Ekl-selejtező: Nem lehetetlen a továbbjutás – Hornyák Zsolt

BORSOS LÁSZLÓ (Jurmala)BORSOS LÁSZLÓ (Jurmala)
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 22:42
null
A Puskás Akadémia jövő héten megpróbálja majd ledolgozni a lehetetlennek tűnő, 3–0-s hátrányt (Fotó: pfla.hu/ifj. Döme László)
Mint ismert, a Puskás Akadémia 3–0-ra kikapott az FK Rigas FS vendégeként, így nehéz helyzetből várja a jövő heti visszavágót az Európa-konferencialiga második selejtezőfordulójának első mérkőzése után, amelyet a PAFC vezetőedzője, Hornyák Zsolt és a Rigas trénere, Viktors Morozs értékelt.

 

Hornyák Zsolt szerint a Puskás játékban hozta, amit tud, azonban az egyéni hibák döntőnek bizonyultak.

„Megkönnyítettük az ellenfél dolgát. Készültünk a jobb oldali beívelésekre, figyelmeztettem játékosaimat a rögzített helyzetekre, mégsem tudtuk hatástalanítani az ellenfél erősségeit, s a harmadik góllal lezárult a meccs. Próbáltunk változtatni, kisebb-nagyobb helyzeteket is kidolgoztunk, kezezésgyanús helyzet is akadt, de nem voltunk eredményesek, nem tudtunk „visszajönni” a mérkőzésbe – foglalta össze a mérkőzést Hornyák Zsolt.

„Labdabirtoklásban jók voltunk, az akaraterő rendben volt, de az egyéni hibák döntőnek bizonyultak. Azt csináltuk, amit elterveztünk, erőltettük a saját játékstílusunkat, de három gól után nem tudtunk talpra állni – mondta Hornyák, aki jövő héten megpróbálja csapatával a lehetetlennek tűnő, háromgólos hátrányt ledolgozni. – Nem lehetetlen a továbbjutás, de sajnos húsz perc alatt eldőlt ez a mérkőzés. Igyekszünk megváltoztatni a párharc kimenetelét, megpróbálkozunk a lehetetlennel is."

A győztes mérkőzést követően a Rigas vezetőedzője, Viktors Morozs elégedetten értékelt.

„A találkozó minden tekintetben felülmúlta a várakozásaimat, remek mérkőzést játszottunk. Működött a tervünk, minden úgy alakult, ahogy a meccs előtt megálmodtuk. Mindvégig fegyelmezetten játszottunk, egyben volt a társaság. A szünetben arra kértem a játékosaimat, mindegy, mi az eredmény, ragaszkodjanak az elképzelésekhez, s küzdjenek olyan elánnal, mintha nulla nulla lenne az állás. Tökéletesen játszottak!" – mondta Viktors Morozs.

A vezetőedző arra a kérdésre is válaszolt, hogy többre számított-e a Puskás Akadémia ellen.

Azt nem mondanám, mert kiveséztük a csapatot. Mint az várható volt, az ellenfél játékosai gyorsak voltak, de sokat dolgoztunk, hogy féken tartsuk őket, lezártuk előttük a területeket. Ellenfelünk azt hihette, könnyebb dolga lesz. A következő, magyarországi összecsapás kemény menet lesz, mert a Puskás most már sejtheti, mire számíthat tőlünk – mondta a Rigas trénere, ugyanakkor hangsúlyozta, nem dőlt el a továbbjutás. – Nagyon boldogok vagyunk a nagy különbségű győzelem miatt, de még nincs lefutva a párharc, a második felvonás még hátravan! Félúton vagyunk, szeretnénk továbbjutni."

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia 3–0
(3–0)
Jurmala, Slokas Stadion, 120 néző. Vezette: Kikacseisvili (Gaiszonia, Elikasvili) – grúzok
FK Rigas FS: Cerniauskas – Savalnieks, Jagodinskis, Lipuscek, Sorokins – Simkovic (Micevszki, 78.), Strumia, Sarics – Friesenbichler (Kouadio, 64.), Lemajics (Stuglis, 89.), Deocleciano (Rakels, 78.). Vezetőedző: Viktors Morozs
Puskás Akadémia:
Tóth B. – Nagy Zs (Puljic, 54.), Stronati, Joao Nunes, Spandler – Slagveer, Van Nieff – Komáromi (Baluta, a szünetben), Corbu, Plsek – Kiss T. (Deutsch, a szünetben). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Lemajics (8., 24. – a másodikat 11-esből), Friesenbichler (18.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik