Vívó-vb: Büszke vagyok a srácokra – Dancsházy-Nagy Tamás

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 20:26
null
Dancsházy-Nagy Tamás szövetségi kapitány büszke párbajtőrcsapatunkra (Fotó: Tumbász Hédi)
Mint ismert, a Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összetételű párbajtőrcsapatunk 45:30-ra kikapott az olimpiai bajnok japánoktól a bronzmeccsen a kairói vívó-világbajnokságon. Így értékelt az ütközet után a Nemzeti Sportnak Dancsházy-Nagy Tamás szövetségi kapitány.

– Ez lehet az „egyik szemünk sír, a másik nevet” tipikus esete.     
– Valóban. A legfontosabb célunk a négy közé jutás volt, ezt el is értük, csak hát ha már ott van az ember... A négy között egyetlen csapat sem kap érmet, ezúttal ezek mi voltunk. A döntőbe jutásért a címvédő franciákkal vívtunk, a bronzért az olimpiai bajnok japánokkal meccseltünk – kikaptunk mindkétszer, de nagyon büszke vagyok a srácokra, mert ugyan ezen a napon egyikük sem nyújtott extraklasszis teljesítményt, ami mindenképpen szükséges lett volna az éremhez, körömszakadtukig küzdöttek mindannyian, és ezt jó volt látni.

– Nagyon szomorúak voltak az elveszített bronzmeccs után a fiúk, vagy képesek voltak meglátni a pozitívumokat is?     
– Nem mondom, hogy a bronzasszó után röpködtek örömükben, ám a mérkőzés után beszélgettünk egy nagyot az öltözőben. Persze ilyenkor érzelmi hullámvasúton ül az ember, s igazán értékelni a versenyt csak akkor tudja, amikor letisztult minden, ám ahogy egyre inkább csitult a csata zaja bennük, már képesek voltak értékelni a negyedik helyet is. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a negyeddöntőben Dél-Korea legyőzése nagy skalp volt, s úgy, hogy egyikük sem vívott ihletett állapotban, hatalmas energiákat emésztett fel az a siker.

– A miénk a legfiatalabb csapat a mezőnyben, úgyhogy erre a negyedik helyre azért lehet építeni.     
– Ezt én is így gondolom. Fantasztikus hónapokat produkáltak ebben az évben a srácok, és ez a világbajnoki csapatverseny is mindenképpen ide sorolható, képzelje el, mi van, ha valamelyiküknek megy is a vívás pénteken...

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
FÉRFI PÁRBAJTŐR, CSAPAT

DÖNTŐ
Franciaország–Olaszország 45:42
BRONZMECCS

Magyarország–Japán 30:45
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Japán 41:31
Franciaország–Magyarország 45:37
NEGYEDDÖNTŐ

Japán–Kína 45:41
Olaszország–Ukrajna 45:39
Franciaország–Svájc 45:42
Magyarország–Dél-Korea 45:33

CSÜTÖRTÖKÖN VÍVTÁK
A 32 KÖZÖTT

Magyarország–Észtország 35:27
A 16 KÖZÖTT
Magyarország–Portugália 34:20

A végeredmény: 1. Franciaország (Romain Cannone, Yannick Borel, Alexandre Bardenet, Alex Fava), 2. Olaszország (Gabriele Cimini, Davide di Veroli, Andrea Santarelli, Federico Vismara), 3. Japán (Kano Koki, Minobe Kazujaszu, Jamada Maszaru, Macumoto Rju), 4. Magyarország (Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik