Ma éjjel Fradi-Újpest az NFL-ben!

2623622 26236222623622 2623622
Vágólapra másolva!
2014.09.11. 16:09
Beharangozó – NFL 2014 Week 2 - TNF - Steelers @ Ravens Némi túlzással, de joggal nevezhetjük a péntek hajnali fél 3-kor kezdődő csatát az...

Beharangozó – NFL 2014 Week 2 - TNF - Steelers @ RavensBeharangozó – NFL 2014 Week 2 - TNF - Steelers @ Ravens

Némi túlzással, de joggal nevezhetjük a péntek hajnali fél 3-kor kezdődő csatát az amerikai futball egyik ősi rivalizálásnak, mely mérkőzés tétje – az aktuális helyezéstől, formától, képességektől függetlenül – minden foci imádó számára óriási, lévén hatpontos meccs a javából… Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis az utolsó három meccsből kettőt „testközelből” láttam, Pittsburgh-ben 2012. november 18-án QB Byron Leftvich (az akkori 3. számú irányító) INT-jének, 31 yardos futott TD-jánek, K Shaun Suisham FG-jának, valamint WR Jacoby Jones visszahordott punt-jának és K Justin Tucker két FG-jának köszönhetően 13-10-re győzedelmeskedtek a Hollók. Tavaly Hálaadás napján Baltimore-ban - a Kohászok vezetőedzője Mike Tomlin oldalvonali tánclépéseivel feltupírozott háborúban – 22-20 lett a végeredmény a Ravens-nek, köszönhetően az ex-Steelers WR Emmanuel Sanders utolsó perces endzone labdaelejtésének…

Ahogy az felsorolt eredményekből is kitűnik a két csapat valószínűleg éjjel sem rakja tele pontokkal a táblát, sőt mi több, azok különbsége – immáron hagyományosan – három vagy annál kevesebb lesz. Az NFL történeti összesítésben a Steelers vezet 23-16-ra, ebből 3-0 a playoff mutató, a statisztikát tovább böngészve pedig azt láthatjuk, hogy az ezredforduló óta 14-14-re állnak a franchise-ok, illetőleg a szerzett pontok aránya 94-92 a Ravens javára.

Az idei szezon mindkét csapat számára felemásan indult. a Pittsburgh elfelejtett kijönni az öltözőből a második félidőre a Browns ellen (utolsó perces FG-vel nyertek), a Ravens pedig, secondary-ja tapasztalatlanságának köszönhetően, benézett egy big play-t és WR A.J. Green 77 yardos TD-vel hozta a győzelmet a Cincinnati-nek (23-16). Defense, defense, defense…! A legtöbbször ez a buzdítás hangzik majd el a szurkolók szájából, mivel valójában mindkét csapat a kipróbált és többször bizonyított védelmére lehet, teszem hozzá joggal, büszke. De nézzük mire is számíthatnak hajnalban a védelmi egységek.

A Steelers, a no-huddle elleni impotencia mellett, jó ideje képtelen épkézláb módon védekezni a futójáték ellen, márpedig – RB Ray Rice kiebrudalása ide vagy oda – a Ravens „földi focijában” mindig is volt potenciál (RB Justin Forsett, RB Bernard Pierce) és ez segítheti QB Joe Flacco passzjátékának és a play-action biztonságos végrehajtását, így a Ravens hatékony támadásvezetését. Ezzel szemben Flacco gyakori, szinte kórós „zsebből menekülése” eredményessé teheti a Steelers pass rush-t.

Ugyanígy a Ravens védelem ékkövei, DT Haloti Ngata, OLB Terrell Suggs, OLB Elvis Dumervil, CB Lardarius Webb sem számíthatnak egyszerű estére, mivel QB Ben Roethlisberger és kedvenc játszópajtásai (RB Le’Veon Bell, WR Antonio Brown, WR Markus Wheaton) komoly yardmennyiséget és két touchdown-t is berámoltak a Browns-nak az idénynyitón. A két támadófal hasonlít egymásra: van képességük a futásblokkolásra, azonban ezt nem mindig sikerül bizonyítaniuk.

Meggyőződésem, hogy – a hagyományokhoz híven – izgalmas és élvezetes csatának nézünk elébe péntek hajnalban, a játékosok csak a meccs után barátkoznak majd egymással. Úgy érzem, hogy a két rúgójátékos teljesítménye, valamint a special team-ek hatékonysága billent(het)i el majd a mérleg nyelvét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik