Ekl: Ferenczi János belesérült a Loki győzelmébe

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2023.07.29. 08:29
null
A bokája felett rúgták meg Ferenczi János lábát, a DVSC védője reméli, hogy a visszavágóra felépül (Fotó: dvsc.hu)
Ferenczi János, a DVSC kétszeres válogatott játékosa az egyik nagy mentése után sérült meg csütörtökön Örményországban, a hátvéd játéka egyelőre kérdéses a visszavágón, ám az szerinte nem, hogy a Loki jobb csapat, mint az Alaskert.

 

Ha a vérét nem is, de a testi épségét adta a győzelemért. Ferenczi János, a Debrecen védője megsérült a csütörtöki, Alaskert ellen 1–0-ra megnyert idegenbeli Európa-konferencialiga-selejtezőn, így a pénteki napot nemcsak pihenéssel, hanem orvosi vizsgálatokkal is töltötte.

„Voltam már jobban is, remélem, nem súlyos a sérülésem  – mondta a kétszeres magyar válogatott hátvéd. – Az MR-vizsgálat után és a leletek átvételét követően majd kiderül, hogy mennyire súlyos, az biztos, hogy a lábszáram, a bokám feletti rész, a sípcsont mellett eléggé fáj. Hogy mi történt? Egy szerelést követően kaptam egy nagyot, és bár próbáltam folytatni, nem ment. Egyszerűen nem tudtam hátrafelé mozogni és a gyors kitámasztásoknál is fájt. Egyébként nem volt kemény meccs, durvának meg semmiképp sem nevezném. Ami a körülményeket illeti, extrém meleg volt, nem vagyunk ehhez hozzászokva. A pálya talaja jó volt, igaz, egy kicsit kemény, de nem lehet erre fogni semmit. Megmondom őszintén, hogy rosszabbra számítottunk.”

A Debrecen remekül kezdett, sok helyzetet dolgozott ki, ám a vezetést csupán a második félidőben tudta megszerezni, amikor Sztefan Loncsar lőtt az örmény kapuba.

„Előzetesen nehéz meccsre számítottunk, a hajrában ez meg is mutatkozott, bár az elején lezárhattuk volna a találkozót. Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk, akkor húsz perc után már három nulla lehetett volna nekünk, ez esetben könnyebb mérkőzés lett volna. De nem panaszkodunk, örülünk, hogy nyertünk. Itthon jobb körülmények között, sok szurkoló előtt biztosan jó mérkőzést játszunk majd. Az biztos, hogy már most kiderült, jobb csapat a Loki. Hogy hol helyezkedne el az NB I-ben az Alaskert? A kiesés ellen küzdene.”

Sérülése miatt még kérdés, hogy Ferenczi János ott lehet-e a Nagyerdei Stadionban a csütörtöki visszavágón, ám az biztos, hogy győzelmével nagyot lépett a továbbjutás felé a csapat.

„Nehéz dolgunk lesz a visszavágón. Az örmények az előző fordulóban idegenben rúgtak hat gólt, nem szabad őket leírni. A saját játékunkat akarjuk játszani, sok helyzetet szeretnénk kidolgozni, ha pontosabbak leszünk a befejezéseknél, akkor sima meccs lehet. Remélem, ott lehetek a pályán, ám ez a vizsgálatok eredményétől függ.”

Járattörlés miatt lemaradtak a meccsről a szurkolók
Pórul jártak azok a debreceni szurkolók, akik szerda kora este repültek volna Bécsből Jerevánba. A Loki-szurkolók egy része már kedden elutazott Örményországba, ők simán eljutottak a csütörtöki mérkőzés helyszínére, ám azok, akik egy nappal később keltek (volna) útra, már nem értek ki a találkozóra. A bécsi reptéren folyamatosan késést írtak ki a Jerevánba induló gép neve mellé. A drukkerek egészen csütörtök késő délelőttig még bizakodtak, ám akkor kiderült: törölték a járatot. Körülbelül húsz szurkoló csaknem húsz órát várt Bécsben, ám végül nem lehettek ott a mérkőzésen – íme egy újabb példa, milyen megpróbáltatásoknak teszi ki a selejtezőben az UEFA a szurkolókat... Az Alaskert ingyen adott belépőjegyet a kiérkező magyaroknak, körülbelül harminc Loki-drukker szurkolt végül a helyszínen.

A mérkőzésről bővebben itt olvashatnak.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
ALASKERT (örmény)–DEBRECENI VSC 0–1 (0–0)
Abovjan, Városi Stadion. Vezette: Fotiasz Vasszilisz (Pszarrisz Konsztantinosz, Meintanasz Andreasz) – görögök
ALASKERT: Csancsarevics – Usztinov, D. Carillo, Voskanjan, Muzek – R. Flores, Vbejmar, Hurcidze, Mimito (Gareginjan, 77.), Racines (Fataj, 77.) – Agdon (Kutalia, 60.). Vezetőedző: Abraham Hasmanjan
DEBRECEN: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Lagator, Ferenczi J. (Romancsuk, 41.) – Loncsar, Manrique – Szécsi M. (J. Oliveira, 69.), Dzsudzsák (Bódi Á., 87.), Kiziridisz (Domingues, 69.) – Dor. Babunszki (Bárány D., 87.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics
Gólszerző:
Loncsar (50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik