Európa-liga: Di María korán elintézte, gálázott a Juventus

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 20:47
null
Ángel Di Maríának remek napja volt csütörtökön (Fotó: AFP)
Ángel Di María mesterhármasával a Juventus 3–0-ra győzött a Nantes otthonában a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapján, és bejutott a legjobb 16 közé. A torinóiak mellett a Sporting, a Leverkusen és a Sevilla lépett tovább a kora esti programban – e négy csapat is bekerült abba a kalapba, amelyikből a Ferencváros ellenfelét húzzák ki a nyolcaddöntő pénteki sorsolásán.

 

NANTES–JUVENTUS 0–3

Alig kezdődött el a mérkőzés, és Ángel Di María a 16-os sarka közeléből, ballal gyönyörű gólt csavart a jobb felső sarokba. VIDEÓ ITT!

Az argentin világbajnok hamarosan ismét főszerepet alakított: a 20. percben közeli sarkazása után Nicolas Pallois karjára pattant a kapuba tartó labda, a nantes-i játékos piros lapot, a Juventus büntetőt kapott, amelyet Di María magabiztosan értékesített is. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: Ángel Di María ezt megelőzően legutóbb PSG-játékosként, a Real Madrid ellen szerzett egynél több (két) gólt európai kupamérkőzésen. (Opta)

Kétgólos előny, emberfór – bő húsz perc alatt eldőlt a mérkőzés. Egy gól azért maradt a második játékrészre is: Di María fejelte, a hazai kapus már csak a gólvonalon túlról tudott menteni. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: Di María előtt legutóbb Filippo Inzaghi ért el mesterhármast a Juventusban európai kupameccsen idegenben, még 2000-ben, a Hamburg ellen. (Opta)

MIDTJYLLAND–SPORTING 0–4

Az első mérkőzés végjátékában is gólt szerző Sebastián Coates fejesével szerzett előnyt a portugál csapat, amely a gyors egymásutánban két sárga lapot kapó Paulinho meggondolatlanságának köszönhetően még az első játékrészben létszámfölénybe is került. A lehetőséget újabb gólokkal használta ki a Sporting, amely kiütéses győzelemmel jutott tovább.

PSV–SEVILLA 2–0

A Sevilla több helyzetet is elpuskázott, ám így is sokáig őrizte tetemes összesített előnyét. A hajrában aztán felpörögtek az események, Luuk de Jong néhány perc leforgása alatt kétszer is a vendégek kapujába talált, de mielőtt igazán vérszemet kaptak volna az eindhoveniek, a másodiknál emelkedett a partjelzői zászló – les! Az első gól VIDEÓN ITT!

Így sem maradt el a második hazai gól, azonban a csereként beálló – aki az első gól előkészítésében is szerepet játszott – Fábio Silva már a 95. percben lőtte közelről (VIDEÓ ITT!); a hosszabbítást érő esetleges harmadikra már nem maradt idő…

MONACO–LEVERKUSEN 2–3

Gyorsan megszerezte a vezetést a Leverkusen: a jobbról laposan középre passzolt labdát Alexander Nübel nem tudta tisztázni, és Florian Wirtz közvetlen közelről az üres kapuba lőtt. VIDEÓ ITT!

Wissam Ben Yedder büntetőből gyorsan egyenlített (VIDEÓ ITT!), de csak pillanatokig állt döntetlenre a meccs, hiszen egy rövid felszabadítást követően Ezequiel Palacios a bal alsó sarokba lőtt (VIDEÓ ITT!).

Az 58. percben aztán megszületett az a gól is, amelyikkel a Bayer már továbbjutásra állt: Wirtz átíveléséből Amine Adli fejelt a hazaiak kapujába. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: a 19 éves és 296 napos Florian Wirtz a legfiatalabb labdarúgó, aki ilyen sok (7) gólig jutott az Európa-ligában. (Opta)

Nem volt még vége: a 78. percben pályára lépett a Monacóban Breel Embolo, és hat perccel később fejelt góljával hosszabbításra küldte a meccset. VIDEÓ ITT!

A ráadás harminc perce nem hozott gólt, következtek a tizenegyesek, amelyek során egy játékos hibázott: a monacói Eliot Matazo a lécre bombázott. A Bayer mind az öt lövője a kapuba talált, ami továbbjutástért a német klubnak.

A nyolc csütörtöki továbbjutó pénteken kap ellenfelet; mint ismert, egyikük a csoportelsőként a nyolcaddöntőbe jutó Ferencvárossal játszik majd.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

Nantes (francia)–Juventus (olasz) 0–3 (Di María 5., 20., 78. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutott: a Juventus, 4–1-gyel
Midtjylland (dán)–Sporting CP (portugál) 0–4 (Coates 21., Pedro Goncalves 50., 77., Gartenmann 85. – öngól)
Továbbjutott: a Sporting, 5–1-gyel
PSV Eindhoven (holland)–Sevilla (spanyol) 2–0 (L. de Jong 77., Fábio Silva 90+5.)
Továbbjutott: a Sevilla, 3–2-vel
Monaco (francia)–Bayer Leverkusen (német) 2–3
(Ben Yedder 19. – 11-esből, Embolo 84., ill. Wirtz 13., Palacios 21., Adli 58.) – tizenegyesekkel 4–5
Továbbjutott: a Leverkusen, 5–5-tel, tizenegyesekkel

Később
Union Berlin (német)–Ajax (holland) 3–1 (Knoche 20. – 11-esből, Juranovic 44., Doekhi 50., ill. Kudus 47.)
Továbbjutott: az Union Berlin, 3–1-gyel
Roma (olasz)–Salzburg (osztrák) 2–0 (Belotti 33., Dybala 40.)
Továbbjutott: a Roma, 2–1-gyel
Rennes (francia)–Sahtar Doneck (ukrán) 2–1 (Toko Ekambi 52., I. Salah 106., ill. Belocian 119. – öngól) – tizenegyesekkel 4–5
Továbbjutott: a Sahtar, 3–3-mal, tizenegyesekkel
Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol) 2–1
(Fred 47., Anthony 73., ill. Lewandowski 18. – 11-esből)

Továbbjutott: a Manchester United, 4–3-mal

NYOLCADDÖNTŐ
Péntek, 12.00:
sorsolás (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

CSOPORTELSŐKÉNT MÁR OTT VANNAK A NYOLCADDÖNTŐBEN
Arsenal
(angol)
Betis
(spanyol)
Fenerbahce
(török)
Ferencváros
(magyar)
Feyenoord
(holland)
Freiburg
(német)
Real Sociedad
(spanyol)
Union Saint-Gilloise
(belga)

A TOVÁBBI PROGRAM KULCSDÁTUMAI
Sorsolás Játéknapok
Nyolcaddöntő Február 24. Március 9. és 16.
Negyeddöntő Március 17. Április 13. és 20.
Elődöntő Március 17. Május 11. és 18.
DöntőMájus 31., Budapest, Puskás Aréna

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik