Vívó-vb: párbajtőrözőink kikaptak a japánoktól a bronzmeccsen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 17:23
null
Kikaptak a mieink az olimpiai bajnok japánoktól a bronzmeccsen (Fotó: FIE/Facebook)
A Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor összetételű párbajtőrcsapatunk 45:30-ra kikapott az olimpiai bajnok japánoktól a bronzmeccsen a kairói vívó-világbajnokságon.

 

Négyesünk a dél-koreaiak elleni negyeddöntős sikert követően az utolsó percekig kiélezett meccset vívott az elődöntőben a címvédő franciákkal, de vereséget szenvedett tőlük, így a bronzéremért csapott össze az olimpiai bajnok japánokkal.

A mieinknél ezúttal nem Nagy Dávid, hanem az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi Gergely kezdett Minobe Kazujaszu ellen, aki tagja volt az olimpiai bajnok csapatnak. Siklósi jobban kezdett, megszerezte az első tust, de Minobe nyerte meg az első asszót (2:1).

Siklósi után Koch Máté következett. Habár az első pontot ellenfele, Kano Koki zsebelte be, Koch nem hagyta magát, 2:2-re kihozta az asszót, így összesítésben 4:3 volt az állás.

Andrásfi Tibor nagyszerűen kezdett Jamada Maszaru ellen, hamar kiosztott két tust, de a japán előbb szépített, majd a vezetést is visszavette (6:5).

A Koch–Minobe ütközetből igazi taktikai csata kerekedett, nehezen született meg az első pont, versenyzőnk azonban bajosan megszerezte. Egyik fél sem akarta elengedni a másikat, ezért kevés kockázatot vállaltak a vívók, a negyedik párban passzivitás miatt érkezett is a büntetés Kochnak és Minobénak, ráadásul kétszer. Párbajtőrözőnk azonban adott egy rendes találatot is, így 3:2-vel egyenlített.

Siklósi nagyszerű lábszúrással kezdett Jamada kárára, ám a japán kisvártatva egalizált, majd kétszer is talált. Lélektanilag fontos volt, hogy világbajnokunk előbb szépített, majd az együttes találatot követően egyenlített (12:12).

Andrásfi az egyéniben nem induló Kanóval vívott. Noha egy tust versenyzőnk is adott, az ázsiai jobbnak bizonyult, három pontot tett bele a „közösbe”, 15:13.

A sorban következő Koch lábszúrással javított, de Jamada háromszor is talált a viszonylag passzív asszóban, 18:14.

A becserélt Nagy Dávid sem tudott új lendületet adni csapatunknak, az utolsó előtti ütközetet is a japánok nyerték meg 5:1-re. A 24 éves Siklósi zárta a sort a mieinknél (a japánok 23:15-ös vezetésénél ment fel a pástra), de a bravúr neki sem sikerült, párbajtőrcsapatunk 45:30-ra kikapott Japántól.

Legutóbb a 2013-as budapesti győzelem alkalmával állhattak dobogóra magyar férfi párbajtőrözők világbajnoki csapatversenyben.

Férfi párbajtőrben 44 egység indult a csapatversenyben.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, KAIRÓ
FÉRFI PÁRBAJTŐR, CSAPAT

DÖNTŐ
Franciaország–Olaszország 45:42
BRONZMECCS

Magyarország–Japán 30:45
ELŐDÖNTŐ

Olaszország–Japán 41:31
Franciaország–Magyarország 45:37
NEGYEDDÖNTŐ

Japán–Kína 45:41
Olaszország–Ukrajna 45:39
Franciaország–Svájc 45:42
Magyarország–Dél-Korea 45:33

CSÜTÖRTÖKÖN VÍVTÁK
A 32 KÖZÖTT

Magyarország–Észtország 35:27
A 16 KÖZÖTT
Magyarország–Portugália 34:20

A végeredmény: 1. Franciaország (Romain Cannone, Yannick Borel, Alexandre Bardenet, Alex Fava), 2. Olaszország (Gabriele Cimini, Davide di Veroli, Andrea Santarelli, Federico Vismara), 3. Japán (Kano Koki, Minobe Kazujaszu, Jamada Maszaru, Macumoto Rju), 4. Magyarország (Siklósi Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid, Andrásfi Tibor)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik