Euro 2012: Cech szerint ideális eredmény a kétgólos siker

Vágólapra másolva!
2011.11.12. 11:07
A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság pótselejtezőinek pénteki játéknapján Csehország gól nélküli első játékrész után 2–0-ra legyőzte Montenegrót.

„Nehézzé tettük a magunk számára – mondta a találkozóról Michal Bílek, a csehek kapitánya. – Montenegró védekező szellemben lépett pályára, de a kontrái veszélyesek voltak. Végül megérdemelten győztünk, ám kemény visszavágóra számítok, nehéz napunk lesz."Michal Bílek, a csehek kapitánya. – Montenegró védekező szellemben lépett pályára, de a kontrái veszélyesek voltak. Végül megérdemelten győztünk, ám kemény visszavágóra számítok, nehéz napunk lesz."

„Hatalmas szívvel futballoztunk, míg az ellenfél igen egységes, ahogyan azt jól tudtuk eddig is – így a cseh középpályás, Petr Jirácek. – Elégedett vagyok a kétgólos sikerrel, jó kiindulási alap ez a második találkozó előtt."

„Ideális eredmény – ment tovább a csehek egyik legismertebb játékosa, Petr Cech. – Ha a találkozó előtt felajánlják, kapásból elfogadom. Az első félidőben nem használtuk ki a helyzeteinket, de azt mondtuk: türelmesnek kell lennünk, nem szabad őket helyzetbe hozni, és nekünk újabb ziccereket kell kialakítanunk. Ennek ellenére montenegrói gólszerzési lehetőséggel kezdődött a második játékrész, ám aztán csak előnyhöz jutottunk. Az pedig nagyszerű volt, hogy nem egy, hanem két góllal győztünk."

A vendégektől a védő Sztefan Szavics járult a lefújást követően a mikrofon elé.

„Három támadóval kezdtünk és megpróbáltunk sokat akciót vezetni – mondta a Manchester City futballistája. – Az ellenfél nyomás alá helyezett minket, és végig nagyon jól futballozott. De semmi sincs veszve, nekünk is voltak helyzeteink, bár ha a végéig marad az egy nulla, akkor könnyebb helyzetben lennénk most. Csalódottak vagyunk a második félidei játékunk miatt. Ám van két remek csatárunk, akik akármikor betalálhatnak, ha az odavágón nem is jártak szerencsével. Erősek vagyunk, és a második felvonásban meg is mutatjuk ezt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik