Öttusa: elhunyt Medvegy Iván mesteredző

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 18:02
null
Medvegy Iván (Fotó: MOB)
Hosszan tartó betegség után, december 3-án hajnalban elhunyt Medvegy Iván öttusa mesteredző, a Magyar Olimpiai Bizottság egykori sportszakmai főmunkatársa, a MOB közgyűlésének tiszteletbeli tagja. A Honvéd öttusázóinak korábbi vezetőedzője 72 éves volt.

 

Medvegy Iván versenyzőként ifjúsági bajnoki címet szerzett, később a Testnevelési Főiskolán vívószakedzőként és tanári szakon is diplomázott. A Budapesti Honvéd SE öttusázóinak vezetőedzője volt többek között az olimpiai bajnok Fábián László és Martinek János versenyzői időszakában, dolgozott a klub elnökhelyetteseként is – eleveníti fel a mesteredző életútjának fontos állomásait a gyászhírt megosztó magyaredzo.hu.

Ő volt 1999-ben a nagy sikerű budapesti öttusa-világbajnokság versenyigazgatója. Szerzőtársa volt a mai napig kiemelkedő jelentőségű öttusatörténeti könyvnek („Az öttusa története”).

Több mint egy évtizedet dolgozott a Magyar Olimpiai Bizottságban sportszakmai főmunkatársként, számos olimpián volt tagja a magyar delegációnak. Ciklusok óta a MOB – Kamuti Jenő által vezetett – Fair Play Bizottságának tagja volt, előzőleg a Sportegyesületi Bizottságot is erősítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik