El: Nem követhetünk el olyan hibákat, amilyenekből a gólokat kaptuk – Peter Stöger

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 23:55
Sokáig döntetlenre állt a Ferencváros és a Real Betis csatája az Európa-liga csoportkörének második fordulójában, de az utolsó negyedórában a spanyolok a maguk javára fordították a meccset, s 3–1-re nyertek. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.
Peter Stöger szerint a Betis ellen is elkövetett hibákat ki kell küszöbölniük (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Peter Stöger szerint a Betis ellen is elkövetett hibákat ki kell küszöbölniük (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

„Mondhatjuk, hogy balszerencsések voltunk, pedig nagyon jól játszott a csapat. Voltak nagyon jó periódusaink egy olyan ellenfél ellen, amely nagyon kevés hibát ejt. Jól védekeztünk, de főleg csak védekeztünk, nem volt meg az egyensúly.Nem akartunk csak védekezni, ezért is álltunk fel három belső védővel. A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Nem könnyű arra felelni, min kellene változtatniahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Mindkét eddigi meccsen megvoltak a helyzeteink, azt kell kiküszöbölni, hogy ne kövessünk el olyan könnyelmű hibákat, amilyenekből ma is kaptunk a gólokat. A Betis-szintű ellenfelek ezeket azonnal kihasználják.”

A Nemzeti Sport kérésére bővebben is kifejtette, miért döntött a három belső védős felállás mellett.

Jól tudtuk, hogy az ellenfél nagyon jó az egy az egy elleni játékban, ezt szerettük volna megelőzni. Fontos volt az is, hogy a széleken Eldar Civic és Henry Wingo megfelelően tudjon nyitni és ezekből támadásokat vezessünk. Középen Vécsei Bálint és Aissa Laidouni is jó teljesítményt nyútjott, mindketten jól végezték a dolgukat. Ahogy mondtam is, nem szerettünk volna az egész meccsen védekezni, ezért döntöttünk emellett a felállás mellett.

Botka Endre, a Ferencváros védője így látta a mérkőzést.

„Az ilyen topcsapatok ellen kis dolgokon múlik a mérkőzés kimenetele. Megmutattuk az erősségeinket, tudtuk kontrollálni a labdát, de sajnálatosan két elkerülhető gólt kaptunk. Nem is voltak túl nagy helyzeteik, nem is birtokolták csak ők a labdát, ráadásul mi is jól építettük a támadásainkat, tudtuk tartani labdát. Ezekre lehet építeni, míg a fent említettminimális apróságokat ki kell javítanunk.”

A Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta, hogy semmilyen komolyabb gondja nincs az után, hogy a második félidőben közelről fejbe találták a labdával. Úgy fogalmazott, a feje már megedződött, miután nagyjából minden harmadik mérkőzésen történik vele ilyen. Ezután kitért a következő, Celtic elleni, idegenbeli mérkőzésre is.

Tudjuk, hogy a Celtic agyon jó csapat, tavaly egyszer már megvertük, ha ebből indulunk ki, tudhatjuk, hogy mi kell ellene a sikerhez. Ezzel együtt biztos vagyok benne, hogy a következő más mérkőzés lesz, hiszen ezúttal lesznek szurkolók is, illetve lesz tüske az ellenfélben, de a célunk továbbra is a győzelem lesz.

Manuel Pellegrini, a Real Betis vezetőedzője így értékelt.

„A Betis most mindenre képes, erőtől duzzadunk. Az egyenlítő góltól eltekintve elégedett vagyok, s örülök, hogy végre a szurkolóink is elkísértek minket. Ez a győzelem további magabiztosságot adhat a csapatnak, fontos három pontot szereztünk, amely hozzásegíthet minket a csoportból való továbbjutáshoz. A Ferencváros ahogy a Leverkusen ellen, úgy ellenünk is jól játszott. Ahhoz vannak szokva, hogy többet támadnak, s nyilván az első félidő végén pszichésen fontos volt az egyenlítő góljuk, de fel tudtunk állni belőle.”

Andrés Guardado, a Betis középpályása így vélekedett a mérkőzésről.

„A legfontosabb a három pont megszerzése volt, szenvedtünk a mai meccsen, de éltünk a lehetőségeinkkel, szemben az ellenfelünkkel. Jó periódust élünk most meg, a gól után sem estünk kétségbe, követtük a taktikát, s ez sikerre vezetett. Továbbra is két lábbal a földön kell maradni a jó eredmények ellenére. Először jártunk Magyarországon, nagyon jó hangulata volt a mérkőzésnek, úgy meg pláne jól éreztük magunkat, hogy nyertünk.”

EURÓPA-LIGA,CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
G-CSOPORT
Ferencváros–Real Betis (spanyol) 1–3
(Uzuni 44., ill. Fekir 17., Wingo 76. – öngól, Tello 90+5.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Celtic (skót)–Bayer Leverkusen (német) 0–4(Hincapié 25., Wirtz 35., Alario 58. – 11-esből, Adli 90+4.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen226–1+56
2. Betis227–4+36
3. FERENCVÁROS222–5–30
4. Celtic223–8–50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik