Ekl-selejtező: Varga Roland élvezi a futballt a Sepsiben

Vágólapra másolva!
2023.08.31. 09:09
null
<strong>Varga Roland</strong> mindent megtesz, hogy az Ekl csoportkörébe vezesse a Sepsi OSK csapatát (Fotó: Sepsi OSK)
Idegenben küzdhet az Ekl-csoportkörbe jutásért a Sepsi OSK, amely csütörtökön a norvég Bodö/Glimt otthonában lép pályára.

Nagy utazás – szerdán Norvégiába utazott a Sepsi OSK csapata. Az Európa-konferencialiga csoportkörébe jutás a tét, a Sepsi OSK az első mérkőzésen 2–2-es döntetlenre végzett a Bodö/Glimt ellen, így a visszavágóra maradt a döntés. A vendégcsapatban főszerep juthat Varga Rolandnak – a 24-szeres válogatott támadó egyre jobb formába lendül.

„Optimistán indultunk útnak – mondta a 33 éves futballista a Nemzeti Sportnak. – Az első mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, és bár az ellenfelünk többet birtokolta a labdát, nekünk is voltak jó pillanataink, nagy lehetőségeink. Általános vélemény az öltözőben, hogy azonos erősségű csapatok mérkőzése volt, meg tudjuk nyerni a visszavágót. Mondani sem kell, nagyon várjuk ezt a mérkőzést, klubtörténeti siker lenne európai kupasorozat főtáblájára jutni, a csoportkörben játszani.”

A Sepsi kimondottan jól szerepel ezen a nyáron a kupasorozatban. Az első körben bolgár ellenfelet kapott és Szófiában 2–0-ra legyőzte a CSZKA csapatát (Varga Roland szerezte a második gólt), a visszavágón 4–0-ra nyert az OSK (a szélső itt a harmadik gólt szerezte). Varga Roland a következő játéknapon is eredményes volt, amikor a Sepsi a kazah Aktobe ellen hazai pályán 1–1-re végzett, majd idegenben harcolta ki a továbbjutást (1–0). Ezt követte a Bodö/Glimt elleni összecsapás, amely 2–2-re végződött.

Varga Roland jól fedezi a labdát, nehéz elvenni tőle
Varga Roland jól fedezi a labdát, nehéz elvenni tőle

 

A pályán töltött percek tekintetében kiemelkedően szerepel a magyar szélső, ezen az öt mérkőzésen összesen 74 percet futballozott, ennyi idő alatt szerzett három gólt és adott egy gólpasszt.

„Hosszú kihagyásra kényszerültem a bokasérülésem miatt – idézte fel a közelmúltat Varga Roland. – Elszakadt a külső és a belső szalagom, a válogatott fizioterapeutája, Fehér József közreműködésével Münchenben operáltak. A nemzeti csapatnál megismert másik szakember, Halmai Tamás irányította a rehabilitációt, ennek köszönhetően mára panaszmentes vagyok, minden rendben. Nyilván sokat számított, hogy a nyári felkészülést végig tudtam csinálni, utol kellett érnem magam, de azt gondolom, ma már jól állok ebben a tekintetben. Szeretnék minél többet és minél jobban játszani, és természetesen nagyon sokat jelent nekem, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezett az elmúlt időszakban.”

Varga Roland még az ETO játékosaként szerepelt Magyar Kupa-döntőben 2013-ban, a Ferencváros játékosaként háromszor meg is nyerte a trófeát. Az idén pedig a Sepsivel immár Román Kupa-győztesnek és Szuperkupa-győztesnek is vallhatja magát.

Természetesen a csütörtöki visszavágó van a fókuszban, de kérdés, mennyire tekint előre a futballista.

„Nagyon nem – érkezett a válasz. – Főleg a négy-öt hónapig tartó sérülést követően… Ilyenkor az ember minden percet megbecsül, amit a pályán tölthet, amikor nem fáj a lába, amikor nyugodtan részt vehet az edzésen. Érzem, hogy itt, Sepsiszentgyörgyön számítanak rám, elismernek, nagyszerű a társaság, és a hétköznapokban, a futballon kívüli életben is kimondottan jól érzem magam. Én csak élvezni akarom a futballt, és erre itt lehetőségem van. Újra játszhatok, jönnek a gólok, minden pozitív körülöttem – óriási eredmény lenne bejutni a csoportkörbe.”

Ott pedig összekerülni a Ferencvárossal…

Az valóban álomszerű lenne Varga Rolandnak és aligha kétséges: az Üllői úton eltöltött hat év után vastaps köszöntené a Groupama Arénában.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
SEPSI OSK (romániai)–BODÖ/GLIMT (norvég) 2–2 (0–1)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 7710 néző. Vezette: Ruddy Buquet (Aurélien Drouet, Guillaume Debart) – franciák
SEPSI: Niczuly – D. Ciobotariu, Balasa, Ninaj, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez – Stefanescu, Alimi (Matei, 61.; Rondón, 84.), Paun (Aganovic, 76.), Gheorghe (Varga R., 76.) – Safranko (Francisco Júnior, 84.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
BODÖ: Hajkin – Wembangomo (Sjövold, 90+4.), Moe, Björtuft (M. Lode, 90+4.), Björkan – Grönbaek, P. Berg, Brunstad Fet (Saltnes, 65.) – Gulliksen (Sörli, 65.), Moumbagna (Espejord, 77.), Pellegrino. Vezetőedző: Kjetil Knutsen
Gólszerző:Alimi (47. – 11-esből), Matei (81. – 11-esből), ill. Moumbagna (19.), P. Berg (69.)

VISSZAVÁGÓK
18.00: Bodö/Glimt (norvég)–Sepsi OSK (romániai) – élőben az NSO-n!
18.00: HJK Helsinki (finn)–Farul Constanta (román)
18.45: Breidablik (izlandi)–FK Sztruga (északmacedón)
19.00: APOEL (ciprusi)–Gent (belga)
19.00: Brann (norvég)–AZ Alkmaar (holland)
19.00: Viktoria Plzen (cseh)–Tobol (kazah)
19.00: Twente (holland)–Fenerbahce (török)
19.30: PAOK (görög)–Hearts (skót)
20.00: Ferencvárosi TC–Zalgiris Vilnius (litván) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Adana Demirspor (török)–Genk (belga)
20.00: BATE Boriszov (fehérorosz)–Ballkani (koszovói)
20.00: Besiktas (török)–Dinamo Kijev (ukrán)
20.00: Celje (szlovén)–Maccabi Tel-Aviv (izraeli)
20.00: Dnipro-1 (ukrán)–Spartak Trnava (szlovák)
20.00: Fiorentina (olasz)–Rapid Wien (osztrák)
20.00: Partizani Tirana (albán)–Asztana (kazah)
20.15: HNK Rijeka (horvát)–Lille (francia)
20.30: FC Bruges (belga)–Osasuna (spanyol)
20.30: Eintracht Frankfurt (német)–Levszki Szófia (bolgár)
21.00: Aston Villa (angol)–Hibernian (skót)
21.00: Legia Warszawa (lengyel)–Midtjylland (dán)
21.00: Partizan (szerb)–Nordsjaelland (dán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik