El: Kádárék kedvező helyzetből várják a kijevi visszavágót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.08. 23:05
null
A Lazio a végén kihagyta a meccslabdát, 2–2-vel várja a kijevi visszavágót (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Lazióval. Kétgólos előnyben a Marseille és a Sporting CP.

OLYMPIQUE MARSEILLE–ATHLETIC BILBAO

Szenzációsan indult a meccs a franciák számára, hiszen már 44 másodperc elteltével a bilbaói kapuban volt a labda: Florian Thauvin parádés passzát Lucas Ocampos ügyeskedte be a kapuba (1–0).

Még mindig csak a 14. perc elején jártunk, amikor már kettő volt közte: egy pocsék felszabadítási kísérletet Dimitri Payet vett le mellel, majd a léc alá ágyúzott (2–0).

A játékrész ráadásában szépítettek a baszkok, egy kezezés után Aritz Aduriz büntetőből könnyedén helyezett az elvetődő kapus mellett a hálóba (2–1).

Egyórányi játékhoz közeledve a házigazda újra kettőre növelte az előnyét, Payet beadása után Ocampos kissé eltörte ugyan a labdát, de Iago Herrerín is próbált már meg ennél jobban játékba avatkozni... (3–1)

Újabb érvényes gól már nem esett, így a Marseille kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót.



LAZIO–DINAMO KIJEV

A gól nélküli első játékrész után a Kádár Tamással a kezdőcsapatban felálló ukránok szereztek vezetést: Cigankov előbb rosszul vette át a labdát ziccerben, majd feltalálta magát, és a kapuba sarkazott (0–1).

Nem sokáig örülhettek a vendégek, hiszen két perccel később Ciro Immobile lépett ki szépen Kádár mellől és a jobb alsóba gurított (1–1), majd nem sokkal ezt követően Felipe Anderson balról a bal alsóba lőtt (2–1).

Kádárnak ezt követően volt egy nagy mentése – majd egy sárga lapot érő szabálytalansága a 69. percben –, a kijeviek pedig a 79. percben megint tettek egy nagy lépést tettek a továbbjutás felé, a csereként beálló Júnior Moraes fordulásból lőtt a bal felső sarokba – és persze az sem volt hátrány, hogy a ráadásban Immobile a kapufát találta el (2–2).



SPORTING CP–VIKTORIA PLZEN

A csehek az első félidő ráadásáig bírták a portugálok tempóját, a második játékrész elejére pedig már kétgólos hátrányba kerültek: Fredy Montero előbb Fábio Coentrao akrobatikus beadása után, majd Bruno Fernandes passzából volt eredményes (2–0).



A Plzen 14 győztes bajnokit követően a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer tudott nyerni két, gól nélküli döntetlen mellett, és ezzel a mostani vereséggel egymást követő második tétmeccsén maradt alul.

Az RB Leipzig Zenit elleni mérkőzéséről ide kattintva olvashat!

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 3–0 (Saúl 22., Diego Costa 47., Koke 90.)
CSZKA Moszkva (orosz)–Olympique Lyon (francia) 0–1 (Marcelo 68.)
Borussia Dortmund (német)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–2 (Schürrle 63., ill. V. Berisha 49., 56. – az elsőt 11-esből)
AC Milan (olasz)–Arsenal (angol) 0–2 (Mhitarjan 15., Ramsey 45+4.)
Lazio (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Immobile 54., Felipe Anderson 62., ill. Cigankov 52., Júnior Moraes 79.)
RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) 2–1 (Bruma 56., Werner 77., ill. Criscito 86.)
Olympique Marseille (francia)–Athletic Bilbao (spanyol) 3–1 (Ocampos 1., 58., Payet 14., ill. Aduriz 45+3. – 11-esből)
Sporting CP (portugál)–Viktoria Plzen (cseh) 2–0 (Montero 45+1., 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik