Nyert odahaza a Lipcse, de fontos gólt szerzett a Zenit

Vágólapra másolva!
2018.03.08. 21:00
null
Kemény küzdelem, sovány lipcsei előny (Fotó: AFP)
Ugyan nyert odahaza a Lipcse a Zenit ellen a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, de az oroszok szereztek Gulácsi Péterék ellen egy idegenbeli találatot, amely később még nagyon fontossá válhat.


EURÓPA-LIGA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) 2–1 (Bruma 56., Werner 77., ill. Criscito 86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ugyan jó lenne már magyar csapatot is látni az Európa-liga csoportkörében, és pláne a sorozat ezen szakaszában, de sokat elmond a lipcsei és szentpétervári körülményekről, hogy a hazaiaknál a sérült Kevin Kampl és Marcel Halstenberg, illetve a télen az Evertontól kölcsönvett, és az El-tavaszra nem nevezhető Ademola Lookman hiányában is 48 millió eurót ért a kispadon helyet foglaló labdarúgók játékjoga, a stadionba pedig a magas jegyárak elleni tiltakozás jegyében csak húszezren látogattak ki – az orosz csapatnál „csak” harmincmillió eurós volt a kispad, ám a világsztár Roberto Mancinié a legelőkelőbb hely rajta.

A vendégektől sérült volt a keret legértékesebbje, a középpályás Leandro Paredes, míg a második legdrágább játékos, a szintén argentin csatár, Sebastián Driussi a kispadon kezdett, de volt dolga így is a Gulácsi Péter vezette és a félig magyar Willi Orban által irányított hazai védelemnek, miközben a másik oldalon a hazaiak kétszer is szöglet után veszélyeztettek.

Átvette a kezdeményező szerepet szép lassan a Lipcse, Emil Forsberg szabadrúgása a kapufán csattant, majd nagyon okos szabadrúgás-kombináció után Werner rontott ziccerben. A hazaiak éke a második félidőben is eltolt két gólszerzési lehetőséget, ellenben sarokkal zseniális gólpasszt adott a portugál Brumának, Mancini egykori játékosának.

Timo Werner mintha elszégyellte volna magát, mert Naby Keita sokadik csodálatos passzát már a kapuba vágta – a hajrában azonban szépített az addig semmit sem mutató Zenit, a csapatkapitány Domenico Criscito a jobb felső sarokba tekert egy 16-os előtti szabadrúgást.

A kezét fájlaló, egy alkalommal ápolást is kérő Gulácsi Péter nem tehetett a gólról, amely miatt sokkal érdekesebb lesz a jövő heti visszavágó.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A TÖBBI CSÜTÖRTÖKI MÉRKŐZÉSEN

Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 3–0 (Saúl 22., Diego Costa 47., Koke 90.)
CSZKA Moszkva (orosz)–Olympique Lyon (francia) 0–1 (Marcelo 68.)
Borussia Dortmund (német)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–2 (Schürrle 63., ill. Valon Berisha 49., 56. – az elsőt 11-esből)
AC Milan (olasz)–Arsenal (angol) 0–2 (0–2)
Lazio (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Immobile 54., Felipe Anderson 62., ill. Cigankov 52., Júnior Moraes 79.)
RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) 2–1 (Bruma 56., Werner 77., ill. Criscito 86.)
Olympique Marseille (francia)–Athletic Bilbao (spanyol) 3–1 (Ocampos 1., 58., Payet 14., ill. Aduriz 45+3. – 11-esből)
Sporting CP (portugál)–Viktoria Plzen (cseh) 2–0 (Montero 45+1., 49.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik