Beharangozó, NFL 2014 Week 13

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.11.30. 00:11
Sajnos rohan az idő, ezen a hétvégén már a 13. játéknapot rendezik az NFL-ben. Ez a játéknap tulajdonképpen a Hálaadás árnyékában zajlik...

Sajnos rohan az idő, ezen a hétvégén már a 13. játéknapot rendezik az NFL-ben. Ez a játéknap tulajdonképpen a Hálaadás árnyékában zajlik, de így is jó pár csemege maradt nekünk. Az AFC élcsapatai közül a Colts és a Bengals kötelező győzelmi kényszerben van, a Pats és a Broncos rangadót játszik, míg az NFC leggyengébb csoportjának két képviselője is élcsapattal csap össze. Aki imádja ezt a sportot, annak minden meccs ugyanolyan élvezetes, mi mégis megpróbálunk a hétvégi foci menüből néhányat kiemelni a maradék pulykasült mellé és természetesen szubjektív tippjeink sem maradnak el.

San Diego Chargers (7-4) @ Baltimore Ravens (7-4)

Sajnos rohan az idő, ezen a hétvégén már a 13. játéknapot rendezik az NFL-ben. Ez a játéknap tulajdonképpen a Hálaadás árnyékában zajlik, de így is jó pár csemege maradt nekünk. Az AFC élcsapatai közül a Colts és a Bengals kötelező győzelmi kényszerben van, a Pats és a Broncos rangadót játszik, míg az NFC leggyengébb csoportjának két képviselője is élcsapattal csap össze. Aki imádja ezt a sportot, annak minden meccs ugyanolyan élvezetes, mi mégis megpróbálunk a hétvégi foci menüből néhányat kiemelni a maradék pulykasült mellé és természetesen szubjektív tippjeink sem maradnak el.

San Diego Chargers (7-4) @ Baltimore Ravens (7-4)

Az nagyjából biztosra vehető, hogy aki itt veszít, idén nem lesz ott a playoffban. Az AFC North a liga legbrutálisabb csoportja, minden csapat minimum hárommal többet nyert, mint veszített, még az utolsó Browns is. Amennyiben a Ravens hibázik, a csoporton belüli mutatója miatt nagy lépéshátrányba kerül, onnan nehéz lesz akár wild card helyet is szerezni. Az AFC West a Broncos felségterülete, a Chargersnek is inkább a wild card helyre van reális esélye, de egy közvetlen rivális elleni vereség könnyen betenné a PO kapuját. Ebből is látszik, milyen komoly téttel bír az összecsapás. Ami a csapatok játékát illeti a Ravens egy Louisiana-i bravúrgyőzelemmel hangolt, míg a Chargers két nyögvenyelős győzelem után érkezik Marylandbe. A Hollók futójátéka - ahogy múlt héten is - remek az utóbbi időben és mivel a Chargers passz ellen a liga egyik legjobb védelme, minden bizonnyal talajon próbálkoznak majd. A Chargers alapjáraton egy passzorientált csapat, de Philip Rivers formája aggasztó. A Ravens passz ellen 29. a ligában, ellenük illene a levegőben uralni a drive-okat. Két nagyon hasonló csapat, jó kis védelemmel és az átlagnál jobb támadókkal. A turnoverek és a nüanszok fogják eldönteni a meccset.

Tipp: Ravens, mert Rivers decemberben kezd el jól focizni.

New England Patriots (9-2) @ Green Bay Packers (8-3)

Az AFC éllovasa látogat a Lambeau Fieldre, a forduló slágermeccsén. Az NFC legjobb formájában levő csapata (3W) az AFC legjobb formában levő csapata (7W) ellen. A meccsenként 32.5 pontot (ligaelső) szerző Pats a meccsenként 32.2 pontot (liga második) átlagoló Packers ellen. Sorolhatnánk még a hangulatajzó tényeket és a két QB zseniális statisztikáit, de ezt a meccset úgy sem hagyja ki senki, mégpedig azért, mert akármilyen hihetetlen, a két legendás 12-es most először csap össze kezdőként. Ezt a csatát látni kell. A Lions győzelme miatt a Packers nyerési kényszerben lép pályára, de komoly hiányzó nem nehezíti a dolgukat. A Patriotsnak egy botlás még belefér a Broncossal szemben, de kétlem, hogy Bill Belichick ezt jó szemmel nézné. A hazai offense (Aaron Rodgers, Eddie Lacy, Jordy Nelson, Randall Cobb) egyértelműen jobb, mint a Patriots támadói, de amíg van Tom Brady és Rob Gronkowski, addig bizony nem kell aggódni. Mindkét csapat védelme közepes a számok alapján, de a Packers futás ellen csak 30. Én úgy gondolom, ha a Pats szerez vezetést és működni fog a passz elleni védekezés, akkor mindkét irányítóból keveset látunk majd (a Pats fut, Rodgers csücsül), minden más esetben légi parádéra van kilátás, egy olyan meccsen, ahol a speciális egységekre is nagyon nagy szerep hárul majd. Végezetül pedig álljanak itt BB szavai, aki arra a kérdésre, hogy miben hasonlít a két irányító, nemes egyszerűséggel azt válaszolta „Mindketten 12-esben játszanak”.

Tipp: Packers, mert egy kickoffot vagy puntot visszavisznek.

(SNF) Denver Broncos (8-3) @ Kansas City Chiefs (7-4)

Mindkét csapat elszenvedett egy-egy váratlan vereséget az utóbbi két hétben. A Broncost a Rams lepte meg, míg a Chiefs múlt héten kapott ki óriási meglepetésre az addig nyeretlen Raiders otthonában. A Broncosnál minden Peyton Manningről és a passzokról szól, de a Chiefs a passzolt yardokat tekintve a liga legjobb védelme 199 yard/game mutatóval. A Chiefsnél minden Jamaal Charlesról és a futásokról szól, de a futott yardokat tekintve a Broncosé a liga második legjobb egysége, 75.5 yarddal meccsenként. Két opció van. Vagy valamelyik csapat érvényre tudja juttatni amiben jó, vagy valamelyik csapat abban lesz jó, amiben idén nem remekel (Broncos run 20., Chiefs passz 31.). Érdemes lesz figyelni az idén 13 sacknél járó Justin Houstont, hogy mire megy a legkevesebb sacket engedő Broncos támadó fallal. Remek meccs lesz, melyen a Broncos egy győzelemmel megszerezheti az NFC West trónját, de egy vereséggel kőkemény decembert szerezhetnek maguknak és még a rájátszás helyüket is veszélybe sodorhatják.

Tipp: Chiefs, mert idén prime time-bam a Patriotsot is rommá verték.

További mérkőzések és tippek:

Chicago Bears (5-7) @ Detroit Lions (8-4) 17-34

Philadelphia Eagles (9-3) @ Dallas Cowboys (8-4) 33-10

(TNF) Seattle Seahawks (8-4) @ San Francisco 49ers (7-5) 19-3

Cleveland Browns (7-4) @ Buffalo Bills (6-5) => Buffalo Bills

Tennessee Titans (2-9) @ Houston Texans (5-6) => Houston Texans

Washington Redskins (3-8) @ Indianapolis Colts (7-4) => Indianapolis Colts

New York Giants (3-8) @ Jacksonville Jaguars (1-10) => New York Giants

Carolina Panthers (3-7-1) @ Minnesota Vikings (4-7) => Minnesota Vikings

New Orleans Saints (4-7) @ Pittsburgh Steelers (7-4) => Pittsburgh Steelers

Oakland Raiders (1-10) @ St. Louis Rams (4-7) => St. Louis Rams

Cincinnati Bengals (7-3-1) @ Tampa Bay Buccaneers (2-9) => Cincinnati Bengals

Arizona Cardinals (9-2) @ Atlanta Falcons (4-7) => Arizona Cardinals

(MNF) Miami Dolphins (6-5) @ New York Jets (2-9) => New York Jets

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik