Piotr Trochowski: „Két és fél méteresre nőttem annál a fejesgólnál”

Vágólapra másolva!
2009.05.01. 11:54
Egy fejesgóllal szerzett előnyt az UEFA-kupa elődöntőjének német párharcában a Hamburg a Werder Bremen ellen – érdekesség, hogy a gólt Piotr Trochowski szerezte, aki karrierje során még sohasem volt fejjel eredményes. Az idegenbeli győzelemmel a HSV nagy lépést tett a továbbjutás, és ezzel az isztambuli döntő felé, ám a Werdernél fogadkoznak, hogy nincs még lefutva a párharc.
Trochowski hatalmasra nőtt a brémai éjszakában
Fotó: Imago
Trochowski hatalmasra nőtt a brémai éjszakában
Trochowski hatalmasra nőtt a brémai éjszakában
Fotó: Imago
Trochowski hatalmasra nőtt a brémai éjszakában

Nem fordul elő túlságosan gyakran, hogy egy 169 centiméter magas, vagyis inkább 169 centiméter alacsony játékos fejjel veszi be az ellenfél kapuját. Csütörtök este mégis ez történt, így Piotr Trochowski góljának köszönhetően a Hamburg idegenben szerzett 1–0-s előnnyel várhatja a Werder Bremen elleni UEFA-kupa-elődöntő visszavágóját.

„Két és fél méteresre nőttem annál a fejesgólnál – értékelt a brémai mérkőzés után a korábban a Bayern Münchennél is megforduló középpályás. – Ez volt karrierem első fejjel szerzett gólja, remélem a jövőben többször is eredményes leszek így. Kis szerencsével több gólt is lőhettünk volna, ez nem sikerült, így a végén izgulnunk kellett a győzelem megtartása miatt.”

A HSV mestere, Martin Jol érthetően elégedetten nyilatkozott a találkozó után, és nem rejtette véka alá meglepettségét Trochowski gólját illetően: „Jól játszottunk, főleg az első félidőben. A mi szempontunkból nézve remek ez az eredmény. Még soha nem láttam, hogy Trochowski fejjel szerzett volna gólt…”

A Werder Bremen játékosai és vezetői csalódottak voltak a hazai pályán elszenvedett vereség miatt, de úgy gondolják, egyáltalán nem elérhetetlen a továbbjutás kiharcolása a jövő csütörtökön megrendezésre kerülő visszavágón.

„Hatalmas helyzeteket hagytunk kihasználatlanul, a gólt pedig a semmiből kaptuk, elaludtak a védők. Ennek ellenére minden elképzelhető még a párharcban, hiszen mindig képesek vagyunk gólt szerezni” – vélte Torsten Frings, a Werder középpályása.

Hasonlóképpen nyilatkozott a Weser-partiak edzője, Thomas Schaaf is, aki szerint csapata túl sok teret engedett ellenfelének az első félidőben. „A játékosoknak meg kell érteniük, hogy egy mérkőzés két félidőből áll, és mind a kettőben egyformán jól kell teljesíteniük.”

Schaaf egyébként duplán csalódott lehetett csütörtök este, hiszen tegnap ünnepelte 48. születésnapját – bizony egy vereség nem éppen a legszebb ajándék. Persze ha csapata jövő héten amolyan elkésett, de nyolc napon belüli ajándékként továbbjutással örvendezteti meg, egész biztosan megvigasztalódik.

EMLÉKEZTETŐ


WERDER BREMEN–HAMBURG 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik