szóba került a magyar válogatott is.

 

Nikolics Nemanja válogatott mezben (Fotó: Szabó Miklós)

– A magyar drukker felsóhajt: ej, ha a válogatottban is úgy rugdosná a gólokat, mint a Legiában!
– Elhihetik nekem, minden vágyam, hogy címeres mezben is minél többször eredményes legyek, de… Aki látja a klubom, illetve a nemzeti csapat mérkőzéseit, tisztában lehet azzal, hogy itt miért jönnek a gólok, ott meg miért nem. Varsóban teljesen más a felfogás és a stílus, mint a válogatottnál. A Legia rendre a támadásokra helyezi a hangsúlyt, míg a válogatottban javarészt a védekezésre fókuszálunk, és az, hogy a legtöbb meccsen nem mi dominálunk, a támadójáték rovására megy. Mást várnak el tőlem Lengyelországban és megint mást odahaza, de ezzel nem felmenteni akarom magam. Volt egy-két helyzetem a selejtezősorozatban, én sajnálom a legjobban, hogy egyiket sem tudtam gólra váltani. A szívemet-lelkemet kitettem a pályára, és legalább annak örülhettem, hogy Feröer ellen Böde Dánielnek gólpasszt adtam. Mentálisan azonban vagyok annyira erős, hogy a góltalanság ne törjön meg, mindent elkövetek azért, hogy a pótselejtezőn a kapuba találjak.

– Fel is vezette a következő kérdést: mit szólt a norvégokhoz?
– Már a sorsolás előtt nyilvánvaló volt, hogy bárkit kapunk ellenfélül, nem lesz könnyű dolgunk. A norvég együttest jó játékosok alkotják, igaz, egyikük sem világklasszis. Életbevágóan fontos, hogy Oslóban ne kapjunk gólt, vagy legalább ne kapjunk ki, mert akkor hazai környezetben kiharcolhatjuk a továbbjutást. Száznyolcvan percre vagyunk Franciaországtól, innentől fogva nincs kifogás. Egyetlen feladatot kell megoldanunk – együtt.

16/3 A VÁLOGATOTTBAN
Nikolics Nemanja 2013 októberében mutatkozott be a magyar válogatottban, eddigi 16 mérkőzésén három gólt szerzett: Andorrának vb-selejtezőn, Oroszországnak és Litvániának felkészülési mérkőzésen talált be.

– Képes erre a magyar válogatott?
– Mindenféleképpen!

– Az nem zavarja, hogy a norvégok lekezelően nyilatkoznak rólunk?
– Ha lebecsülnek minket, az nem baj. Örülnek nekünk? Hadd örüljenek! Mi is örülünk nekik. Mégsem a német vagy a spanyol válogatottal kerültünk szembe... De tudja, hogy van ez, mondhat bárki bármit, a lényeg úgyis a pályán dől el.

HÁNY ÉVE VÁRT AZ ÚJABB MESTERHÁRMASRA? MI VOLT A KÜLÖNLEGES A MOSTANIBAN? MIRE KELL KÜLÖNÖSEN ÜGYELNIE EZEKBEN A NAPOKBAN? VÁLASZOK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

2020.07.28 22:36:26

Magyar válogatott VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ettől szép ez a játék – meg úgy általában a labdarúgás.

2020.07.27 11:34:07

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

Platkó Ferencet, a szép kezű vasesztergályost felmentették a profi vád alól.

2020.07.15 00:13:30

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR, ZOMBORI ANDRÁS

„Sikeresnek és boldognak érzem magam, még úgy is, hogy az utóbbi két évem úgy telt, ahogy.”

2020.07.05 22:45:50

Magyar válogatott SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.