Sportrádió: A legnehezebb helyzetekre is felkészültünk – Szabó Tünde

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 09:50
null
„Bármi jöhet, a legnehezebb helyzetekre is felkészültünk” (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Sportrádió vendége volt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó. A Hazafutás című műsorban Csisztu Zsuzsával beszélgetett többek között a kézilabda Európa-bajnokságról, a pekingi téli olimpiáról és a gyermekvédelmi szabályokról.


A KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL
„Libabőr. Óriási élmény, fantasztikus közönségünk volt, és akadtak nagyon szép pillanatok is. Közös érdekünk, hogy egy-egy mérkőzés sikerüljön. Most ez így alakult. Biztosan összeül a szakma, és meghozza a szükséges döntéseket, hogy ténylegesen sikeres legyen a következő időszak.”

A PEKINGI TÉLI OLIMPIÁRÓL
„Bármi jöhet, a legnehezebb helyzetekre is felkészültünk. (…) Olyan rendeleteink, szabályozási rendszereink vannak, amelyek másnap életbe lépnek, ha valahol probléma van a világban. Láthatjuk, hogy súlyos problémákkal küzdenek a különböző országokban, ezt mi is érzékeljük. Ennek fényben tesszük meg az intézkedéseket, különböző protokollokat egy-egy esemény vonatkozásában, például az edzőtáborok kapcsán itthon és külföldön is. (…) Óriási dolog, hogy tizennégy sportoló képviseli Magyarországot a téli olimpián, és hogy hódeszkában először ott lehetünk.”

A NAGY VOLUMENŰ RENDEZÉSEKRŐL
„Abszolút példaértékű a védekezésünk a vírus ellen. Azok a rendeletek és határozatok, amelyeket meghoztunk, mind segítették, hogy a sportba is visszatérjen az élet. A tokiói olimpiát megelőzően is jöttek ide hozzánk szervezők, és nézték, hogyan rendezünk meg például egy úszó Európa-bajnokságot, milyen módon hozzuk meg a biztonsági előírásokat. Ez vitte a hírét a világban, hogy érdemes Magyarországra hozni egy nemzetközi sporteseményt, mert itt biztonságban vannak a sportolók, a szakemberek és a nézők is.”

A SZILÁGYI-ÜGYRŐL
„A társadalmunkat érintő ügyről van szó, a családon belüli erőszakról. A szakembernek észre kell vennie, és azonnal jeleznie kell, ha probléma lehet. (…) 2017-ben hoztuk be a sportörvénybe, hogy a sportági szakszövetségeknek meg kell alkotniuk a maguk gyermekvédelmi szabályzatát. Ez nagyon fontos. Ehhez párosul, hogy az oktatási rendszerbe is be kell hozni a gyermekvédelmet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik