El: Lenyűgöző a Puskás Aréna, olyan, mint az Atlético Madrid stadionja – Xabi Alonso

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 19:30
null
Xabi Alonsónak nagyon tetszik a Puskás Aréna (Fotó: AFP)
A Bayer Leverkusen kétgólos előnyben lép pályára csütörtök este a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Xabi Alonso vezetőedző mellett Lukas Hradecky válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Bayer Leverkusen spanyol vezetőedzője, Xabi Alonso azzal kezdte: a hétvégén remek mérkőzésen nyertek 3–2-re a Werder Bremen ellen.

„A csapat energiája rendben volt, ezt szeretnénk továbbvinni. Intenzív meccset várunk, mert tudjuk, hogy a Fradi jó ellenfél, készen kell állnunk mindenre.”

A trénernek két sárga lapja van az Európa-ligában, így ha a Fradi ellen is kap egyet, akkor továbbjutás esetén nem ülhet a kispadra az első negyeddöntőben.

„A legfontosabb, hogy továbbjussunk. Remélem, hogy nem lesz eltiltásom, ám nem ígérhetek semmit, nincs ráhatásom a sárga lapokra. Nem csak én, néhány játékos is hasonló helyzetben van. De most a meccsre koncentrálunk, nem a jövőre. Intelligensnek kell lennünk, és készen állnunk, mert nem érhet minket meglepetés.”

Xabi Alonso megerősítette, amiről nemrég mi is beszámoltunk: Patrick Schick nem tartott a csapattal Budapestre, ugyanakkor Florian Wirtz itt van a kerettel. A vezetőedző ezután a Puskás Arénát méltatta – amely egyébként a döntőnek is a helyszíne lesz.

„Addig még hónapok vannak hátra, és rengeteg meccset kell megnyerni. Ami biztos, hogy lenyűgöz a stadion. Lukas Hradeckynek is mondtam, hogy az Atlético Madrid stadionjához tudnám hasonlítani. Nagyon jó az atmoszférája, ami mindig motiváló, de készen kell állnunk erre a hangulatra. Intenzív meccsre számítunk, koncentrálnunk kell, mert az apró részletek is sokat számíthatnak.”

A „gyógyszergyáriak” kapusa, Lukas Hradecky kijelentette: nem hibázhatnak a Ferencváros ellen.

„Jól kell védekeznünk, és az a tervünk, hogy mi szeretnénk lőni az első gólt. Remek érzés lesz ennyi ember előtt játszani, volt már benne részem a karrierem során. Ismerem a magyar szurkolókat, tudom, mennyire szokták buzdítani a csapatukat. Láttam, hogy készülnek a koreográfiára is, úgyhogy már az elejétől fantasztikus hangulat lesz, ezért kell minél hamarabb gólt szereznünk, hogy mindent bebiztosítsunk.”

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Bayer Leverkusent 423 német szurkoló fogja buzdítani a Puskás Arénában.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

ITT írtunk a Ferencváros sajtótájékoztatójáról.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00:Ferencváros–Bayer Leverkusen (német), Puskás Aréna (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik