D. S. B.
2023.03.31 12:42 Frissítve: 2023.03.31 18:09

Rp. gyorskorcsolya: Liuék először indultak versenyen kínai színekben – videó

Néhány nappal azután, hogy bemutatkoztak új klubjukban, a Shaoang Tiencsinben, pénteken már a kínai nemzeti rövid pályás gyorskorcsolya-bajnokságon indultak kínai zászló alatt a magyar színekben olimpiai bajnoki címet szerző Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang – szúrta ki a Magyar Nemzet.


 

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang az első kínai versenyükön (Fotó: Getty Images)

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang 2022 végén hagyták el Magyarországot, s országváltást kezdeményeztek, hogy kínai színekben folytathassák pályafutásukat.

 
Országváltást kezdeményeztek a Liu testvérek!
A Liu fivérek ingyen távozhatnak – hivatalos
A Liu testvérek bemutatkoztak kínai klubjukban

Az adminisztrációs folyamat lezárult, így Liuék már kínai állampolgárok, a magyarról pedig lemondtak, mert Kínában nincs lehetőség kettős állampolgárságra.

A testvérek célja, hogy bekerüljenek a kínai válogatottba, s erre az első lépéseket a pénteken kezdődött és vasárnapig tartó kínai nemzeti bajnokságon tehetik meg.

A tavalyi olimpiának is otthont adó pekingi létesítményben rendezett eseményen Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is megnyerte az 1500 méteres futamát, így meg is tették az első lépéseket, hogy kínai válogatottak legyenek.

A LIU FIVÉREK FUTAMÁRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

(Fotó: Getty Images)

 

2023.06.04 17:58:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És hogy milyen edző volt, az egy hete 79 éves korában elhunyt korábbi kiváló öttusázó, vízilabdázó Bodnár János? Sportágtól függetlenül, íme rá egy jellemző mondat: „Ars poeticám nincs, mert az alapvetés, hogy nem csupán versenyzőt, embert is kell faragnom a tanítványaimból.”

2023.06.03 23:04:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszkén vállalja a klub iránti szeretetét, lassan egy éve pedig már hivatalosan is tesz, tehet a Lokiért.

2023.06.03 22:20:18

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ez a publicisztika nem Suhajda Szilárdról, hanem a halálát övező reakciókról, a szokás szerint kettészakadt közhangulatról, a szinte kizárólag „féloldalas” gondolkodásról és véleményekről szól. Ezért vártam vele ennyit. Hiszen nem az a kérdés, kinek van igaza, hanem az, miért akarunk megint igazságot hirdetni olyan ügyben, amelyben egyetlen, objektív, osztatlan igazság nincs, nem is lehet.

2023.05.30 17:00:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Büszke rá, hogy harmadik olimpiai bajnoki címének megszerzése után megszólaltathatta Szilágyi Áront.