Kilencgólos párharcban jutott el az El-fináléba az Ajax

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 21:00
null
Mindent beleadtak a felek, ezért lett kilencgólos ez a párharc(Fotó: AFP)
Hatalmas csatában jutott az Európa-liga döntőjébe az Ajax, amely odahaza három góllal nyert a francia Olympique Lyon ellen, de idegenben végül két góllal kikapott. Az El-fináléban a holland csapat a Manchester Uniteddel találkozik.

EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Olympique Lyon–Ajax 3–1 (Lacazette 45. – 11-esből, 46., Gezzal 82., ill. Dolberg 27.)
Kiállítva: Viergever (84., Ajax)
Továbbjutott: az Ajax, 5–4-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Sokan attól tartottak, hogy unalomba fullad a Lyon elleni mérkőzésre háromgólos előnnyel érkező Ajax és a francia csapat mérkőzése, de ez annak ellenére sem így történt, hogy a hollandok hamar megszerezték a vezetést: ismét a legújabb dán csodagyerek, Kasper Dolberg szerzett gólt.

Ráadásul olyat, mint ha ő lenne a Laudrup-testvérekbe oltott Preben Elkjaer-Larsen, de ez a csodás találat sem vette el a franciák kedvét – az amszterdamiak emiatt csakis saját magukat okolhatták, lévén kihagytak három-négy helyzetet, és ettől feltámadt az OL, ahogyan az már csak lenni szokott.

Mintha a hazai szurkolók is megérezték volna, hogy lesz itt keresnivalója a csapatuknak, mert gyönyörű élőképpel készültek erre a találkozóra – hálából Alexandre Lacazette még a szünet előtt megfordította a mérkőzés állását, majd miután kimaradt pár ziccer a két kapu előtt, Rasid Gezzal egy szerencsés fejes góllal elérhető közelségbe hozta a hosszabbítást.

Amelyből csak ráadás lett, mert hiába játszott emberelőnyben a hajrában a Lyon, újabb gólig a nagy rohamok ellenére sem jutott: emlékezetes, kilencgólos párharcban jutott el a döntőbe az Ajax, ahol a Manchester United vár majd rá.

Az Európa-liga fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad otthont.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik mérkőzésen:

Manchester United–Celta Vigo 1–1 (Fellaini 17., ill. Roncaglia 85.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2–1-es összesítéssel

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik