R. P. 2022.01.21 09:50 Frissítve: 2022.01.21 10:07

Sportrádió: A legnehezebb helyzetekre is felkészültünk – Szabó Tünde

A Sportrádió vendége volt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó. A Hazafutás című műsorban Csisztu Zsuzsával beszélgetett többek között a kézilabda Európa-bajnokságról, a pekingi téli olimpiáról és a gyermekvédelmi szabályokról.

„Bármi jöhet, a legnehezebb helyzetekre is felkészültünk” (Fotó: Tumbász Hédi, archív)


A KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL
„Libabőr. Óriási élmény, fantasztikus közönségünk volt, és akadtak nagyon szép pillanatok is. Közös érdekünk, hogy egy-egy mérkőzés sikerüljön. Most ez így alakult. Biztosan összeül a szakma, és meghozza a szükséges döntéseket, hogy ténylegesen sikeres legyen a következő időszak.”

A PEKINGI TÉLI OLIMPIÁRÓL
„Bármi jöhet, a legnehezebb helyzetekre is felkészültünk. (…) Olyan rendeleteink, szabályozási rendszereink vannak, amelyek másnap életbe lépnek, ha valahol probléma van a világban. Láthatjuk, hogy súlyos problémákkal küzdenek a különböző országokban, ezt mi is érzékeljük. Ennek fényben tesszük meg az intézkedéseket, különböző protokollokat egy-egy esemény vonatkozásában, például az edzőtáborok kapcsán itthon és külföldön is. (…) Óriási dolog, hogy tizennégy sportoló képviseli Magyarországot a téli olimpián, és hogy hódeszkában először ott lehetünk.”

A NAGY VOLUMENŰ RENDEZÉSEKRŐL
„Abszolút példaértékű a védekezésünk a vírus ellen. Azok a rendeletek és határozatok, amelyeket meghoztunk, mind segítették, hogy a sportba is visszatérjen az élet. A tokiói olimpiát megelőzően is jöttek ide hozzánk szervezők, és nézték, hogyan rendezünk meg például egy úszó Európa-bajnokságot, milyen módon hozzuk meg a biztonsági előírásokat. Ez vitte a hírét a világban, hogy érdemes Magyarországra hozni egy nemzetközi sporteseményt, mert itt biztonságban vannak a sportolók, a szakemberek és a nézők is.”

A SZILÁGYI-ÜGYRŐL
„A társadalmunkat érintő ügyről van szó, a családon belüli erőszakról. A szakembernek észre kell vennie, és azonnal jeleznie kell, ha probléma lehet. (…) 2017-ben hoztuk be a sportörvénybe, hogy a sportági szakszövetségeknek meg kell alkotniuk a maguk gyermekvédelmi szabályzatát. Ez nagyon fontos. Ehhez párosul, hogy az oktatási rendszerbe is be kell hozni a gyermekvédelmet.”

 

2022.05.19 15:18:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Raymond van Barneveld dupla győzelmet aratott Magyarország első nagyszabású darts show-ján. (x)

pr
2022.05.19 12:25:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.05.17 22:40:15

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hisz a sport az érzelem (minden érzelem) oly intenzív megjelenítője, mint semmi más, az általa kiváltott emóció a jelent s a közvetlen holnapot úgy tartja fogva, akár a bilincs, sőt, „édes bilincs”, ahogy Tamási Áron a szülőföldről mondta valamikor.

2022.05.16 18:12:37

Egyéb egyéni K. B.

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a Romániában rendezett Eb-n, ráadásul először indult a 65 kg-os kategóriában.