Ekl: Nyerhettünk volna Bécsben, itthon is támadunk majd – Szécsi Márk

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2023.08.16. 09:29
null
Szécsi Márk, a Debreceni VSC 29 éves támadó középpályása szerint van mire alapozni a Rapid Wien ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A Rapid elleni Európa-konferencialiga-selejtező visszavágója előtt lapunknak interjút adó Szécsi Márk szerint a Debrecen bécsi játékára lehet alapozni. A másik versenyben lévő magyar csapat, a Ferencváros részéről Pászka Lóránd szerint a 6–1-es győzelem ellenére nem lehet kijelenteni, hogy továbbjutottak.

 

– Hogyan értékeli a Rapid Wien elleni Ekl-párharc első mérkőzését, amely gól nélküli döntetlennel végződött?
– Kiélezett volt az első mérkőzés Bécsben – válaszolta lapunknak Szécsi Márk, a Debreceni VSC 29 éves támadó középpályása. – A Rapid győzni akart, mint ahogyan mi is, jó meccs kerekedett ki belőle, csak gól nem született.

– A Rapid számított esélyesnek az első mérkőzés előtt, de ezt nem feltétlenül igazolta a pályán. Mást kaptak az ellenféltől, mint amire számítottak?
– Természetesen elemeztük ellenfelünket, volt videózás, felkészültünk az erősségeiből, gyengeségeiből, tudtuk, hogy jó csapat. Ezt a pályán is bizonyította, dinamikus futballt játszott.

– De nem volt jobb, mint a Debrecen.
– Én is úgy érzem, hogy meg is tudtuk volna nyerni a kinti mérkőzést. Volt két kapufánk, igaz, nekik is adódtak nagy gólszerzési lehetőségeik. Eleve úgy számoltunk, hogy két mérkőzésen dől el a továbbjutás, és az volt a cél, hogy jó eredménnyel térjünk haza Debrecenbe, még az sem lett volna tragédia, ha egy góllal kikapunk, hiszen akkor is maradt volna még bőven esélyünk a visszavágón.

– Az első meccs alapján kijelenthető, hogy a Rapid és a Loki játékereje nagyjából ugyanolyan?
– Nehéz kérdés. Csak azt mondhatom, hogy a kinti mérkőzésen derekasan helytálltunk, sőt megkockáztatom, mi futballoztunk jobban. Amint kimentünk a pályára, éreztük, hogy jó passzban vagyunk, nyerhetünk is. Nem tudom, változtak-e az esélyek, de azt gondolom, hogy a visszavágón apróságok dönthetnek. Tökéletesen kell koncentrálni, és nem szabad hibázni, mert azt megbünteti a Rapid.

– Meglesz-e a kellő frissesség? Két hete százhúsz percet játszottak az örmény Alaskert elleni Ekl-visszavágón, és a bécsi mérkőzés után is mozgósítottak minden erőt, hogy megverjék a bajnokságban a Zalaegerszeget, ami a hajrában szerzett góllal sikerült is.
– Nincs sorrendünk a bajnokság és az európai kupaszereplés között, mindkettő nagyon fontos, mindkét versenysorozatban – és persze a Magyar Kupában is – szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, a legtovább eljutni. Ennek ellenére azért látható, hogy Szrdjan Blagojevics vezetőedző rotálja a keretet, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen nem a leggyakrabban látható kezdőcsapat lépett pályára, voltak változtatások, de elég bő a keretünk ahhoz, hogy adott esetben változtatni lehessen.

– Jelent-e valamit, hogy a Rapid Wien a hétvégén meglepő, egy-nullás vereséget szenvedett hazai pályán a Hartbergtől?
– Erre sohasem lehet alapozni. Nem arra kell ebből következtetni, hogy gyenge az ellenfél, mert az önbecsapás lenne, inkább veszélyesebbé teszi a riválist, hogy mindenféleképpen javítani akar.

– Mi várható hazai pályán a visszavágón, kezdeményezően lép fel a Loki?
– Nem engedjük át a területet az ellenfélnek, hazai környezetben mindig szeretjük irányítani a játékot, és a támadásra helyezzük a hangsúlyt. Persze van ellenfél is a pályán, de a játékstílusunkból az következik, hogy mi legyünk a kezdeményezők, ezúttal is győzelemre játszunk.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓK
Augusztus 17., csütörtök

19.00: Ferencvárosi TC–Hamrun Spartans (máltai) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Debreceni VSC–Rapid Wien (osztrák) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik