El: Puskás Ferenc az egyik legjobb ember volt, akivel valaha találkoztam – Ange Postecoglou

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.11.03. 14:22
null
Ange Postecoglou szerint kemény erőpróba vár a Celticre (Fotó: AFP)
A szerda kora délutáni indulás előtt a skóciai edzőközpontban tartotta a Ferencváros elleni EL-meccs előtti sajtótájékoztatóját a Celtic. A skót együttest irányító Ange Postecoglou bízik benne, hogy a Groupama Arénában legalább olyan magas szinten teljesítenek, mint Glasgow-ban.


„Újabb kemény erőpróba vár ránk, a Ferencváros ugyanis remek csapat – mondta a mérkőzés előtti online sajtótájékoztatón a skót együttes menedzsere. – A skóciai mérkőzés előtt megnéztük a magyar bajnok Leverkusen és Betis elleni meccsét, láttuk, hogy csak akkor nyerhetünk, ha jól futballozunk. Egyénileg képzett játékosok alkotják a Fradit, amely ráadásul most hazai pályán játszik, márpedig a nemzetközi futballban egyetlen stadionban sem számíthatunk könnyű kilencven percre. Számunkra egyértelmű a feladat, legalább olyan magas szinten kell teljesítenünk, mint Glasgow-ban, és fel kell készülnünk arra, hogy az ellenfél a közönség támogatásával próbálja megragadni az utolsó szalmaszálat, próbál nyomás alá helyezni minket. Egyfelől nagyon nehéz feladat előtt állunk, másfelől csapatszinten épp az ilyen kihívások adnak remek lehetőséget a fejlődésre.”

Minden idők legsikeresebb ausztrál vezetőedzője sérülés miatt nem számíthat Carl Starfelt játékára, és a másik középső védő, Christopher Jullien sincs még bevethető állapotban.

„Az első két meccs elvesztése után egyértelmű volt a képlet, a Ferencváros elleni két meccsből a legtöbb pontot kell kihozni, csütörtök este is ez lebeg a szemünk előtt – folytatta az 56 esztendős szakember. – Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az esélyünk akkor is meglesz a továbbjutásra, ha esetleg nem nyerünk a Ferencváros otthonában. Sajnálom, hogy a szurkolóink nem kísérhettek el minket Budapestre, gyönyörű város, biztosan élvezték volna a túrát, és nekünk is sokat segített volna a jelenlétük.”

Ange Postecoglou a Nemzeti Sport kérdésére egykori mentoráról, Puskás Ferencről is beszélt. Az Aranycsapat legendás csatára 1989 és 1992 között vezetőedzőként irányította a South Melbourne Hellast, a bajnoki címet és kupagyőzelmet hozó ausztrál kaland idején az együttes csapatkapitánya történetesen a Celtic mostani vezetőedzője volt.

„Az emberi oldala legalább akkora hatással volt rám, mint a szakmai tudása. Mivel sokat utaztunk egy kocsiban, bőven volt lehetőségem figyelni, ahogy a többi emberrel bánik, a szavaiból és a gesztusaiból pedig mindig a szerénység köszönt vissza. Arra tanított, hogy nem számít, milyen sikereket értél el az életben, semmi rossz sincs abban, ha kedves és tisztelettudó vagy a környezeteddel. Emlékszem, nagyon sokan kértek tőle aláírást, és mindig türelmes volt, mindig volt ideje az emberekre. Azóta is sokszor gondolok arra, hogy milyen gyakran érzünk csodálatot a nagy sportteljesítményeket látva, és közben elfelejtjük, hogy a legnagyobb eredmény az, ha valakinek az emberi oldala is kifogástalan. Márpedig Puskás Ferenc az egyik legjobb ember volt, akivel valaha találkoztam.”

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
G-CSOPORT
csütörtök, 21.00: FERENCVÁROS
–Celtic (skót) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A csoport másik mérkőzésén
csütörtök, 21.00: Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Leverkusen 3 2 1 7–2 +5 7
2. Betis 3 2 1 8–5 +3 7
3. Celtic 3 1 2 4–8 –4 3
4. FERENCVÁROS332–6–40

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik