Nyert a Hamburg, és gyakorlatilag el is döntötte a párharc sorsát

Vágólapra másolva!
2008.02.14. 22:44
Két góllal nyert a Hamburg labdarúgócsapata a Zürich otthonában az UEFA-kupa nyolcaddöntőjébe jutásáért folytatott párharcban. A német együttes a szünet után talált először a kapuba, a svájci gárda ezután összeesett, így a németországi visszavágó csupán formalitásnak tűnik.
Piotr Trochowski jól játszott és gólt is szerzett Zürichben
Reuters
Piotr Trochowski jól játszott és gólt is szerzett Zürichben
Piotr Trochowski jól játszott és gólt is szerzett Zürichben
Reuters
Piotr Trochowski jól játszott és gólt is szerzett Zürichben

Nem alakult ki sok említésre méltó helyzet Zürichben, az első félidőben, pontosabban mindkét oldalon egy-egy. Előbb a hazaiak csatára Chikhaoui lépett ki remekül a hamburgi védők közül, majd betört a tizenhatoson belülre, azonban Mathijsen utolérte őt és gyönyörű becsúszással szerelte. A vendégek csupán a szünet előtt kerültek igazi helyzetbe, ám Trochowski kapáslövése elakadt Leoni kapusban.

A fordulás után a Hamburg megszerezte a vezetést. Ekkor egy gyors kontra végén Jarolim elé játszott vissza Guerrero, a cseh középpályás pedig tizenhárom méterről lőtt, a labda megpattant egy védő lábán, majd a jobb alsó sarokban kötött ki.

A második játékrész derekán aztán végképp eldőlt a mérkőzés sorsa, amikor Guerrero egy szép csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Olicot, aki igaz, egy védő segítségével, de 2-0-ra módosította az eredményt.

Ezzel azonban még nem volt vége a svájciak rémálmának, hiszen jött a hetvenhetedik perc, amikor Trochowski állt a labda mögé egy szabadrúgás előtt. A középpályás huszonöt méterről a kapu közepe felé lőtt, és mivel Leoni kapus rosszul helyezkedett, így az átlagos próbálkozás – a hálóőr segítségével – a gólvonalon túlra jutott.

A hajrában még Hassli szépített, azonban a hamburgiak végül könnyedén nyertek 3-1-re, és ezzel gyakorlatilag a továbbjutás sorsát is eldöntötték, hiszen eléggé valószínűtlen, hogy egy kisebb csodát hajt végre a zürichi alakulat egy hét múlva a visszavágón.

UEFA-KUPA, A LEGJOBB TIZENHAT KÖZÉ JUTÁSÉRT

ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC Zürich – Hamburg 1-3 (Jarolim 49., Olic 67., Trochowski 77. ill. Hassli 88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik