Csak küzdelem volt, gól nem esett a mérkőzésen Hollandiában

Vágólapra másolva!
2007.04.05. 23:33
Nem bírtak egymással a csapatok az UEFA-Kupa-negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az AZ Alkmar hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a német Werder Bremen csapatával.
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban
Nagy volt a küzdelem Alkmaarban

Kisebb meglepetésre a legjobb nyolc közé jutott az AZ Alkmaar, és ha már idáig eljutott a holland kiscsapat, gondolhatta tovább üti a vasat, és ismételten megpróbál meglepetést szerezni a második számú európai kupasorozatban.

A mérkőzés azonban nem a hazai csapat szája íze szerint kezdődött. A tizenötödik percben Pierre Wome iramodott meg a bal szélen, majd középreadását Miroslav Klose fejelte kapura, ám Boy Waterman, a hazaiak kapusa hárított.

Aki azt hitte, hogy ezután látványos, jó mérkőzést produkál a két csapat, az nagyot csalódott. Gyakorlatilag a játékosok átaludták az egész első félidőt.

A második játékrész aztán bebizonyította, hogy azért mindkét oldalon vannak jó futballisták.

Az ötvenötödik percben Shota Arveladze veszélyeztetett közelről, ám Tim Wiese hatalmas bravúrral hárította az egykoron az Ajaxban is megfordult csatár lövését.

A helyzet után rögtön magához tért a brémai csapat és alig egy perccel később már Diego lövéséből lehetett volna gól a másik oldalon.

A hajrára érve a hollandok megpróbálták kicsikarni a győzelmet, és ezzel a minimális előnyt a visszavágóra, de a német védelem stabil lábakon állt, s megakadályozta célja elérésében a hazai csapatot.

Hiába birtokolta 60 százalékban a labdát Louis van Gaal együttese, a gólnélküli végeredmény a németek számára kedvező a visszavágó előtt.

UEFA-KUPA NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

AZ ALKMAAR—WERDER BREMEN 0-0
DSB-Stadion, 20000 néző, vezette: Benquerenca (portugál)
AZ ALKMAAR: Waterman - Steinsson, Jaliens, Donk, de Cler - de Zeeuw (Luirink 76.)- Jenner (Lens 87.), Martens - Dembele – Koevermans (Cziommer 83.), Arveladze
Vezetőedző: Louis van Gaal
WERDER BREMEN: Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé - Frings - Owomoyela, Vranjes - Diego - Klose, Hugo Almeida (Hunt 67.)
Vezetőedző: Thomas Schaaf
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik