El: Gyurcsó, Lang és Szalai Attila csapata is vendégként szerzett előnyt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 22:30
null
Szalai Attila (balra) és csapata, a Fenerbahce Bécsben vendégeskedett (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám (AEK Larnaca), Lang Ádám (Omonia) és Szalai Attila (Fenerbahce) csapata egyaránt idegenbeli győzelemmel tudta le csütörtök esti mérkőzését a labdarúgó Európa-liga playoffjában, nagy lépést téve a főtábla felé.

 

Gyurcsó Ádám kezdett a ciprusi AEK-ben, a 86. percbeli lecseréléséig volt a pályán az ukrán Dnipro-1 ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen, amelyet Oroszország ukrajnai agressziója miatt semleges helyszínen, Kassán játszottak le. Csapata második gólja az ő szögletét követően született – Olekszandr Szvatok fejéről a saját kapujába pattant a labda (A GÓL ITT!) –, és volt veszélyes fejese, valamint kapufán csattanó megpattanó lövése is. A Dnipro-1 szépítő gólját is Szvatok szerezte nem sokkal a lefújás előtt, már Gyurcsó lecserélése után.

Lang Ádám a kislánya születése miatt nem volt ott az Omoniával Belgiumban, de társai gondoskodtak arról, hogy a futballpályáról is jó hírt kapjon: Haralambosz Haralambusz és a helyére becserélt Brandon Barker révén kétgólos előnyt szereztek a Gent ellen.

Szalai Attila végig a pályán volt a Fenerbahcéban, amely már a 9. percben megszerezte a vezetést Bécsben: gyors ellencsapás végén Joshua King lőtt az Austria kapujába. Már ez az eredmény sem ígért sok jót az osztrák csapatnak az isztambuli visszavágóra, de a helyzete tovább romlott: a 83. percben Lucas Galvao piros lapot kapott, és a 89. percben Serdar Dursun kihasználta az emberfórt – a 2–0-s sikerrel Szalaiék nagyon közel kerültek a főtáblához.

A FENERBAHCE ELSŐ GÓLJA


A FENERBAHCE MÁSODIK GÓLJA


EURÓPA-LIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
EK
Dnipro-1 (ukrán)–AEK Larnaca (ciprusi) 1–2
Gent (belga)–Omonia (ciprusi) 0–2
Austria Wien (osztrák)–Fenerbahce (török) 0–2
HJK (finn)–Silkeborg (dán) 1–0
FC Zürich (svájci)–Hearts (skót) 2–1
Malmö (svéd)–Sivasspor (török) 3–1
Apollon Limassol (ciprusi)–Olympiakosz (görög) 1–1
Pjunik (örmény)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–0
Ludogorec (bolgár)–Zalgiris Vilnius (litván) 1–0
Ferencváros–Shamrock Rovers (ír) 4–0

A visszavágókat augusztus 25-én játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik