Ekl: Nikolicsék nem bírtak otthon a West Hammel

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 21:02
null
Nagyot küzdött egymással a Slovan és az FC Basel (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjének találkozóin a West Ham United 2–0-ra megverte az AEK Larnacát. Az FC Basel Slovan Bratislavával, a Villarreal az Anderlechtel, a Gent az Istanbul Basaksehirrel játszott döntetlent. A Fiorentina, a Lech Pozan és a Nice is győzelmet aratott.

Az FC Basel–Slovan mérkőzés első félideje sok izgalmat tartogatott mindkét oldalról. Zeki Amdouni már a 6. percben megszerezte a hazaiknak a vezetést, viszont 12 perccel később Jurij Medvedev egyenlített. Az izgalmak még itt sem értek véget, hiszen a 40. percben Andi Zeqiri visszaszerezte a Basel vezetését. A szünet után, a 70. percben Malik Abubakari fejes góljával ismét egálra mentette a találkozót a Slovan (2–2). A Szlovák Kupában a sérülése után lehetőséget kapó Holman Dávid nem volt a keretben a találkozón.

Az Istanbul Basekshir Gentben Stefano Okaka már a 16. percben megszerezte a vezetést, viszont Gift Orban is betalált a félidő előtt, így döntetlennel kezdhették a csapatok a második félidőt, ami már eseménymentesre sikeredett – nem változott az eredmény (1–1).

A Lech Pozan szinte minden statisztikában felülmúlta a Djurgarden-t, és vezetést is szerzett az első félidőben. Antonio Milic a 40. percben szabadrúgásból gyönyörűen ívelte be a labdát a kapuba, hogy megszerezze csapatának az előnyt. A folytatásban sem lassítottak a hazaiak, sőt a 82. percben ismét betaláltak – Filip Marchwinski volt eredményes – így kétgólos győzelmet arattak.

A Fiorentina bármennyire is felülkerekedett a Sivassporon, ezt nem volt képes gólokban is megmutatni az első félidőben. A második játékrészt sem kezdték fényesen az olaszok, azonban a 69. percben megszületett a várva várt találat. Antonín Barák helyezkedett jól a 69. percben és ki is használta lehetőségét, hogy megszerezze a vezetést. Ez a találat elég is volt, hogy győztesen hagyja el a Fiorentina a pályát.

Nikolics Nemanja csapata, az AEK Larnaca az első félidőben nem volt képes a West Ham United lelassítására. A 36. percben Michail Antonio egy fejessel szerezte meg a londoniaknak a vezetést és alig több mint tíz perccel később egy szép mozdulattal duplázni is tudott, így kényelmes előnnyel vonulhattak az angolok az öltözőbe. Az 59. percben beálló Nikoliccsal a második félidőben már egyértelműen javult a hazaiak játéka, viszont a jobb labdabirtoklás és több helyzet kialakítása ellenére sem sikerült gólt szerezniük, így kétgólos hátránnyal várhatják a visszavágót. – Hegyi Krisztián nem lépett pályára.

Azt követően, hogy a 6. percben lesgólt szerzett az Anderlecht az első félidőben már nem igazán tudott beleszólni a találkozó alakulásába. A Villarreal dominált a pályán és a 28. percben Manu Trigueros találatával meg is szerezte a vezetést. A forduló után azonban már közel sem ez volt a helyzet. A hazaiak nagy nyomást kezdtek helyezni a Villarreal kapujára és az 57. percben már sikerült is az egyenlítés. Anders Dreyer távolról rúgta a labdát a léc alá, amire a vendégek kapusa szinte reagálni sem tudott. A gól után a már egyik gárda sem volt igazán agresszív – maradt az 1–1.

A Sheriff–Nice mérkőzés első fele igen eseménytelenre sikeredett egészen a 45+3. percig, amikor is a 18 éves Ajub Amraui a tizenhatoson kívülről rúgta a labdát gyönyörűen a hosszú felsőbe, ezzel 0–1-re módosítva az állást a félidő előtt. A második játékrészben akárhogy is próbálkoztak a moldovaiak, nem voltak képesek pontosan befejezni a helyzeteiket, így hátrányból kell fordítaniuk Franciaországban, hogy benn maradjanak a sorozatban.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA,
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

AEK Larnaca (ciprusi)–West Ham United (angol) 0–2 (Antonio 36., 45+2.)
Sheriff (moldovai)–Nice (francia) 0–1 (Amraui 45+3.)
Anderlecht (belga)–Villarreal (spanyol) 1–1 (Dreyer 57., ill. Manu Trigueros 28.)
Fiorentina (olasz)–Sivasspor (török) 1–0
(Barák 69.)
Lech Poznan (lengyel)–Djurgarden (svéd) 2–0
(Milic 40., Marchwinski 82.)
FC Basel (svájci)–Slovan Bratislava (szlovák) 2–2
(Amdouni 6., Zeqiri 40., ill. Medvedev 18., Abubakari 70.)
Gent (belga)–Istanbul Basaksehir (török) 1–1
(G. Orban 35., ill. Okaka 16.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Lazio (olasz)–AZ (holland) 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik