Pesicsre főszerep várhat csütörtök este; a SportsBase statisztikai elemzőcég elkészítette az Eb-selejtező teljes statisztikai összefoglalóját

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 23:49
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Alekszandar Pesicsre főszerep várhat a csütörtök esti Csukaricski–Ferencváros Európa-konferencialiga-összecsapáson, a hiányzó Varga Barnabás távollétében továbbra is tőle várják a gólokat. A 31 esztendős támadó, aki pályafutása során tíz országban futballozott, elmondta, teljesen más jellegű mérkőzésre számít, mint amilyen a budapesti volt. „Nisből származom, ez az otthonom. A családom és rengeteg ismerősöm is ott lesz a találkozón. Már csak azért is fontos, hogy jó eredményt érjünk el. Fontos mérkőzés előtt állunk, az ellenfélnek nincs mit veszítenie, számunkra viszont nagy a tét” – mondta lapunknak.Alekszandar Pesicsre főszerep várhat a csütörtök esti Csukaricski–Ferencváros Európa-konferencialiga-összecsapáson, a hiányzó Varga Barnabás távollétében továbbra is tőle várják a gólokat. A 31 esztendős támadó, aki pályafutása során tíz országban futballozott, elmondta, teljesen más jellegű mérkőzésre számít, mint amilyen a budapesti volt. „Nisből származom, ez az otthonom. A családom és rengeteg ismerősöm is ott lesz a találkozón. Már csak azért is fontos, hogy jó eredményt érjünk el. Fontos mérkőzés előtt állunk, az ellenfélnek nincs mit veszítenie, számunkra viszont nagy a tét” – mondta lapunknak.

Sorozatban harmadszor vívta ki az Európa-bajnoki szereplés jogát a labdarúgó-válogatott. A magyar központtal működő, nemzetközi SportsBase statisztikai elemzőcég elkészítette az Eb-selejtező teljes statisztikai összefoglalóját, amelyben 86 oldalon keresztül a lehető legtöbb szakmai mutatóban sorrendet állított fel a selejtezőben szereplő 53 válogatott, illetve a pályára lépő játékosok között. A magyar csapat támadójátékának elemzéséből kiderül az is, hogy kvalifikáció 16 góljából hatot szerzett rögzített játékhelyzetből, ami az összes találat 37.5 százaléka – a vonatkozó listát nyolc góllal vezető portugáloknál például ez az arány csak 22 százalék.

A Servette átlagos nézőszáma tízezer körül mozog, a csütörtöki Európa-liga-találkozóra azonban 26 500 jegyet adtak el a hazai szektorokba. A meccs pedig telt házas lesz, ugyanis a vendégek számára fenntartott lelátórészek is megtelnek, hiszen mintegy kétezren keltek útra az olasz fővárosból Svájcba. A parázs hangulat garantált, s a meccsnek jó eséllyel magyar résztvevője is lesz: Bolla Bendegúz, a Servette játékosa lapunknak elmondta, Rómában csereként beállva jobbhátvédként futballozott, azóta viszont többet játszik szélső támadóként, így ha megint lehetőséget kap, minden bizonnyal elöl veti be edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik