FTC: Történelmi mérkőzést játszunk a Leverkusen ellen – Csercseszov

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 13:09
null
Sztanyiszlav Csercseszov csak 13 felnőtt játékossal számolhat a Leverkusen ellen (Fotó: Árvai Károly)
Csütörtök este 9 órakor a Ferencváros kétgólos hátrányból fogadja a Bayer Leverkusen csapatát az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző mellett Dibusz Dénes válaszolt az újságírók kérdéseire.

A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes azzal kezdte: sosem jó vereséggel készülni egy mérkőzésre.

„De a Puskás Akadémia elleni találkozót lezártuk, hétfőn mindenki tiszta lapot nyitott. Olyan elánnal és elszántsággal készültünk a héten, hogy csak egy cél lebegett a szemünk előtt: győzni akarunk és kivívni a továbbjutást.”

A Puskás Arénáról elmondta: az edzésen kiváló talajú pálya fogadta őket.

„Ezen lehet focizni. Meg is kell mutatnunk holnap, hogy tudunk focizni. Többen pályára léptünk már itt, van, aki a kupadöntőben vagy éppen a válogatottal többször is, ez előnyt jelenthet nekünk, tényleges hazai pályát, kiegészülve a több tízezer szurkolónkkal, akik a lelátón fognak hazai pályát varázsolni a Puskás Arénából.”

Az odavágó is szóba került, Dibusz szerint a Leverkusen gyakorlatilag helyzet nélkül játszotta le az első meccset.

„Nem tudták megbontani a védekezésünket olyan szinten, hogy abból ajtó-ablak ziccer alakuljon ki. Erre is készültünk, meg is valósítottuk, ezért is fájó, hogy ehhez képest rossz eredménnyel tértünk haza. A Leverkusennek vannak minőségi játékosai, akik a kis lehetőséget is könyörtelenül kihasználják. Volt két nagyszerű lövésük, amik ellen én is tehetetlen voltam. Bízom benne, hogy holnap elkerüljük ezeket a szituációkat.”

A Nemzeti Sport kérdésére reagálva elárulta: összesen több mint 100 jegyet kértek tőle a csütörtöki mérkőzésre.

„Szerintem én vagyok a rekorder. De nem lepődtem meg, hiszen hétről hétre sokan jelentkeznek, hogy szeretnének látni. Már sikerült elosztogatnom a jegyeket, úgyhogy már csak a mérkőzésre kell koncentrálnom, szeretnénk most már a játékunkkal tűzbe hozni a szurkolókat.”

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző tréfásan megjegyezte: játékosai szerencsések, mert ő csak 10 jegyet kapott. (Ahogy egyébként Dibusz is, csak a többit megvásárolta).

„Tudjuk, hogy kétgólos hátrányból indulunk. Kint megvalósítottuk, amit szerettünk volna, de az eredmény ezt nem tükrözte. Tudjuk, mire képes az ellenfél, hatékony volt az első mérkőzésen, mi pedig nem lőttünk gólt a kevés helyzetünkből. Ezért hajtanunk kell az eredményért, de nem játszhatunk naivan, koncentrálnunk kell. Másként kell felállnunk, mint az előző meccsen, hiszen minimum két gólt kell lőnünk. A jó csapatok ellen nehéz megtalálni a megoldást, de még ma este is videózni fogunk. Remélhetőleg a mérkőzésen nem sérül meg senki, mert jelenleg tizenhárom felnőtt játékosunk van a keretben, a többiek utánpótláskorúak.”

Felvetették neki: mit szólt ahhoz, hogy Leverkusenben a nevét skandálta a Ferencváros szurkolótábora.

„Jobb, amikor ünnepelnek, mint amikor szidnak. A szurkolóink Leverkusenben egy kicsit jobbak voltak, mint a csapat. Reméljük, holnap együtt győzelemre vezetjük a fiúkat. A holnapi lesz a tizenhatodik nemzetközi mérkőzésünk, ez egy nagyon hosszú út, amelyet a szurkolókkal együtt jártunk be. Úgy gondolom, történelmi mérkőzést játszunk holnap.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

BIRTOKBA VETTE A FERENCVÁROS A PUSKÁS ARÉNÁT

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 21.00: Ferencváros–Bayer Leverkusen (német), Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik